ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΕΤΕ.......?
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΕΤΕ.......?

Σχεδόν οι περισσότεροι τρέχουν πανικόβλητοι να βγάλουν τα χρήματά τους από τα ΑΤΜ. Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παράδοξος και επίσημα έχουν πολλά λεφτά!

Ίσως, γιατί φοβάστε να μην καταλήξετε σαν τον άστεγο που ήσυχος απολαμβάνει τον ύπνο του στο κατώφλι μίας τράπεζας.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι όσοι έτρεξαν να βγάλουν όσο γίνεται περισσότερα λεφτά, δεν σκεφτήκαν ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες -περισσότερο από ότι εμείς.

Αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν έχουν σκεφτεί πως αν εμείς και οι άστεγοι αποτελούμε δύο διαφορετικούς κόσμους, τότε υπάρχει και ένας άλλος "αόρατος" κόσμος -αυτός που δημιούργησε και τις δύο αυτές καταστάσεις: και τους άστεγους και εμάς που τρέχουμε να εξασφαλίσουμε τα όσα χρήματα έχουμε.

Όμως, εκείνο που πρέπει να σκεφτούμε, το οποίο είναι και το σημαντικότερο, είναι ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε υποχρέωση και την δύναμη να αντισταθούμε προς τον "αόρατο" κόσμο. Όσο τρέχουμε να ξεφύγουμε και να περισώσουμε ό,τι μπορούμε, τόσο αυτός θα μας κυνηγάει. Όταν, όμως, στραφούμε όλοι μαζί εναντίον του, ενωμένοι, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν σημαντικά. Για όλους.

Φωτογραφία: Παναγιώτη Μαΐδη για το VICE Greece

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications