Τα δέκα μυστήρια σε αεροπορικά δυστυχήματα που δεν λύθηκαν ποτέ

Αεροπορικά δυστυχήματα που παρέσυραν στο θάνατο εκατοντάδες επιβάτες και αποτέλεσαν μυστήριο, τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν, όσο και για το ότι δεν εντοπίστηκαν ποτέ συντρίμμια τους

Με αφορμή τη πτώση ενός ακόμη αεροπλάνου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αυτή τη φορά από την Ινδονησία, αλλά και με αφορμή το θρίλερ για τον εντοπισμό των συντριμμιών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού, σας παρουσιάζουμε δέκα ακόμη περιπτώσεις αεροπορικών τραγωδιών που το μυστήριο γύρω από τις συνθήκες που συνέβησαν αλλά και την εξαφάνιση των αεροσκαφών από τα ραντάρ δεν επιλύθηκε ποτέ.

10. Η πτήση 571 των αερογραμμών Ουρουγουάης
Ο Glenn Miller ήταν ένα διάσημος τραγουδιστής στην εποχή του. Το Δεκέμβριο του 1944 πήρε το Noorduyn Norseman, ένα μονοθέσιο αεροσκάφος για να ταξιδέψει από την Αγγλία στο Παρίσι.Όπως όλα δείχνουν τα αεροσκάφος εξαφανίστηκε στο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, με τις αρχές να δηλώνουν ότι προσγειώθηκε, παρόλα αυτά ο τραγουδιστής εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη. Αργότερα οι θεωρίες συνωμοσίας που έκαναν λόγω για κατάρριψη του σκάφους από βρετανικά πυρά έδιναν και έπαιρναν.

8. Air France Πτήση 447
Το αεροπλάνο της Air France που ξεκίνησε από το Ρίο Ντε Τζανέιρο με προορισμό το Παρίσι συνετρίβη το 2009 στα 38.000 πόδια. Χρειάστηκαν πέντε ημέρες έως ότου κάποια κομμάτια του αεροσκάφους εμφανίστηκαν στην επιφάνεια των νερών.
Παράλληλα, χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι οι αρχές να εντοπίσουν το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Βρέθηκε τον Μάιο του 2011 μαζί με 104 πτώματα. Ενώ η τύχη ακόμη 74 επιβατών, αλλά και του πληρώματος αγνοείται μέχρι σήμερα.

η πτήση 739,
Το 1962, η πτήση 739, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (Flying Tiger) εξαφανίστηκε ανάμεσα στο Γκουάμ και τις Φιλιππίνες. Το μόνο στοιχείο ήταν μια αναφορά περί μιας φερόμενης έκρηξης κατά την πτήση, από το πλήρωμα ενός δεξαμενόπλοιου που βρισκόταν στη διαδρομή.
Ωστόσο, οι αρχές δεν εντόπισαν ποτέ συντρίμμια. Πλοία και αεροπλάνα πραγματοποίησαν συνεχείς έρευνες σε πάνω από 200.000 τετραγωνικά μίλια, για οκτώ ημέρες, προς αναζήτηση των 90 επιβαινόντων. Έκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει φήμες περί σαμποτάζ και συνωμοσιών.

6. EgyptAir πτήσης 990
Η πτήση 990 της EgyptAir ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία των αεροπορικών ατυχημάτων. Το Boeing 767 που εκτελούσε το δρομολόγιο Λος Άντζελες- Καίριο, συνετρίβη πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό τον Οκτώβριο του 1999 παρασύροντας στο θάνατο 217 ανθρώπους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συντριβή του, αποκλείστηκαν αμέσως, οι μηχανικές βλάβες, ενώ το μαύρο κουτί έδειξε πως η συντριβή του ήταν εσκεμμένη και αποδόθηκε στον έναν από τους πιλότους, που ήθελε να εκδικηθεί την αμερικάνικη υπηρεσία αερογραμμών που του είχε απαγορεύσει να πιλοτάρει εντός της χώρας.Μια εκ των εταιριών που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στη συντριβή εξέδωσε πόρισμα, στο οποίο υποστήριζε ότι ο πιλότος Gameel Al-Batouti έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και έριξε το αεροπλάνο εσκεμμένα.

5. BSAA Star Dust
Το 1947 το BSAA Star Dust εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις Άνδεις κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Μπουένος Άιρες με προορισμό τη Χιλή. Ήταν τότε που ξεκίνησαν η θεωρίες συνωμοσίας για τη συνάντηση του αεροσκάφους με UFO. Αργότερα οι αρχές, που είχαν πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή, ανέφεραν ότι πιθανότατα το αεροσκάφος είχε πέσει μέσα σε ένα ηφαίστειο και για αυτό και δεν βρέθηκε ποτέ.

4. TWA πτήση 800
Το αεροσκάφος TWA Flight 800 εξερράγη στο αέρα στις 17 Ιουλίου του 1996, λίγο μετά από την αναχώρησή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» της Νέας Υόρκης. Το αεροπορικό αυτό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε 230 ανθρώπους.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν στον ουρανό κάτι σαν αστραπή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι υποθέσεις ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο, βόμβα ή ακόμη και μετεωρίτη.

3. Πτήση 19
Toν Δεκέμβριο του 1945, πέντε βομβαρδιστικά του αμερικανικού Ναυτικού απογειώθηκαν από τη Φλόριντα και δεν επέστρεψαν ποτέ. Τα πέντε αεροσκάφη ήταν σε εκπαιδευτική αποστολή, αλλά η επαφή μαζί τους χάθηκε πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων, με αποτέλεσμα να χαθούν και τα ίχνη των 14 κυβερνητών τους.

Μετά από ώρες χωρίς επαφή, απεστάλη αεροπλάνο διάσωσης για να βρει τα βομβαρδιστικά. Το αεροπλάνο αυτό χάθηκε επίσης. Τα γεγονότα αυτά έχουν συμβάλει στη δημιουργία του θρύλου του Τριγώνου των Βερμούδων.

2. Η Aer Lingus πτήση 712
Το 1968 η πτήση 712 της Aer Lingus εξαφανίστηκε πάνω τη θάλασσα της Ιρλανδίας, καθώς εκτελούσε πτήση από το το Κορκ της Ιρλανδίας προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Το αεροπλάνο συνετρίβη παρασύροντας στο θάνατο και τους 61 επιβαίνοντες, ωστόσο το γεγονός ότι δεν διέθετε μαύρο κουτί δεν αποκάλυψε ποτέ τι προκάλεσε τη συντριβή του.

Παρόλα αυτά, επειδή εκείνη την εποχή η Βρετανία πραγματοποιούσε δοκιμές πυραύλων από εδάφους, με πολλούς να εικάζουν ότι ένας τέτοιος πύραυλος ήταν που κατέρριψε την πτήση 712, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει αποδειχθεί.

1. Electra
Η Amelia Earhart είχε βάλει στόχο της να γυρίσει τον κόσμο, έτσι ξεκίνησε το 1937 με το δικινητήριο Electra από το αεροδρόμιο της Παπούα Νέα Γουινέας με προορισμό τη νήσο Χάουλαντ. Ωστόσο, η εξερευνήτρια και πιλότος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναφερθεί πως δαπάνησε 4 εκατ. δολάρια αναζητώντας την. Δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο να επιβίωσε σε ένα απομονωμένο νησί.Το 2014, ερευνητές βρήκαν ένα κομμάτι αλουμινίου που θεωρείται ότι μπορεί να προήλθε από το αεροπλάνο της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications