Ένα σώμα παρόμοιο με τον Ερμή συγκρούστηκε με τη Γη και έφερε την ζωή!!
Ένα σώμα παρόμοιο με τον Ερμή συγκρούστηκε με τη Γη και έφερε την ζωή!!

Ένα πλανητικό σώμα στο μέγεθος του Ερμή θα μπορούσε να είναι η αίτια για τον σχηματισμό της Γης όπως την ξέρουμε,και να ενσωματωθεί στον πυρήνα της Γης, στο σχηματισμό πηγής θερμότητας που απαιτείται για να ξεκινήσει η περιστροφή του πυρήνα,και η διαμόρφωση του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη μας.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό Nature, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον Anke Wohlers λέει ότι η θεωρία αυτή μπορεί να εξηγήσει γιατί ορισμένα σπάνια στοιχεία που εμφανίζονται στη Γη δεν αντιστοιχούν στη σύνθεση που θα πρέπει να έχουν μετεωρίτες και άλλα υλικά από τα οποία, υποτίθεται οτι σχηματίστηκε ο πλανήτη μας.

Σπάνια μέταλλα
Για παράδειγμα, ο ηπειρωτικός φλοιός και ο μανδύα της Γης έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά απο σπάνια μέταλλα, σαμάριο και νεοδύμιο, από οτι απο έναν μετεωρίτη, και υποτίθεται ότι αυτά ακριβώς είναι τα «τούβλα» από τα οποία ο κόσμος μας μεγάλωσε στο σημερινό του μέγεθος.

Το να καθορίζεις τη σύνθεση του πυρήνα της Γης είναι ένα δύσκολο έργο, λόγω του γεγονότος ότι μόνο ένα μικρό μέρος του πλανήτη είναι προσβάσιμο για τους ερευνητές. Οι περισσότερες εκτιμήσεις προέρχονται από τη σύγκριση των επίγειων βράχων με αστεροειδείς (μελετώντας τα θραύσματα που έχουν πέσει απο μετεωρίτες), που θεωρείται τα «δομικά στοιχεία» από την οποία χτίστηκε ο πλανήτη μας.

Τα περισσότερα μοντέλα του σχηματισμού των πλανητών μάλιστα, προβλέπουν ότι οι πλανήτες ειναι απο συσσώρευση μικρότερων σωμάτων (που ονομάζεται πλανητοειδών), με διάμετρο μεταξύ 10 και 100 χιλιομέτρων. Όμως, σύμφωνα με Anke Wohlers, αυτό δεν είναι αρκετό.

Το μέγεθος του Ερμή, που ειναι πλούσια σε θείο
Σε πειράματα στα οποία έφτιαξαν συνθήκες οπως όταν η Γη σχηματίστηκε,ο Wohlers και οι συνεργάτες του έδειξαν ότι θα μπορούσε να γίνει αυτή η ανωμαλία στην αναλογία των σπάνιων στοιχείων με την απλή προσθήκη «συνταγή» στην πρώιμη Γη, ένα σώμα που ο υδράργυρος είναι πλούσιος σε θείο. Επιπλέον οι συγγραφείς προτείνουν ότι ο πυρήνας της Γης που προκύπτει θα περιέχει ουράνιο και το θόριο που θα παράγει αρκετή ενέργεια (υπό μορφή θερμότητας) που απαιτείται για να ξεκινήσει η περιστροφή της και έτσι να ενεργοποιήσει το μαγνητικό πεδίο, ένα από τα βασικά στοιχεία για την προστασία της ζωής.

Προηγούμενες προσπάθειες για να εξηγήσουν το υψηλό ποσοστό του σαμάρι και νεοδυμίου πρότεινε την ύπαρξη ενός "αφανών αποθεματικών" αυτών των υλικών στα βάθη του μανδύα της Γης, ή ακόμα και ότι οι ύλες αυτές δόθηκαν στη Γη από μεταγενέστερες συγκρούσεις.

Επιπλέον, τα μοντέλα που περιλαμβάνουν μία μικρή ποσότητα θείου που παράγεται στην αρχή της Γης, στην οποία τα στοιχεία ειναι ικανά να παράγουν θερμότητα αποτυγχάνουν να ενσωματωθούν στον πυρήνα, με αποτέλεσμα ότι ποτέ δεν αρχίζει να περιστρέφεται.

Jorge Ramos | Ως πολιτισμός, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμη πολλά να ανακαλύψουμε. Ωστόσο, εμείς πάμε βήμα-βήμα ακολουθώντας το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει να βρούμε την αλήθεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications