Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 και πυρηνοκίνητα υποβρύχια είναι έτοιμα να αναπτυχθούν στην Ν. Κορέα!
Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 και πυρηνοκίνητα υποβρύχια είναι έτοιμα να αναπτυχθούν στην Ν. Κορέα!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αναπτύξουν στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 καθώς και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Νότια Κορέα, εν μέσω μεγάλης έντασης στη κορεατική χερσόνησο, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης .

Τα «αξιόπιστα» βομβαρδιστικά Β-52 θα είναι εξοπλισμένα με βόμβες τύπου διάτρησης για την καταστροφή κάθε είδους οχυρωμένων καταφυγίων (bunker-buster ), αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, Yonhap της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Το δε αμερικανικό υποβρύχιο θα αποπλεύυσει σήμερα από την ιαπωνική βάση Γιοκοσούκα, όπου και σταθμεύει , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Επίσης σήμερα Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας Kim Min-seok ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα των αμερικανικών στρατηγικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Όλα ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα, όταν το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας ξεκίνησε βολές από στρατιωτική βάση του εναντίον ολόκληρης της εδαφικής περιοχής που καλύπτει την αποστρατικοποιημένη ζώνη, σε μια προσπάθεια να διακοπεί η λειτουργία των μεγαφώνων που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα των δύο χωρών .

Το Σάββατο, οι δύο χώρες ξεκίνησαν τον πρώτο γύρο των συνομιλιών υψηλού επιπέδου για τη μείωση της έντασης .

Νότια και η Βόρεια Κορέα είναι ακόμα επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς συνθήκη ειρήνης μεταξύ τους δεν υπογράφηκε ποτέ μετά την λήξη του πολέμου της Κορέας το 1950-1953.

ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας είχε ανακοινώσει ότι οι μονάδες του που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα είναι σε «κατάσταση πολέμου», σύμφωνα με τις εντολές του ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν, «έτοιμες να απαντήσουν στις προκλήσεις» της Σεούλ. Από την άλλη πλευρά ο νοτιοκορεατικός στρατός έχει πράξει το ίδιο. Οι Αμερικανοί αποστέλλουν βομβαρδιστικά και υποβρύχια. “Άρα γενικώς είμαστε πολύ κοντά στα πρόθυρα ενός πολέμου με την κατάσταση πιθανόν να είναι μη αναστρέψιμη. Το ζήτημα όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ποιος ακριβώς επιθυμεί έναν πόλεμο και για ποιόν λόγο; Την απάντηση θα την μάθουμε λίαν συντόμως.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Για να δουμε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications