Aιφνιδιασμός Β.Πούτιν με εξοπλισμό Συρίας: Έστειλε έξι MiG-31 στη συριακή Aεροπορία, Kornet και BM-27 Uragan (vid)
Aιφνιδιασμός Β.Πούτιν με εξοπλισμό Συρίας: Έστειλε έξι MiG-31 στη συριακή Aεροπορία, Kornet και BM-27 Uragan (vid, εικόνες)

Ρωσική στρατιωτική απάντηση στα τουρκικά σχέδια για τη δημιουργία τουρκμενικού κράτους, εισβολής εντός του συριακού εδάφους και δημιουργίας "NO FLY ZONE" έδωσε η Μόσχα με την αποστολή στη Δαμασκό 6 μαχητικών MiG - 31 μαζί με 16 Σύρους εκπαιδευμένους πιλότους ενώ τα MiG - 31 συνόδευε Ρωσικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού. Επίσης, παρελήφθη μεγάλη ποσότητα αντιαρματικών Kornet καθώς και αρκετές μονάδες του αυτοκινούμενου συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών BM-27 Uragan.

Σημειώνουμε ότι πάγια επιδίωξη της Άγκυρας, αλλά και των ΗΠΑ βέβαία, αποτελεί η εκδίωξη του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και η εγκαθίδρυση ενός φιλοδυτικού καθεστώτος.

Η μεταφορά των αεροσκαφών έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα από την Τουρκία και τις ΗΠΑ, σε μία επιχείρηση απόλυτου ρωσικού αιφνιδιασμού.

Τα μαχητικά προσγειώθηκαν κιόλας στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο Μέτζε στη πρωτεύουσα Δαμασκό, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η Ρωσία συμφώνησε το 2007 να προμηθεύσει τη Συρία με οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 αρά μένουν να παραδοθούν ακόμη δύο...

Η αποστολή των ρωσικών μαχητικών στον Άσαντ όμως αποτελεί σαφέστατη ένδειξη των προθέσεων του Ρώσου Προέδρου για τη χώρα. Αυτή η «ένδειξη» θα είναι ιδιαίτερα «σκληρή» ειδικά για τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Ερντογάν και τα σχέδια του για τη δημιουργία μιας νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το μαχητικό MiG-31 είναι ένα αναχαιτιστικό/αναγνωριστικό μεγάλου υψομέτρου μαχητικό το οποίο διαθέτει ραντάρ που έχει εμβέλεια 200 χιλιομέτρων.

To MiG-31 είναι ένα από τα ταχύτερα αεροσκάφη που πέταξαν ποτέ με μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει τα 3.000km/hr (2,90 Max), σε ύψη 11-17,5 km. Ο λόγος ώσης προς βάρος είναι της τάξης του 0.75:1 με δομικό όριο αντοχής 5G. Η μέγιστη ταχύτητα στο επίπεδο της θάλασσας είναι 1,22 Max (1500km/hr – 810 kts).

Ο οπλισμός του MiG-31 περιλαμβάνει βλήματα με καθοδήγηση ραντάρ και αισθητήρα υπέρυθρης καθοδήγησης. Ο σταθερός οπλισμός αποτελείται από ένα εξάκαννο πυροβόλο GSh-6-23M των 23 χιλ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς επάνω από τη δεξιά φωλιά του κύριου συστήματος προσγείωσης. Η ταχυβολία του πυροβόλου φτάνει τα 6000 βλ./λεπτό ενώ υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα 260 βλημάτων.

Οι παραπάνω επιδόσεις δικαιολογούν πλήρως το τίτλο του MiG-31 ως αναχαιτιστικό μακράς ακτίνας δράσης, ενώ θεωρείται πλήρως επιτυχημένο για την αποστολή και τις συνθήκες για τις οποίες σχεδιάστηκε να επιχειρεί.

Μετά την απόφαση των Γερμανών να μην παρατείνουν την παραμονή των αντιπυραυλικών συστοιχιών Patriot στην Τουρκία, λόγω ανυπαρξίας κινδύνου από τη Συρία, τώρα και οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι δεν θα παρατείνουν την παραμονή των αποστολών τους, πέραν του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti που επικαλείται το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Eξι συστοιχίες αντιπυραυλικού συστήματος Patriot έχουν τοποθετηθεί στη νότια Τουρκία από μέλη του ΝΑΤΟ (από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες, από δύο η κάθε χώρα) στις παραμεθόριες περιοχές της Τουρκίας με τη Συρία από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, και η αποστολή τους ήταν να προστατεύσουν τις τουρκικές πόλεις από ενδεχόμενες επιθέσεις της Συρίας.

Η δήλωση αναφέρει ότι τα πυραυλικά συστήματα θα μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό τους.

Τέλος, και η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε την αποχώρηση του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος «Patriot», που είναι εγκατεστημένο στην νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς και την επιστροφή 260 γερμανών στρατιωτών μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Spiegel online», κάτι που επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας. «Η στρατιωτική αποστολή των πυραύλων Patriot στην Τουρκία ήταν ένα σημαντικό «φύλλο πορείας» για το γερμανικό Ομοσπονδιακό Στρατό. Τώρα θα φέρουμε πίσω τους στρατιώτες μας», επιβεβαιώνει το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας.

Φαίνεται ότι η Ρωσία είχε καλή πληροφόρηση, γνώριζε για την απόσυρση των αμερικανικών και γερμανικών Patriot και προετοίμαζε υπό άκρα μυστικότητα τον ρωσικό αιφνιδιασμό εξοπλισμού της Συρίας. Αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι η Συρία δεν θα αφεθεί στη τύχη της και θα ενισχυθεί στρατιωτικά όταν κριθεί αναγκαίο για να αντιμετωπίσει είτε τους τζιχαντιστές της ISIS είτε τα μεγαλόπνοα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν για εισβολή και διαμελισμό της Συρίας...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications