Μεγάλη ανακάλυψη στην Κίνα: Σωλήνες 150.000 ετών.
Μεγάλη ανακάλυψη στην Κίνα: Σωλήνες 150.000 ετών.

Προτού ξεκινήσουμε την αναφορά μας στην παράξενη αυτή ανακάλυψη στην Κίνα θα επικαλεστούμε ένα όρο και θα τον αναλύσουμε. Ο όρος είναι Oopart (out of place artifact) και ερμηνεύεται ως εκτός τόπου τεχνολογική κατασκευή ή τεχνούργημα. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται για δεκάδες προϊστορικών αντικειμένων που βρέθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου που φαίνεται να δείχνουν ένα επίπεδο τεχνολογικής προόδου, αταίριαστο με την εποχή στην οποία έγιναν. Τα ''Oopart s'' συχνά δεν γίνονται αποδεκτά από τους συμβατικούς επιστήμονες αλλά σίγουρα αποτελλούν πηγή έμπνευσης για κάποιους ερευνητές που είναι διαθέσιμοι να επεξεργαστούν και να εργαστούν πάνω σε εναλλακτικές θεωρίες.

Σε μια μυστηριώδη πυραμίδα στην Κίνα στην επαρχία Qinghai κοντά στο Όρος Baigong ανακαλύφθηκαν τρεις σπηλιές γεμάτες με σωλήνες που οδηγούν σε μια κοντινή λίμνη με θαλασσινό νερό. Υπάρχουν επίσης σωλήνες κάτω από το πυθμένα της λίμνης και στην ακτή. Οι σωλήνες από σίδηρο παρουσιάζουν διακυμάνσεις στο μέγεθος, με κάποια τμήματα να είναι μικρότερα από ό, τι μια οδοντογλυφίδα. Το πιο παράξενο γεγονός είναι ότι η ηλικία τους υπολογίστηκε περίπου 150.000 χρόνια.

Η χρονολόγηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Γεωλογίας του Πεκίνου και η ηλικία των σιδερένιων σωλήνων καθορίστηκε στα 150.000 χρόνια, σύμφωνα με τον Brian Dunning του Skeptoid.com. Αν αυτό αληθεύει τότε η ανθρώπινη ιστορία όπως την γνωρίζουμε ανατρέπεται και πρέπει να ξαναγραφεί.

Η χρονολόγηση έγινε με τη χρήση θερμοφωταύγειας, μια τεχνική που καθορίζει πόσο καιρό πριν κρυσταλλικό ορυκτό εκτέθηκε στο φως του ήλιου ή θερμάνθηκε. Τα αποτελέσματα της μέτρησης (150.000 χρόνια) δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τις υπάρχουσες ιστορικές πηγές που αφορούν την περιοχή καθώς αυτή κατοικείτο από Νομάδες και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αφήσουν πίσω τους τέτοιες δομές. Αν το σκεφτούμε περισσότερο, ο άνθρωπος όπως τον ξέρουμε σήμερα απαντάται στην γή τα τελευταία 30.000 χρόνια.

Την αποκάληψη έκανε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στην Κίνα, το οποίο ανέφερε σχετικά με την πυραμίδα και τους σωλήνες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από μια ομάδα επιστημόνων το 2002.

Αν και ορισμένοι έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν την ύπαρξη των σωλήνων ως ένα φυσικό φαινόμενο, ο Τζι Γιανγκ, ένας ερευνητής της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, είπε η πυραμίδα της Xinhua μπορεί να έχει κατασκευαστεί από νοήμονα όντα. Δεν απορρίπτεται η θεωρία ότι αρχαίοι εξωγήινοι μπορεί να είναι υπεύθυνοι, λέγοντας ότι αυτή η θεωρία είναι «κατανοητή και αξίζει να την εξετάσουμε ... αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά μέσα για να αποδειχθεί αν είναι ή δεν είναι αλήθεια.

Μια άλλη θεωρία θέλει να χτίστηκε από τον προϊστορικό άνθρωπο με τεχνικές που για κάποιους λόγους ξεχάστηκαν ή χάθηκαν από τους ανθρώπους της μεταγενέστερης περιόδου.

Οι πληροφορίες θέλουν τους σωλήνες να οδηγούν σε μια αλμυρή λίμνη, αν και σε κοντινή απόσταση υπάρχει μια δίδυμη λίμνη που περιέχει γλυκό νερό . Το γύρω τοπίο είναι διάσπαρτο με ερείπεια που περιγράφονται ως "πέτρες με περίεργο σχήμα". Βράχοι προεξέχουν από το έδαφος όπως σπασμένες κολόνες.

Ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση Delingha είπε ότι οι σωλήνες Xinhua αναλύθηκαν σε τοπικό χυτηρίο και δεν κατέστει δυνατό να εντοπιστεί το 8 τοις εκατό του υλικού. Το υπόλοιπο αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, διοξείδιο του πυριτίου και οξείδιο του ασβεστίου. Το διοξείδιο του πυριτίου και το οξείδιο του ασβεστίου είναι προϊόντα μεγάλης αλληλεπίδρασης μεταξύ του σιδήρου και περιβάλλοντα ψαμμίτη, δείχνοντας την αρχαία ηλικία των σωλήνων. Ο Liu Shaolin, ο μηχανικός που έκανε την ανάλυση, δήλωσε: "Αυτό το αποτέλεσμα έχει κάνει την περιοχή ακόμη πιο μυστηριώδης.»

"Η φύση είναι σκληρή εδώ», είπε. "Δεν υπάρχουν κάτοικοι πόσο μάλλον σύγχρονη βιομηχανία στην περιοχή, μόνο λίγοι βοσκοί στα βόρεια του βουνού."Για να αυξήσει περαιτέρω το μυστήριο, Ο Zheng Jiandong, ένας γεωλόγος ερευνητής του υπουργείου σεισμεικών ερευνών της Κίνας είπε στην εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία το 2007 ότι ορισμένοι από τους σωλήνες βρέθηκαν να είναι άκρως ραδιενεργοί.

Άλλες θεωρίες
Ο προαναφερθείς γεωλόγος ερευνητής Jiandong, είπε ότι μπορεί πλούσιο σε σίδηρο μάγμα να έχει ανέρθει από τα έγκατα της Γης, μεταφέροντας το σίδερο σε σχισμές όπου έχει στερεοποιηθεί και μορφοποιηθεί σε σωλήνες. Αν και παραδέχτηκε, «Υπάρχει πράγματι κάτι το μυστηριώδες σχετικά με αυτές τις σωλήνες.» Ανέφερε τη ραδιενέργεια ως παράδειγμα στις παράξενες ιδιότητες των σωλήνων.

Άλλοι θεωρούν ότι ιζήματα σιδήρου μπορεί να έχουν πλυθεί μέσα στις σχισμές καθώς μεταφέρονται με το νερό κατά τη διάρκεια των πλημμυρών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πολύ μικρής διατομής σωλήνες που αναφερθήκαμε αρχικά.

Μια άλλη θεωρία θέλει τους σωλήνες να προέρχονται από απολιθωμένες ρίζες δέντρων. Είναι γεγονός και αναφέρθηκε σε εβδομαδιαία επιστημονικό περιοδικό το 2003 inmin Weekly reported in 2003 Xinmin Weekly reported in 2003 Xinmin Weekly reported in 2003 Xinmin Weekly reported in 2003 Xinmin Weekly reported in 2003

ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν φυτική ύλη σε μια ανάλυση των σωλήνων και βρήκαν επίσης ότι έμοιαζε με τους δακτυλίους δέντρων. Το άρθρο αναφέρεται στη διαπίστωση μιας γεωλογικής θεωρίας ότι σε ορισμένες θερμοκρασίες και υπό ορισμένες χημικές συνθήκες, οι ρίζες των δέντρων μπορεί να υποβληθούν σε διαγένεση (μετασχηματισμός του εδάφους σε βράχο) και άλλες διαδικασίες που μπορούν να παράγουν σχηματισμούς σιδήρου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications