Οι σαρωτικές ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας που ειναι απο την φύση τους παράνομα!
Οι σαρωτικές ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας που ειναι απο την φύση τους παράνομα!

Δώδεκα ημέρες πριν από την 1η Νοεμβρίου οπότε και τα τελευταία χρόνια αναρτώνται στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας φαίνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει στο τι θα συμβεί τελικά και ποιος θα είναι ο λογαριασμός...

Μόλις πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές και φέτος. «Προσπαθούμε για το 2015 να αλλάξουμε και να κάνουμε μεγαλύτερη την επιβάρυνση προς τα πάνω και μικρότερη αυτή προς τα κάτω», είχε δηλώσει. Ωστόσο παραμένει μεγάλο ερώτημα αν το υπουργείο με τις πεπερασμένες μηχανογραφικές δυνατότητες μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή των τελών κυκλοφορίας...

Αν υπάρξουν αλλαγές για τη φετινή χρονιά αυτές θα είναι περιορισμένες, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι έρχονται ανατροπές για τη νέα χρονιά. Στελέχη του υπουργείου οικονομικών καταλήγουν στην απόφαση να πληρώνουν περισσότερα όσοι απέκτησαν πρόσφατα Ι.Χ. μεγάλης εμπορικής αξίας και πληρώνουν λίγα τέλη λόγω χαμηλών εκπομπών ρύπων.Στο τραπέζι έχει πέσει σενάριο προβλέπει την αύξηση πάνω από 50% στα τέλη για αυτοκίνητα που εκπέμπουν πάνω από 161 ή 181 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Τα σενάρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουμε το 2016
- Ένα σενάριο, όχι και τόσο πιθανό, είναι εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δύο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ, θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα, το νοικοκυριό με ένα φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθεί.

- Η εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, και για τα οποία σήμερα τα ύψος των τελών υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους. Αυτό το σενάριο είναι πιθανό να εφαρμοστεί.

- Ένα ακόμη υπό εξέταση σενάριο είναι η επιβολή περιβαλλοντικού τέλους, που θα αφορά στα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η επέκτασή του στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα μετά το σκάνδαλο επίθεση Αμερικής στον ομίλο Volkswagen (Έτσι για να χαίρεστε για την απατη που σας ταΐζουν έγκυρες σελίδες ως εκδίκηση της Ελλάδας λέει, στον ψεύτικο εχθρό Γερμανία αριστερά εκεί αριστερά εδώ εντολές cia! κανονικά πρόβατα! ένας που παρατηρεί την χειραγώγηση μυαλών γνωστόν σελίδων. ).Ταυτόχρονα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επαναφοράς του ευνοϊκού μέτρου για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θέλουν να τα επαναφέρουν στην κυκλοφορία με την καταβολή ενός αναλογικού ποσού για το υπόλοιπο του έτους. Δηλαδή η πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου.

Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να έχει ένα πολυτελές αυτοκίνητο αλλά να κατέθεσε τις πινακίδες. Αυτό που εξετάζεται είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορούν να παραλαμβάνουν τις πινακίδες καταβάλλοντας τέλη για τους μήνες του έτους που επιθυμούν πληρώνοντας τα ανάλογα τέλη.

Η νομοθεσία που ίσχυσε μέχρι τα τέλη του 2014 προέβλεπε ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες μπορούν να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη νομοθεσία ορίζει πως οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν καταθέσει τις πινακίδες μπορούν να μετακινούν τα αυτοκίνητά τους 2 ημέρες τον μήνα, πληρώνοντας ημερήσια τέλη 1,9 ευρώ. Πρόσφατα στη Μ. Βρετανία ο τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας άλλαξε. Ο τρόπος υπολογισμού παρέμεινε ο ίδιος, όμως τώρα τα τέλη πληρώνονται με το μήνα.Ή εισπρακτική φοροαλητεια μαζί με το παράνομο(ακόμα)"Τελωνείο",στο αποκορύφωμα της για άλλη μια φορά στην Ελλάδα!Κυβερνήσεις αλητών

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications