Απειλή Για τον Κόσμο οι ΗΠΑ – Μέλλον με Ακραία Βία, Πολέμους και Θάνατο
Απειλή Για τον Κόσμο οι ΗΠΑ – Μέλλον με Ακραία Βία, Πολέμους και Θάνατο

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ… Ζαλισμένο και Ταραγμένο: Το Πεντάγωνο βλέπει το μέλλον ως «πόλεμο, πόλεμο και Περισσότερο πόλεμο». Απειλώντας άπαντες, με τις Ρωσία και Κίνα να αποτελούν τους κύριους στόχους τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν «μονομερώς να προασπίζονται τα εθνικά (!!!) συμφέροντα τους μέσω ακραίας βίας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Mike Whitney, σε άρθρο του για την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική (NMS) του Πενταγώνου 2015.

Ο Whitney ισχυρίζεται ότι το έγγραφο είναι σίγουρα πιο λάιτ από την γλώσσα των προκατόχων του, αλλά αρκετά ακριβές στο φρικιαστικό μήνυμά του. Η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει «να αυξήσει τη δύναμη της παγκόσμια με τη μεγιστοποίηση της χρήσης του μεγαλύτερου προσόν της: Τον Στρατό της». Ο Whitney παρατήρησε, προσθέτοντας ότι ο καθένας θεωρείται ως απειλή για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο καθένας θεωρείται αντίπαλος.

«Για να δανειστώ τον τύπο από το αντι-Ισλαμικό Κράτος playbook της Ουάσιγκτον, ο απώτερος στόχος είναι να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν κάθε χώρα που μπαίνει εμπόδιο στην παγκόσμια κυριαρχία τους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των κρατών που δεν αποτελούν κίνδυνο για τον κόσμο ή τους γείτονές τους.

Όσον αφορά τις συνέπειες μιας τέτοιας στρατιωτικής στρατηγικής, «οι εμπνευστές δεν αφήνουν ούτε έναν υπαινιγμό για τύψεις για τη μεγάλη καταστροφή και τις απώλειες ζωής που οι ΗΠΑ προκάλεσαν σε χώρες που δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» δήλωσε ο Whitney .

Ποιο είναι το όραμα των ΗΠΑ για το μέλλον; Κατά τη γνώμη του Whitney, είναι πόλεμος. Πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν όραμα για ένα λαμπρό μέλλον και φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να προσφέρουν μια εποικοδομητική ατζέντα. «Σε αντίθεση με τη Ρωσία ή την Κίνα, η οποία έχει ένα σχέδιο για μια ολοκληρωμένη Ευρασιατικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών (Silk Road), που θα αυξήσουν την απασχόληση, τη βελτίωση των υποδομών ζωτικής σημασίας, και θα αυξήσουν το βιοτικό επίπεδο, οι ΗΠΑ βλέπουν μόνο το θάνατο και την καταστροφή στο μέλλον»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications