ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ DRONE ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ DRONE ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-16, F-22

Η πρώτη επιδρομή εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών του ISIS πραγματοποιήθηκε με μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροχήματα Drones , ενώ σύντομα θα συμμετάσχουν και αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, αναφέρει διεθνές δημοσίευμα.

Οι ΗΠΑ οργάνωσαν για πρώτη φορά αεροπορική επιδρομή από τα νότια της Τουρκίας στα βόρεια της Συρίας. Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Laura Seal ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που απογειώθηκε από την βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, βομβάρδισε στόχους του ισλαμικού στρατού στα βόρεια της Συρίας.

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος σημείωσε πως η αποστολή αποτελεί μέρος των επιχειρήσεων της Διασυμμαχικής Δύναμης Επιχειρήσεων (CJTF) Η στρατιωτική επιχείρηση οργανώθηκε με τουρκική βοήθεια και έχει ως στόχο την πρόκληση καίριων πληγμάτων σε εγκαταστάσεις που εμπεριέχουν πυρομαχικά και όπλα για τους ισλαμιστές αντάρτες .

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP από την άλλη πλευρά μετέδωσε ότι στο στόχαστρο του μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους βρέθηκαν θέσεις του ISIS στην πόλη Ράκα, την αποκαλούμενη και «άτυπη πρωτεύουσα» των ισλαμιστών. Η Τουρκία έδωσε τον περασμένο μήνα την άδεια χρήσης των αεροπορικών βάσεων της για χρήση τους από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στις επιχειρήσεις εναντίον της ISIS .

Πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει πως οι επιχειρήσεις αυτές θα εξασφαλίσουν την αποστολή των ανδρών του ελεύθερου συριακού στρατού FSA, που εκπαιδεύθηκαν στο πλαίσιο του αμερικανικού προγράμματος εκπαίδευσης – εξοπλισμού. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, προβλέπεται να οργανωθούν επιδρομές και από ακόμη περισσότερα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη και στο πλαίσιο αυτό θα μετασταθμεύσουν σε τουρκικά αεροδρόμια επιπλέον 30 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη .

Πολεμικά αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού από την άλλη πλευρά πραγματοποίησαν πάνω από 20 επιδρομές εναντίον της ISIS, Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάζονται σχέδια για την παροχή αεροπορικής κάλυψης σε μία ομάδα εκπαιδευμένων στις ΗΠΑ, Σύρων ανταρτών μαζί με ομάδες Βρετανών κομάντος εναντίον της ηγεσίας του Ισλαμικού Κράτους , καλύπτοντας παράλληλα μια έκταση στη βόρεια Συρία περίπου 80 χλμ. κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Διπλωμάτες που γνωρίζουν τα σχέδια λένε πως η αποκοπή των γραμμών ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτος από τα τουρκικά σύνορα, από τα οποία διέρχονται ξένοι μαχητές και εφόδια, θα μπορούσε να αλλάξει το ρουν των γεγονότων στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών μαχητών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications