Επιθέσεις από εξωγήινους πολιτισμούς!!! πόσο απίθανο είναι;
Επιθέσεις από εξωγήινους πολιτισμούς!!! πόσο απίθανο είναι;

Πολλοί άνθρωποι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους όσον αφορά την εκπομπή ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών σημάτων στο διάστημα και εσκεμμένες προσπάθειες να επικοινωνίας με εξωγήινη ευφυΐες ζωή.

Ο λόγος είναι ότι η εξωγήινη νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι εχθρική στην ανθρωπότητα, όπως θα μπορούσαν να δουν τη Γη ως ένα ελκυστικό εκμεταλλεύσιμο πόρο ή, η ανάπτυξη του ανθρώπινου τεχνολογικά θα μπορούσε να εκληφθεί ως απειλή για το μέλλον τους και την ασφάλειάς τους.

Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking αναφέρει: Δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να δούμε πώς η ευφυής ζωή θα μπορούσε να εξελιχθεί και τι δεν θα ήθελε να συναντήσει.

Φαντάζομαι ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν σε μαζικά σκάφη, έχοντας εξαντλήσει όλους τους πόρους από τον πλανήτη, το σπίτι τους. Αυτοι οι προηγμένοι εξωγήινοι θα έχουν γίνει ίσως νομάδες, ψάχνοντας να κατακτήσουν και να αποικήσουν σε οποίους πλανήτες μπορούν να φτάσουν ... Εάν οι εξωγήινοι μας επισκέπτουν ποτέ, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ όμοιο οπως, όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος πήγε για πρώτη φορά στην Αμερική, η οποία δεν ήταν και πολύ κάλο για τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Τα τελευταία χρόνια, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό νέων πλανητών και η ικανότητα της ανθρωπότητας να βρει εξωγήινη ζωή έχει βελτιωθεί δραματικά.

Δεδομένου ότι η πιθανότητα εύρεσης εξωγήινης ζωής φεύγει απο επιστημονική φαντασία, το ζήτημα ειναι κατά πόσον η εξωγήινη νοημοσύνη είναι «φίλος ή εχθρός» .

Σε ένα έγγραφο που γράφτηκε από τον Janne Μ από το Πανεπιστήμιο Aalto στη Φινλανδία, ο συγγραφέας λέει ότι είναι πολύ απίθανες οι συγκρούσεις μεταξύ εξωγήινης νοημοσύνης, αλλά και εξετάζει μια σειρά από παράγοντες που θα μπορούσε να αποτρέψει τις συγκρούσεις αυτές. Ο συγγραφέας θεωρεί ότι εξωγήινη νοημοσύνη είναι ορθολογική και θα έχει μια ιδέα των κινδύνων και των ωφελειών.

Ένα σημαντικό πρόβλημα για κάθε εξωγήινο πολιτισμό που μπορούσε να ξεκινήσει μια επίθεση ειναι οτι θα επιτεθεί στο σπίτι (έδρα). Η συλλογή πληροφοριών σχετικά με ένα άλλο πολιτισμό σε διαστρικές αποστάσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και γεμάτη αβεβαιότητα.Λόγω της πεπερασμένης ταχύτητας του φωτός, που διαρκεί πολλά χρόνια για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (πληροφορίες) και να ταξιδέψει τις τεράστιες διαστρικές αποστάσεις που χωρίζουν τα πλανητικά συστήματα.

Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες που θα συλλέγονται είναι πιθανό να ξεπεραστούν από τη στιγμή που ο πολιτισμός της επίθεσης φτάνει στο πολιτισμό-στόχο. Αν ο γαλαξίας μας περιέχει εκατομμύριο τυχαία κατανεμημένους εξωγήινους πολιτισμούς, τότε η μέση ελάχιστη απόσταση που χωρίζει τον ένα πολιτισμό από την άλλον είναι ~ 200 έτη φωτός. Αυτό δημιουργεί μια καθυστέρηση στην νοημοσύνη τουλάχιστον 400 χρόνια επειδή παίρνει 200 ​​χρόνια για σήματα από τον πολιτισμό στόχο να φθάσει στον πολιτισμό επίθεσης και άλλα 200 χρόνια ή περισσότερο για που θα ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός (που δεν νομίζω αυτά ειναι προβλήματα του ανθρωπίνου πολιτισμού!
οι εξωγήινοι να διανύσουν τις αχανείς εκτάσεις του διαστήματος) στον πολιτισμό-στόχο.

Η τεράστια χρονική καθυστέρηση μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τον πολιτισμό στόχο να αναπτύξουν κάποιες ικανότητες άμυνας και επίσης επιτρέπει ο πολιτισμός στόχος να δημιουργήσει επαφές με άλλους πολιτισμούς.

Η άνοδος του ανθρώπινου πολιτισμού είναι μόνο ένα πολύ πρόσφατο φαινόμενο στην ιστορία της Γης. Δεδομένου ότι ο γαλαξίας είναι δισεκατομμυρίων ετών και εξετάζοντας το πόσο ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει προχωρήσει μόλις τον τελευταίο αιώνα και μόνο, κάθε εξωγήινος πολιτισμός είναι πολύ απίθανο να είναι στο ίδιο επίπεδο τεχνολογίας οπως του ανθρώπινου πολιτισμού. Υποθέτοντας μια εκθετική αύξηση της τεχνολογίας, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν πολιτισμό που είναι ένα δισεκατομμύριο, η ένα εκατομμύριο ή ακόμα και χίλια χρόνια μπροστά. Ένας πολιτισμός που είναι τεχνολογικά πολύ μπροστά θα ειναι σε θέση να ανιχνεύσει τα σημάδια ενός άλλου πολιτισμού, θα συμπεράνουμε ότι θα μας έχουν βρει ήδη άλλοι!!!.Οι εξωγήινες διάνοιες που είναι πολύ πιο μπροστά του ανθρώπινου πολιτισμού μπορεί να είναι εντελώς ακατανόητες.

Ακόμα κι αν η απειλή μιας επίθεσης από εξωγήινος πολιτισμός φαίνεται παράλογη και πολύ απίθανη. Ο σχεδιασμός και η λειτουργία ενός διαστρικού διαστημικό σκάφος μπορεί ενδεχομένως να θεωρηθεί ως απειλή από άλλο εξωγήινο πολιτισμό. Για παράδειγμα, ένα πλανητικό σύστημα μπορεί να είναι το σπίτι ενός πολιτισμού και εξακολουθούν να εμφανίζονται ακατοίκητα, διότι ο πολιτισμός ίσως να επιλέγει να παραμείνει μη ανιχνεύσιμος.

Ένα διαστρικό διαστημόπλοιο από τη Γη μπορεί τυχαία να συντριβή σε έναν από τους πλανήτες του πολιτισμού αυτού και να προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Αυτό δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί ένα 100 τόνων διαστρικό διαστημόπλοιο ταξιδεύει με μόλις 10 τοις εκατό της ταχύτητας του φωτός μπορεί να απελευθερώσει ενέργεια όσο ολόκληρο το πυρηνικό οπλοστάσιο της ανθρωπότητας.

Ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να προκαλέσει έναν εξωγήινο πολιτισμό να χτυπήσει πίσω τη Γη για να αποτραπούν οι περαιτέρω "επιθέσεις". Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε αποστολή η οποία περιλαμβάνει την αποστολή ενός διαστρικού διαστημικού σκάφους για να εξερευνήσει άλλο πλανητικό σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει ότι το πλανητικό σύστημα είναι ακατοίκητο ή ότι το διαστημικό σκάφος δεν θα δημιουργεί κανένα κίνδυνο για έναν εξωγήινο πολιτισμό που μπορεί υπάρχει στο πλανητικό σύστημα.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications