Η Chernomorneftegaz θα αρχίσει την εξόρυξη του αερίου στην Κριμαία
Η Chernomorneftegaz θα αρχίσει την εξόρυξη του αερίου στην Κριμαία

Η «Chernomorneftegaz» πρόκειται να αρχίσει την επεξεργασία ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κριμαία – Ποβορότνι μεταδίδει το πρακτορείο TASS με αναφορά στο γραφείο Τύπου της επιχείρησης.

«Το φυσικό αέριο από το κοίτασμα θα μεταφέρεται για παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι σε έλλειψη στην Κριμαία, μέσω της εγκατάστασης του ηλεκτρικού σταθμού με δύναμη 100 Megawatt», εξήγησαν στο γραφείο Τύπου.

Στο τέλος της περσινής χρονιάς οι αρχές της Κριμαίας ανέθεσαν στο Υπουργείο Οικολογίας και Φυσικών Πόρων και στο Υπουργείο Κτηματικών και Εδαφικών Σχέσεων της Δημοκρατίας να ετοιμάσουν προτάσεις για επανέναρξη κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «Γιάλτα – Φόρος – Σεβαστούπολη «.

Η «Chernomorneftegaz» εξορύσσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη και στην Αζοφική θάλασσα στα παράλια της Κριμαίας.

Με τη σειρά του ο «Gazprom» δε σκοπεύει να συμμετέχει στην εξόρυξη του φυσικού αερίου στην Κριμαία, αλλά θα περάσει μέχρι το στενό του Κερτς τον αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος θα επιτρέπει να ενταχθεί η χερσόνησος στο ρωσικό σύστημα της παροχής φυσικού αερίου. Ο αγωγός θα είναι ένα παρακλάδι από το «Νότιο διάδρομο «.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications