ΜΥΘΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ
ΜΥΘΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ

Μπορεί να έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι άντρες τις περισσότερες φορές το μόνο που ζητούν από τις γυναίκες είναι να… τις ρίξουν στο κρεβάτι, όμως σύμφωνα με το συγγραφέα και καθηγητή ψυχολογίας Andrew Smiler το «σύνδρομο του Καζανόβα» δεν είναι παρά ένας μύθος!

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν ισχύει η άποψη ότι όλοι οι άντρες αποζητούν να αυξάνουν τον αριθμό των σ@ξουαλικών τους παρτενέρ. Αντίθετα, αναζητούν κι εκείνοι συναισθηματική οικειότητα με ένα σύντροφο, όπως ακριβώς και οι γυναίκες.

«Ο μύθος του Καζανόβα έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα στα πιστεύω μας, που έχουμε πειστεί ότι οι άντρες που προτιμούν τις σοβαρές σχέσεις από το περιστασιακό σ@ξ ή δεν υπάρχουν, ή είναι ελάχιστοι, ή έχουν κάτι στραβό» σύμφωνα με τον Smiler, γράφει η Daily Mail.

Η εικόνα αυτή ενισχύεται από γονείς αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, με τη δημοσιοποίηση ιστοριών δημοσίων προσώπων, απιστιών κτλ, προσθέτει.

Αυτό σε συνδυασμό με τη γενικευμένη ιδέα ότι οι άντρες «καθοδηγούνται από την εξελικτική ανάγκη για να διαιωνίσουν το είδος τους» έχει οδηγήσει τις γυναίκες να πιστεύουν το μύθο της ανδρικής «αδυναμίας» να αντισταθούν στον πειρασμό, ενώ τους αντιμετωπίζουν με κυνισμό και καχυποψία για να αποφύγουν τον πόνο της «ενδεχόμενης προδοσίας».

Ο καθηγητής Smiler υποστηρίζει σε βιβλίο του ότι οι ετερόφυλοι άντρες στην πραγματικότητα ανήκουν σε τρεις κατηγορίες, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να ανήκει σε αυτούς που επιθυμούν σταθερή και μακροχρόνια σχέση με μία σύντροφο.

Μικρότερο ποσοστό αντρών ανήκει στην κατηγορία «παίκτες» που έχουν πολλές σ@ξουαλικές συντρόφους και ακόμη μικρότερο είναι το ποσοστό εκείνων των αντρών –στην πλειοψηφία τους βαθιά θρησκευόμενοι- που επιλέγουν να μην έχουν καθόλου σ@ξουαλικές επαφές μέχρι το γάμο.

«Σήμερα τα περισσότερα αγόρια έχουν μια φίλη γυναίκα, που δεν είναι η σύντροφός τους, κάτι που υποδεικνύει ότι η συμπεριφορά των νεαρών αντρών και οι επιλογές τους σε ό,τι έχει να κάνει με το σ@ξ έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Και παρότι βιολογικά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή –οι νέοι άντρες σήμερα έχουν όση τεστοστερόνη είχαν και οι πατεράδες τους- στα ζητήματα σχέσεων και σ@ξουαλικών σχέσεων συμπεριφέρονται διαφορετικά» είπε ακόμη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications