Απίστευτο: Μηνύουν οδηγό του ΟΑΣΑ που προσπάθησε να μεταφέρει μετανάστες εν μέσω καταιγίδας!
Απίστευτο: Μηνύουν οδηγό του ΟΑΣΑ που προσπάθησε να μεταφέρει μετανάστες εν μέσω καταιγίδας!

Αντιμέτωπος με τη διοίκηση της εταιρίας βρίσκεται ένας οδηγός λεωφορείων και συνδικαλιστής της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την καταιγίδα που μαινόταν εκείνη την ώρα.

Οι προιστάμενοί του, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, αρνήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταφορά παρά το γεγονός ότι από τις 26 του μήνα υπήρχε σχετική εντολή από το υπουργείο Υποδομών.

Ο ίδιος, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μήνυσης για αρπαγή λεωφορείου και γλύτωσε τη σύλληψη μόνο και μόνο γιατί στο σημείο βρέθηκε τα ξημερώματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και έδωσε εντολή να ανοίξει ο σταθμός της Βικτώριας για να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.

Ο κ. Σπίρτζης μάλιστα, ο οποίος είδε μπροστά του αστυνομικούς να κατεβάζουν τους πρόσφυγες από το λεωφορείο-μιλώντας στο «Εθνος»- δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει εντελώς το προφίλ των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα «ξηλώνοντας» τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιριών αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το προεδρείο της Βουλής: «Αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι εικόνα να αστυνομικοί να κατεβάζουν από το λεωφορείο γονείς με βρέφη στην αγκαλιά» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Αποστόλη Κασιμέρη, τον οδηγό, συνδικαλιστή του ΟΑΣΑ και μέλος του «Ξεκινήματος», όλα άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου και αφού μέσα στην ημέρα με έξι λεωφορεία είχαν μεταφερθεί πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο ντο, ύστερα από σχετική εντολή του υπουργείου στη διοίκηση της εταιρίας: «Οταν όμως ξεκίνησε η δυνατή βροχή άρχισα να αναρωτιέμαι εάν είχαν πράγματι μετακινηθεί όλοι οι πρόσφυγες» λέει ο κ. Κασιμέρης, ο οποίος αποφάσισε να πάει στην πλατεία ώστε να δει ο ίδιος τι συμβαίνει: «Γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έφτασα στην πλατεία και βρήκα καμια πενηνταριά άτομα να είναι ακόμα εκεί, κάτω από τις τέντες δύο καφετεριών της πλατείας, πάνω στις καρέκλες και τα τραπέζια, ο ένας πάνω στον άλλον».

Ο κ. Κασιμέρης τους πλησίασε, τους εξήγησε που εργάζεται και αμέσως τηλεφώνησε στο «Γραφείο Κίνησης» του Αμαξοστασίου Ελληνικού. Αρχικώς η ανταπόκριση από το αμαξοστάσιο ήταν θετική, αλλά στη συνέχεια και ενώ εκείνος βρισκόταν ήδη καθ΄οδόν προς το αμαξοστάσιο προκειμένου να πάρει όχημα για να τους μεταφέρει, οι υπεύθυνοι άλλαξαν στάση, όπως εξηγεί ο ίδιος.

«Μόλις έφτασα στο αμαξοστάσιο έμαθα πως υπήρχε εντολή να μη βγει λεωφορείο από το Αμαξοστάσιο γι’ αυτό το σκοπό. Πήρα ο ίδιος τηλέφωνο τον διευθυντή, ο οποίος μου είπε ότι: «τα λεωφορεία δεν είναι για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες»!

Παρόλα αυτά ο κ. Κασιμέρης πήρε ένα λεωφορείο και κατευθύνθηκε προς την πύλη, την οποία όμως ο φύλακας αρνήθηκε να ανοίξει καθώς είχε διαφορετικές εντολές: «Εν τω μεταξύ, με εντολή Διευθυντή κλήθηκε και το «100» και ήρθε στο αμαξοστάσιο. Είπα στους αστυνομικούς ότι είμαι από το Συνδικάτο και ότι θα έβγαζα το λεωφορείο για να μεταφέρω πρόσφυγες από την πλ. Βικτωρίας στο Τάε Κβο Ντο, όπως άλλωστε γινόταν όλη μέρα με εντολή του Υπουργείου. Ακολούθησε διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια έφυγαν – παρότι τους είχα δηλώσει ότι εγώ θα βγάλω το λεωφορείο. Τελικά έβγαλα το λεωφορείο την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα «υπηρεσιακά» λεωφορεία» εξιστορεί.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν τελείωσαν εκεί, καθώς φτάνοντας στην πλατεία Βικτωρίας και ενώ οι πρόσφυγες άρχισαν να επιβιβάζονται, εφτασαν στο σημείο τρία περιπολικά με εντολή να συλλάβουν τον οδηγό για κλοπή λεωφορείου και ακολούθησε νέος διαπληκτισμός: «Η ώρα είχε πάει 3, οι πρόσφυγες που μόλις είχαν ανέβει στο λεωφορείο βλέποντας αστυνομικούς με όπλα φοβήθηκαν και άρχισαν να κατεβαίνουν από το λεωφορείο, στο οποίο είχε ανέβει και ένας αστυνομικός».

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ύστερα από επικοινωνία που είχε με εργαζομένους της ΟΣΥ.«Οι αστυνομικοί δήλωσαν στον κ.Σπίρτζη ότι είχαν εντολή να με συλλάβουν για κλοπή λεωφορείου και ότι ο υπεύθυνος τους Αμαξοστασίου Ελληνικού είχε πάει στο τμήμα για να υποβάλλει μήνυση. Ο Υπουργός άρχισε τα τηλέφωνα και τελικά στις τέσσερις παρά δέκα δόθηκε εντολή και άνοιξε ο σταθμός του ηλεκτρικού της πλ. Βικτωρίας για να μπουν μέσα οι πρόσφυγες» καταλήγει.

Πηγή: ethnos.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications