Ελληνική Επανάσταση 1821... και μετα τους έκλεισαν όλους φυλακή!!! κατι δεν πάει καλά σε αυτή την χώρα απο τότε!..
Ελληνική Επανάσταση 1821... και μετα τους έκλεισαν όλους φυλακή!!! κατι δεν πάει καλά σε αυτή την χωρα απο τότε!

Ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα..

Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών», που εξέδιδε ο ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων.

Στις 7 Οκτωβρίου 1838 ο γηραιός στρατηγός και εν ενεργεία Σύμβουλος Επικρατείας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επισκέφθηκε το Βασιλικό Γυμνάσιο της Αθήνας (νυν 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας) για να παρακολουθήσει τη διδασκαλία του γυμνασιάρχη Γεωργίου Γενναδίου (1784-1854) για τον Θουκυδίδη.

Τόσο εντυπωσιάστηκε από την «παράδοσιν του πεπαιδευμένου γυμνασιάρχου και από την θέαν τοσούτων μαθητών», ώστε εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει και ο ίδιος προς τους μαθητές.

Την πρότασή του απεδέχθη ο Γεννάδιος και λόγω της στενότητας του χώρου και του πλήθους των μαθητών η ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ορίσθηκε για τις 10 το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα.

Το γεγονός μαθεύτηκε στη μικρά τότε Αθήνα και εκτός από τους μαθητές, πλήθος ανθρώπων «διαφόρων επαγγελμάτων και τάξεων» συνέρρευσε στην Πνύκα το πρωί της 8ης Οκτωβρίου για να ακούσει τον ηγέτη της Επανάστασης του '21. Ξαφνικά, στον χώρο της ομιλίας εμφανίσθηκε «σμήνος χωροφυλακής», αποφασισμένο να διαλύσει τη συγκέντρωση, επειδή προφανώς, ως βασιλικότερο του βασιλέως Όθωνα, τη θεώρησε αντικαθεστωτική.Όμως, μετά τη διαβεβαίωση του γυμνασιάρχη και των καθηγητών για το «αθώο της πράξεως», οι χωροφύλακες αποχώρησαν και η ομιλία έγινε κανονικά.

Και για να μην ξεχνιόμαστε !! η εκκλησιά είχε αφορίσει την επανάσταση! και να αφήσουν κάποιοι την πλύση εγκεφάλου! ούτε καν χριστιανός δεν ήταν ! δεν μιλάει για θεό αλλα για θεούς των αρχαίων ελλήνων!
-Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενοχοποίηση του Κολοκοτρώνη διαδραμάτισε η αγγλική πρεσβεία.!
Πάλι οι Άγγλοι στην μέση!με τους τοπικούς προδότες!ψευδομάρτυρες και έλεγαν πως είδαν αναφορές και άλλα ψέματα.-Ηλθαν απ' όλα τα μέρη τίμιοι άνθρωποι νοικοκυραίοι, είπαν πως όλα αυτά είναι ψέματα.-Μας κατέβασαν, μας εδιάβασαν την απόφασιν.-Είδα τόσες φορές το θάνατο, και δεν εφοβήθηκα ούτε τότε .-Καλλίτερα είναι όπου σκοτωνόμουν άδικα παρά δίκαια. (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά την ανακοίνωση της απόφασης). - Έπρεπε πάση θυσία να εξοντωθούν δύο από τους μεγαλύτερους ήρωες της Επανάστασης.Οι στρατηγοί Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας. οι Άγγλοι ήταν πάλι με κομμουνιστές και τον Στάλιν που έβαλαν την Ελλάδα στον πόλεμο! και ενάντιων των Γερμανών!

Κάθε πόλεμος, όταν έρθει ή και πριν έρθει, παρουσιάζεται ως πράξη αυτοάμυνας εναντίον ενός μανιακού δολοφόνου.!!!οι Άγγλοι παρέα με Αμερικανούς Εβραίους και κομμουνιστές έβγαλαν τον Παπαδόπουλο απο την μέση!με τα γνωστά χούντα και πράσινα άλογα! (χούντα για προδότες κομμουνιστές ίσως!)
οι ίδιοι οι Εβραίοι τα λένε ! αλλα που να τα γράψουν αυτά στο πουλημένο el.wikipedia.org!δεν τους φτάνουν τόσες σελίδες που έχουν ! ούτε τα σχολικά βιβλία!! και το κερασάκι; οι Εβραίοι πάλι έδωσαν εντολή να χώσουν μέσα την Χ.Α!τα αλλα ολα ειναι παραμυθία για ηλίθιους!, όμορφα πράγματα γίνονται σε αυτή την χωρα! και νομίζουν οτι ειναι ανεξάρτητη!

ΥΓ,το άρθρο αν δεν είχε αλήθειες θα είχε πολλά share! ΕΔΏ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΗΛΙΆ ΤΟΥ ΠΛΆΤΩΝΑ,Όποιος ελέγχει τις ιδέες,ελέγχει τις κοινωνίες. Όποιος υλοποιεί ιδέες,ελέγχει τα πάντα, δύστυχος ο ίδιος ο λαός ειναι προδότης! τώρα θα σας μάθουμε;αριστεροί, χριστιανοί , κομμουνιστές, ξινίζουν τα μούτρα τους όταν ακούν αλήθειες!γιαυτό αυτή η χωρα που είχα την ατυχία να γεννηθώ πάει κατά διαόλου! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ!Όλοι οι άνθρωποι εν δύναμη είναι εχθροί.! Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν.
He who controls the past, controls the future; and he who controls the present, controls the past. Η πλάκα ειναι οτι όλοι αυτοί πάνε σε παρελάσεις και το παίζουν Έλληνες !!! ΚΚΕ και σία!ειναι μέχρι να της καταργήσει ο σύριζα οπως είχε πει! ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications