Mεϊμαράκης: Φάγαμε όλοι το παραμύθι του Τσίπρα – O τύπος την… κοπανάει
Mεϊμαράκης: Φάγαμε όλοι το παραμύθι του Τσίπρα – O τύπος την… κοπανάει

Για καταστρατήγηση του Συντάγματος κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον Αlpha.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα καταγγελτικός απέναντι στον πρωθυπουργό αλλά και απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημειώνοντας:

«Το Σύνταγμα δεν είναι ελαστικό. Πρέπει να εφαρμόζουμε τις διατάξεις. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο κ. Τσίπρας οδήγησε την χώρα στις εκλογές. Δεν βγήκε να απαντήσει όσες φορές ρωτήθηκε και μπράβο σας που τον βρήκατε χθες στον Alpha, γιατί τον είχα χάσει για πολλές ημέρες. Ευτυχώς που εδώ στο κανάλι έχετε και την κ. Νικολούλη, που μπορεί να τον βρει.

Αναρωτιέμαι πώς αισθανόταν όταν υπέγραφε την συμφωνία. Τι σκεφτόταν. Τώρα έρχεται να μας πει δώσε μου νέα εντολή να αλλάξω την συμφωνία που υπέγραψα»;

Αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Σήμερα πάμε να ψηφίσουμε για κάτι που συζητήθηκε στις 14 Αυγούστου και καλείται ο κόσμος να αποφασίσει άμεσα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να δοθεί χρονικό διάστημα για να καταλάβει ο κόσμος τι πάει να ψηφίσει. Είναι καθεστωτική αντίληψη αυτή να πάμε σε εκλογές-express. Ο ίδιος μας έλεγε πριν δυό μήνες ότι δεν θα κάνει δημοψήφισμα, ούτε εκλογές. Και τα κάνει και τα δύο. Έχασε την ευκαιρία να γίνει ένας εθνικός ηγέτης με τα ψέματα που είπε. Τον τύφλωσε η αλαζονεία. Θεωρούσε ότι μας είχε στο τσεπάκι του».

«Εκλογές-express για να αποφύγει το λογαριασμό»
Ο κ. Μεϊμαράκης κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός κάνει εκλογές-express, προκειμένου να αποφύγει τον λογαριασμό, σημειώνοντας: «Φάγαμε όλοι το παραμύθι του Τσίπρα, και οι Ευρωπαίοι κυρίως. Τους έλεγε θα συμφωνήσει, θα υπογράψει κι αυτός είχε στο μυαλό του να κάνει εκλογές. Τώρα κάνει εκλογές-express για να αποφύγει το λογαριασμό. Η συμφωνία όπως ψηφίστηκε αποτελεί νόμος του κράτους και δέσμευση. Πρέπει όμως και τώρα εμείς σκεφτόμαστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και θα τα καταφέρουμε».

Tι είπε για τις συνεργασίες
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «αυτό θα το αποφασίσει με την ψήφο του ο λαός. Εμείς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα απαιτούν συναινέσεις. Μόνο έτσι θα βρούμε τις λύσεις.

Ο Τσίπρας δεν νομίζω ποτέ να μου ζητήσει να συνεργαστούμε. Εμείς και τώρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με τον κ. Τσίπρα για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ανέφερα τον Δραγασάκη λέγοντας ότι αν ο Τσίπρας δεν θέλει τότε θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία μιας τέτοιας κυβέρνησης ο κ. Δραγασάκης. Δυστυχώς δεν είχαμε ούτε την ευκαιρία να κάνουμε την πρόταση αυτή στον πρωθυπουργό».

«Διέλυσε την χώρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα την κοπανάει ο τύπος»
«Έχω την αίσθηση ότι με τις εκλογές ο τύπος την κοπανάει. Δεν θέλει να κυβερνήσει. Διέλυσε το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράφει μια συμφωνία και τώρα λέει ότι δεν την θέλει και πάει σε εκλογές».

«Διαχρονική η συγνώμη»
«Κάναμε την αυτοκριτική μας και μάλιστα ήταν αυστηρή. Το συγνώμη πρέπει να είναι διαχρονικό. Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ με το θυμικό. Είχαν μεγάλη απόγνωση σίγουρα για να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες ήταν πολύ θυμωμένοι μαζί μας. Οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη, για όσα δεν άλλαξαν για πολλά χρόνια, όπως το πελατειακό κράτος και το γεγονός ότι κάποιοι εμπορεύτηκαν τα όνειρα των πολιτών».

Για τα Ζάππεια
«Το πρόγραμμα που είχαμε στο Ζάππειο ήταν ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να υλοποιηθεί με μία μονοκομματική κυβέρνηση. Δεν είπαμε ψέματα στα Ζάππεια. Ψέματα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ».

Για το τρίτο Μνημόνιο
«Το μνημόνιο έχει τρία σκέλη. Μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει. Το δεύτερο σκέλος είναι το δημοσιονομικό. Εμείς θα βρούμε τα όποια εισοδήματα πρέπει για να εισπράξουμε λιγότερους φόρους. Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά εμείς δεν αλλάζουμε. Η Ελλάδα αυτό το εξάμηνο πήγε πολύ πίσω. Χάσαμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ που είχαμε εξασφαλίσει εμείς και δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τίποτα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications