Πρώτη συμπλοκή Ελλήνων με Αλβανούς υποστηρικτές του UCK σε ελληνικό έδαφος!
Πρώτη συμπλοκή Ελλήνων με Αλβανούς υποστηρικτές του UCK σε ελληνικό έδαφος!

ΡΩΣΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: «ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ»

Mόλις χθες είχαμε το πρώτο ανησυχητικό περιστατικό συμπλοκής Ελλήνων Βορειοηπειρωτών με Αλβανούς που υποστήριζαν τον UCK στην Πάτρα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για τον εφιάλτη της «Μεγάλης Αλβανίας»

Εκτεταμένες συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη στο Ψαροφαϊ της Πάτρας όταν συνεπλάκησαν ομάδες Βορειοηπειρωτών με Αλβανούς.

Όπως γράφει το τοπικό PatrasTimes, όλα άρχισαν όταν μέσα σε καφενείο της περιοχής έγινε αναφορά για την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας της οποίας τα σύνορα φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα.Η σπίθα που άναψε το φιτίλι ήταν τα όσα αποτυπώνονται στο βιβλίο ιστορίας που διδάσκεται στα Αλβανικά σχολεία, το περιεχόμενο του οποίου υπερασπίστηκαν δέκα περίπου άτομα που κατάγονται από τη γειτονική χώρα.

Στο χώρο υπήρχαν και δώδεκα περίπου Βορειοηπειρώτες οι οποίοι αναφερόμενοι στα όσα έζησαν στην Αλβανία σε συνδυασμό με τις επεκτατικές βλέψεις της γειτονικής χώρας σε σχέση με την Ελλάδα ήρθαν στα χέρια αρχικά μέσα στο καφενείο με τους αλλοδαπούς.

Τα πνεύματα ηρέμησαν για λίγο αλλά όταν οι δύο ομάδες Βορειοηπειρωτών και Αλβανών αποχώρησαν από το μαγαζί το φιτίλι της αντιπαράθεσης άναψε ξανά με το δεύτερο γύρο συμπλοκής – αυτή τη φορά εκτός από μπουνιές και κλωτσιές επιστρατεύθηκαν και καδρόνια – να εκτυλίσσεται στο ποταμάκι που διασχίζει την περιοχή.

Το ξύλο διήρκεσε αρκετά λεπτά με τα θύματα και από τις δύο πλευρές να μετράνε ματωμένα πρόσωπα και μύτες αλλά και μελανιασμένα μάτια. Τεράστιες ποσότητες βαρύτατου οπλισμού βρίσκονται αποθηκευμένες στα βουνά του Κουμάνοβο και του Τέτοβο, για να υποστηριχθεί η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» από τις επανεργοποιημένες δυνάμεις του ισλαμιστικού πλέον και με εμπειρία πολέμου στη Συρία, UCK, όπως αναφέρουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Διεξάγεται μια προσπάθεια αποκοπής εδαφών από όλα τα ορθόδοξα κράτη (και από την Ελλάδα) από νεοταξικά κέντρα εξουσίας στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ τα οποία θέλουν να χτυπήσουν τον ορθόδοξο άξονα που ξεκινάει από την Αθήνα και φθάνει μέχρι την Μόσχα, και επιτρέπει την διέλυση του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό άεριο στην Ευρώπη.

Πριν 14 χρόνια ( 2001), κατάφερε να σβήσει η φωτιά του πολέμου, αλλά τα εθνο-κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν έχουν εκλείψει από τα Σκόπια . Η φτωχή αυτή χώρα, με πολύχρονη έλλειψη οικονομικών και ανθρώπινων πόρων κινδυνεύει να διαλυθεί από την απειλή μιας πιθανής διχοτόμησης της χώρας.

Ο UCK (Αλβανικός Εθνικός Στρατός,) με στρατιωτικές βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία ξαναπήρε τα όπλα . Από το 2001 και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας της Οχρίδας, διενεργούνται σποραδικές επιθέσεις κατά της σκοπιανής αστυνομίας, συλλήψεις ομήρων,καθώς επίσης και πολλοί άνθρωποι δολοφονούνται . Η τοποθέτηση βομβών στα Σκόπια είναι πλέον ρουτίνα , αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ .

Στην περιοχή του Κουμάνοβο το 2003 υπήρξαν μάχες με πολλές Αλβανικές συμμορίες . Οι Αλβανοί κατέρριψαν μάλιστα και αστυνομικά ελικόπτερα , ανατίναξαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και σκότωσαν πολλούς Σκοπιανούς στρατιώτες. Στη συνέχεια, οι ίδιοι Αλβανοί αντάρτες αναχώρησαν ήσυχα για τη βάση τους στο Κοσσυφοπέδιο . Το 2004 , οι δυνάμεις ασφαλείας της πΓΔΜ κατά την διάρκεια επιδρομής, ανακάλυψαν και κατάσχεσαν στα βουνά του Κουμάνοβο, τεράστιο όγκο οπλισμού.

Αλλά η σοβαρότητα του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο αγνοήθηκε, ρίχνοντας τα πάντα ως συνήθως στο κοινό ποινικό έγκλημα. Σύμφωνα με τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών , στα βουνά του Κουμάνοβο βρέθηκε, ποσότητα βαρέων πολυβόλων, φορητά αντιαρματικά συστήματα MANPADS «Stinger», χιλιάδες τυφέκια ΑΚ-47 , χειροβομβίδες , νάρκες κά. Όλα αυτά αποτελούν ένα μόνο μέρος της απίστευτα μεγάλης ποσότητας οπλισμού που είναι τοποθετημένη σε αποθήκες στα βουνά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications