Απίστευτο βίντεο! Τα κύτταρα Τ εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα
Απίστευτο βίντεο! Τα κύτταρα Τ εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα

Οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα κύτταρα Τ, πιάστηκαν... επ' αυτοφόρω από τους επιστήμονες την ώρα που εξαπολύουν συντονισμένη επίθεση ενάντια στα καρκινικά κύτταρα!

Με τη βοήθεια προηγμένης απεικονιστικής τεχνικής, οι επιστήμονες κατάφεραν να καταγράψουν σε βίντεο τα κύτταρα Τ εν δράσει.

Τα κυτταροτοξικά κύτταρα Τ είναι ένα είδος εξειδικευμένων λευκών αιμοσφαιρίων που αναλαμβάνουν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται στο σώμα ή κύτταρα που έχουν μολυνθεί από ιούς.

Τα κύτταρα αυτά κάνουν «περιπολίες» στο σώμα, αναζητώντας και σκοτώνοντας αλλοιωμένα κύτταρα με απαράμιλλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ερευνητές, με την Gillian Griffiths από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ επικεφαλής, βλέπουμε τα κύτταρα Τ (με πορτοκαλί ή πράσινο χρώμα) να κινούνται ταχύτατα και μόλις εντοπίζουν ένα καρκινικό κύτταρο (με μπλε χρώμα) να το πλησιάζουν και να το καταστρέφουν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ομάδα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων και παρουσιάζεται αναλυτικά στην επιθεώρηση Immunity.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications