Κάποιοι αντιστέκονται στις απολύσεις – Έγδυσαν τον πρόεδρο της εταιρείας και τον έκαναν ρόμπα
Κάποιοι αντιστέκονται στις απολύσεις – Έγδυσαν τον πρόεδρο της εταιρείας και τον έκαναν ρόμπα

Οι Γάλλοι αντιστέκονται στις απολύσεις στον εθνικό τους αερομεταφορέα και δεν διστάζουν να γδύσουν Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο.

Απίστευτες σκηνές σημειώθηκαν σήμερα (05.10.2015) στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού όταν εξαγριωμένο πλήθος εργαζομένων επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο, αρμόδιο για θέμα προσωπικού, της Air France μετά την επιβεβαίωση για τα σχέδια του γαλλικού αερομεταφορέα να προχωρήσει σε 3.000 απολύσεις τα επόμενα δυο χρόνια.

Οι νέες περικοπές εργασίας στην Air France θα γίνουν γιατί, όπως ανακοινώθηκε, η εταιρία δεν τα βρήκε στις διαπραγματεύσεις που είχε με τους πιλότους. Το κλίμα ήταν φορτισμένο από το πρωί. Τέσσερα συνδικάτα είχαν εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση, ενώ πολλές εκατοντάδες εργαζομένων διέκοψαν τη συνεδρίαση κατά την οποία η διοίκηση ανακοίνωνε τα σχέδιά της στους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του επικεφαλής του ομίλου Air France/KLM, Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ, προκαλώντας την ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής εταιρίας Φρεντερίκ Γκαζί, είπαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters, τα διευθυντικά στελέχη αποχώρησαν από την συνεδρίαση όταν εξοργισμένοι εργαζόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα κρατώντας πανό και σημαίες. Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και εργασιακών σχέσεων της εταιρίας Χαβιέ Βροσέτα φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος των εργαζομένων, ενώ είχε σκιστεί το πουκάμισό του και η γραβάτα του κρεμόταν από τον λαιμό του. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός που δέχτηκε επίθεση. Με σκισμένο πουκάμισο «απέδρασε» και ο Πιέρ Πλισονιέ, αναπληρωτής της διεύθυνσης μεγάλων πτήσεων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει την κατάργηση πλεονάζοντος προσωπικού, με τη διοίκηση να εκτιμά τον αριθμό τους σε 2.900, το 2016 και το 2017. Οι περικοπές θέσεων εργασίας αφορούν 300 πιλότους, 900 ιπτάμενους συνοδούς και 1.700 προσωπικό εδάφους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας προβλέπονται αναγκαστικές αποχωρήσεις εργαζομένων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications