Δημοσίευμα Telegraph!!! «Η Ελλάδα κάνει σχέδια δραχμής και ετοιμάζεται να μην πληρώσει το ΔΝΤ»
Δημοσίευμα Telegraph!!! «Η Ελλάδα κάνει σχέδια δραχμής και ετοιμάζεται να μην πληρώσει το ΔΝΤ»

Η Ελλάδα κάνει σχέδια για εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, εκτός κι αν η Ευρωζώνη κάνει βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης και απαλύνει τα αιτήματά της, σημειώνει η Telegraph.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα κάνει σχέδια δραχμής και ετοιμάζεται να μην πληρώσει το ΔΝΤ», επικαλείται πηγές κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταβάλει συντάξεις, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνει το απροσδόκητο βήμα της απώλειας μιας πληρωμής προς το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η Ελλάδα δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τη δόση των 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και για να καταβάλει μισθούς και συντάξεις στις 14 Απριλίου, εκτός και αν η Ευρωζώνη αποφασίσει να καταβάλει έγκαιρα την επόμενη δόση του δανείου.

«Είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση. Αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε πτώχευση προς το ΔΝΤ ή σε πτώχευση προς τον ελληνικό λαό δεν θα προβληματιστούμε», δήλωσε έλληνας αξιωματούχος.

«Μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια σιωπηρή διαδικασία καθυστέρηση της πληρωμής στο ΔΝΤ. Αυτό θα προκαλέσει παραλήρημα στις αγορές και θα σημάνει ότι το ρολόι θα αρχίσει να χτυπά γρηγορότερα», προσθέτει η ίδια πηγή.

Η εικόνα που έχει η Αθήνα είναι ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως το πολιτικό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Θέλουν να μας περάσουν μέσα από ένα τελετουργικό ταπείνωσης και να μας υποχρεώσουν σε κατασχέσεις. Προσπαθούν να μας βάλουν σε μια θέση στην οποία είτε θα πρέπει να πτωχεύσουμε απέναντι στον ελληνικό λαό ή να υπογράψουμε μια συμφωνία που είναι πολιτικά τοξική για εμάς. Αν αυτός είναι ο στόχος τους τότε δεν θα πρέπει να υπολογίζουν σε εμάς», σημείωσε η ίδια πηγή.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως έχουν πλήρη επίγνωση ότι μια σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές ρισκάρει την πρόκληση μιας αλυσιδωτής αντίδρασης. Επιμένουν, γράφει η Telegraph, ότι προτιμούν να εξετάσουν το χειρότερο σενάριο από το να εγκαταλείψουν τις εκλογικές δεσμεύσεις.

«Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε και μετά θα εκδώσουμε IOUs αν χρειαστεί και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της ΕΕ», αναφέρει πηγή της βρετανικής εφημερίδας.

Επίσης, ένας αξιωματούχος ανέφερε:«Θέλουν να κάνουν ένα παράδειγμα από εμάς και να δείξουν ότι καμία κυβέρνηση στην ευρωζώνη δεν έχει το δικαίωμα να έχει δική της βούληση. Δεν πιστεύουν ότι θα αποχωρήσουμε ή ότι ο λαός θα μας στηρίξει αλλά κάνουν λάθος και στους δύο υπολογισμούς τους», προσθέτει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications