ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Έχω την πρόθεση να σας δώσω 50 γροθιές και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να κάνετε ένα δημοψήφισμα, στο οποίο μπορείτε να αρνηθείτε να λάβετε αυτές τις 50 γροθιές. Εγώ θα σεβαστώ την όποια απόφαση σας. Γίνεται το δημοψήφισμα: το αποτέλεσμα είναι ένα ηχηρό όχι στις γροθιές. Τότε εγώ σας ανακοινώνω: πολύ ωραία, δέχομαι την απόφαση σας, δεν θα σας δώσω 50 γροθιές, αλλά 49.

Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

Αυτό μας προτείνει η πονηρή αριστερή κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, θέτει σε δημοψήφισμα την πρόταση των δανειστών, αλλά όχι και την δική της πρόταση που λίγο απέχει από αυτή των δανειστών και βρίσκεται έτη φωτός μακριά από το ''πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης''.

Τέλος, ουδεμία ανακοίνωση της κυβέρνησης μας εξηγεί τι θα συμβεί εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι το όχι. Θα βγούμε από το ευρώ; θα πτωχεύσουμε εντός του ευρώ; Ένα δημοψήφισμα με άγνωστη πορεία και κατάληξη πρώτη φορά γίνεται παγκοσμίως!

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να είναι όλα συμφωνημένα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς: θα φέρουμε μια πολλή σκληρή πρόταση, εσείς θα κάνετε δημοψήφισμα, και εμείς μετά θα πούμε ότι τελικά θα αποσύρουμε την πρόταση μας και θα δεχτούμε τη δική σας. Έτσι θα παρουσιαστείτε ως νικητές και ο κόσμος θα ξεχάσει το ''πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης''.

Δεν ξέρω, ό,τι και να ισχύει από όλα, πρόκειται για μία κοροϊδία, μία κοροϊδία συνοδευομένη από τους γνωστούς νέο-ελληνικούς τυμπανισμούς για ''εθνική ανεξαρτησία'', ''υπερηφάνεια'', ''αντίσταση'' και άλλα τέτοια.

Για να είμαστε εξηγημένοι: εμείς εδώ δεν υποστηρίζουμε ούτε το ''πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης'' αλλά ούτε και οτιδήποτε άλλο προέρχεται από αυτό τον αριστερό συρφετό. Απλώς εξηγούμε την απάτη.

Και μια και μιλάμε για δημοψηφίσματα και σεβασμό στην Λαϊκή θέληση: δίπλα από το σπίτι μου μένουν κάτι Πακιστανοί. Μήπως να κάναμε ένα δημοψήφισμα, ώστε να ρωτήσετε και τη δική μου γνώμη γι’ αυτό το θέμα; Μπα, ε; Μάλλον δεν θέλετε να ακούσετε την γνώμη μου, έτσι είναι η …δημοκρατία.

Με αυτούς που μπλέξαμε θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications