Συγκλονιστικές εικόνες από τη στοιχειωμένη φυλακή!
Συγκλονιστικές εικόνες από τη στοιχειωμένη φυλακή!

Μια ποινή στο σωφρονιστικό ίδρυμα Eastern State Penitentiary, που χτίστηκε το 1829, δεν σε κρατούσε απομονωμένο από τον έξω κόσμο αλλά και από κάθε ανθρώπινη επαφή.

Ήταν η πρώτη φυλακή που εφαρμόστηκε η απομόνωση για κάθε κρατούμενο που πίστευαν ότι είχε ψυχική ασθένεια.Οι φύλακες κάλυπταν με κουκούλα τα κεφάλια των κρατουμένων ακόμα και έξω από τα μικροσκοπικά κελιά τους, ενώ περιπλανούνταν στους πέτρινους διαδρόμους του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Η φυλακή, που έκλεισε τις πόρτες της το 1971, θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα κτίρια στην Αμερική.

Οι πέτρινοι υπό κατάρρευση τοίχοι του, οι σκοτεινοί διάδρομοι και τα κλειστοφοβικά κελιά "φιλοξενούσαν" χιλιάδες εγκληματίες.

Η 142 ετών ιστορία της φυλακής είναι γεμάτη από αντιπαραθέσεις και σκληρότητα και όσοι πιστεύουν σε ιστορίες φαντασμάτων ισχυρίζονται ότι ακούνε ακόμα και σήμερα τις βασανισμένες ψυχές των κρατουμένων να περιφέρονται στις εγκαταλελειμμένες αίθουσες.

Κακοποιούνταν βάναυσα από τους φύλακες που είχαν βρει αρρωστημένες τιμωρίες για όσους δεν συμμορφώνονταν στους κανόνες.

Το "water bath" ήταν, σύμφωνα με το NPR, μια από τις μεθόδους βασανιστηρίων. Βουτούσαν τον κρατούμενο στο νερό και τον κρεμούσαν έξω στο κρύο να στεγνώσει μέχρι να σχηματιζόταν πάγος στο σώμα του.

Έδεναν τόσο σφικτά τους κρατούμενους σε μια συσκευή που ονόμαζαν "mad chair" που μπορούσε να κόψει την κυκλοφορία του αίματος και να απαιτείται ακρωτηριασμός.

Οι χειρότεροι παραβάτες θα τοποθετούνταν στο "the hole", ένα κατάμαυρο υπόγειο κελί όπου δεν υπήρχε φως και ανθρώπινη επαφή και περνούσε ελάχιστος αέρας.

"Φιλοξένησε" διαβόητους εγκληματίες όπως τον Αλ Καπόνε που ήταν επικεφαλής εγκληματικού συνδικάτου που χορηγούσε παράνομα αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ποταπαγόρευσης στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και τον ληστή τραπεζών Willie Sutton.

Από το 1996 λειτουργεί σαν μουσείο και πόλος έλξης κατά το Halloween, με επισκέπτες να αναφέρουν ότι βλέπουν τρομακτικές εικόνες και ακούνε κραυγές.

Τουρίστες ισχυρίζονται ότι έχουν ακούσει μυστηριώδη βήματα στην αυλή και περίεργους θορύβους στους διαδρόμους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications