Ενδείξεις προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών σε τουλάχιστον 50 γαλαξίες
Ενδείξεις προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών σε τουλάχιστον 50 γαλαξίες

Μετά την ανάλυση περίπου 100.000 γαλαξιών, οι ειδικοί έχουν καταγράψει 50 γαλαξίες που έχουν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας και είναι κάτι που υποδηλώνει ότι πίσω από αυτό υπάρχουν νοήμονα όντα.

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουν βρεθεί 50 γαλαξίες που δείχνουν σαφή σημάδια προηγμένων πολιτισμών. Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στο γεγονός ότι οι ειδικοί έχουν καταγράψει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα εκπομπών και ακτινοβολίας που υποδηλώνουν ότι κάποιος χρησιμοποιεί την «ενέργεια των άστρων», ρίχνοντας τεράστια ποσά θερμότητας κατά τη διαδικασία. Η μελέτη που ήρθε σε ένα τέτοιο εκπληκτικό συμπέρασμα πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Jason Wright του Κέντρου για εξωπλανήτες και κατοικήσιμους κόσμους στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Astrophysical Journal.

«Η ιδέα πίσω από την έρευνά μας είναι ότι αν ένας ολόκληρος γαλαξίας έχει εποικιστεί από ένα προηγμένο πολιτισμό, η ενέργεια που παράγεται από την τεχνολογία για την επικαρπία, φανερώνει ότι ο στόχος θα είναι ανιχνεύσιμος σε υπέρυθρο φάσμα," δήλωσε ο Δρ Wright.

"Βρήκαμε περίπου 50 γαλαξίες που έχουν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα από τα μέσα της υπέρυθρης ακτινοβολίας," δήλωσε επίσης, ένας ερευνητής στο Penn State.

Μια εικόνα ψευδών χρωμάτων μέσα από υπέρυθρη εκπομπή από το Great Galaxy της Ανδρομέδας, όπως φαίνεται από το διαστημικό τηλεσκόπιο WISE της NASA.

Οι μελέτες από την παρακολούθηση αυτών των γαλαξιών μπορεί να αποκαλύψουν εάν η προέλευση των αποτελεσμάτων της ακτινοβολίας τους, είναι από το φυσικές αστρονομικές διεργασίες, ή αν θα μπορούσε να υποδεικνύει την παρουσία ενός εξαιρετικά προηγμένου πολιτισμού.

Μια εικόνα ψευδών χρωμάτων του μέσα υπέρυθρη εκπομπή από το Great Galaxy της Ανδρομέδας, όπως φαίνεται από το διαστημικό τηλεσκόπιο WISE της NASA.

Η θεωρία για την εξωγήινη ζωή που υπάρχει αλλού στο σύμπαν και μπορεί να γίνεται ανιχνεύσιμη χάρη στις υπέρυθρες εκπομπές «τους» προτάθηκε από θεωρητικό φυσικό Freeman Dyson στη δεκαετία του 1960.Το κυνήγι για αυτά τα αποκαλυπτικά σημάδια έγινε δυνατό μέχρι που τα διαστημικά τηλεσκόπια, όπως ο δορυφόρος WISE έδινε στους ερευνητές δυνατότητες με μεγαλύτερη ακρίβεια για την εξωγήινη ζωή.

Ο Ρώσος αστροφυσικός Νικολάι Kardashev χαρακτήρισε το βαθμό της τεχνολογικής εξέλιξης ενός πολιτισμού που βασίζεται στο πώς θα εξαχθεί η απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να επιβιώσει: Τύπος I, II και III:

Τύπος Ι
"Το τεχνολογικό επίπεδο κοντά στο επίπεδο του παρόντος φθάνει στη γη, με την κατανάλωση ενέργειας σε ≈4 × 1019 erg / sec (4 × 1012 watt).» δήλωσε ο Guillermo Α Lemarchand, θεωρώντας το, ως «ένα επίπεδο κοντά στο σύγχρονο πολιτισμό με μια ικανότητα επίγειας ενέργειας που αντιστοιχεί στην ηλιακή ακτινοβολία στη Γη, μεταξύ 1016 και 1017 watts. "

Τύπος ΙΙ
«Ένας πολιτισμός θα μπορεί να εκμεταλλεύεται την ενέργεια που εκπέμπεται από το άστρο του (για παράδειγμα, το στάδιο επιτυχής κατασκευής μιας σφαίρας Dyson),« με την κατανάλωση ενέργειας σε ≈4 × 1033 erg / sec. »[1], είπε ο Lemarchand, θεωρώντας αυτό ως εξής: " Ένας πολιτισμός μπορεί να χρησιμοποιεί και να διοχετεύει ολόκληρη την εκπεμπόμενη ακτινοβολία του άστρου του. Η αξιοποίηση της ενέργειας θα ήταν τότε συγκρίσιμη με τη φωτεινότητα του Ήλιου μας, περίπου 4 × 1033 erg / sec (4 × 1026 watt). "

Τύπος ΙΙΙ
«Ένας πολιτισμός που έχει στην κατοχή της ενέργειας στην κλίμακα του δικής μας γαλαξία, με την κατανάλωση ενέργειας σε ≈4 × 1044 erg / sec." Για τον Lemarchand αυτό αντιστοιχεί ως «ένας πολιτισμός με την πρόσβαση συγκρίσιμη με τη φωτεινότητα ολόκληρου του Γαλαξία μας, περίπου 4 × 1044 erg / sec (4 × 1037 watt)."

«Η ιδέα πίσω από την έρευνά μας είναι ότι, αν ένας ολόκληρος γαλαξίας είχε αποικιστεί από έναν προηγμένο spacefaring πολιτισμό, η ενέργεια που παράγεται από τεχνολογίες, θα ήταν ανιχνεύσιμη στα μέσα υπέρυθρα μήκη κύματος - ακριβώς με την ακτινοβολία που ο δορυφόρος WISE έχει σχεδιαστεί για ανιχνεύσεις για άλλους αστρονομικούς σκοπούς, "είπε ο Δρ Jason Wright, ένας βοηθός καθηγητής της Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Κέντρο για εξωπλανήτες και κατοικήσιμα κόσμους στο Penn State University, ο οποίος συνέλαβε και ξεκίνησε την έρευνα.

"Είτε ένας προηγμένο spacefaring πολιτισμός χρησιμοποιεί τις μεγάλες ποσότητες ενέργειας από τα άστρα του γαλαξία του, ή διαστημική πτήση και επικοινωνία, ή κάτι που δεν μπορούμε ακόμα να φανταστούμε και κάνει την θεμελιώδη θερμοδυναμική μας να καταλήγει στο ότι αυτή η ενέργεια θα πρέπει να ακτινοβολείται μακριά ως θερμότητα σε εσωτερικά μήκη κύματος.

Η ίδια βασική φυσική που προκαλεί ο υπολογιστής σας να ακτινοβολεί θερμότητα, ενώ είναι ενεργοποιημένος.
«Καθώς κοιτάζουμε πιο προσεκτικά το φως από αυτούς τους γαλαξίες," είπε ο Ράιτ, «θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ωθήσουμε την ευαισθησία μας για την εξωγήινη τεχνολογία σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, και να διακρίνουμε καλύτερα τη θερμότητα που προκύπτουν από φυσικές αστρονομικές πηγές από τη θερμότητα που παράγεται από τις προηγμένες τεχνολογίες. Αυτή η πιλοτική μελέτη είναι μόνο η αρχή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications