Η τέχνη της εξαπάτησης,Ποτέ μην δίνεις σε ένα κορόιδο ίσες ευκαιρίες
Η τέχνη της εξαπάτησης,Ποτέ μην δίνεις σε ένα κορόιδο ίσες ευκαιρίες

Φανταστείτε ότι είστε τακτικός παίκτης στο στοίχημα, αφιερώνετε πολύ χρόνο και χρήμα και νιώθετε μια ανατριχίλα όταν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των αγώνων στα οποία ποντάρατε.

Είστε το ιδανικό θύμα! Λαμβάνετε μια προσωπική επιστολή από την «Πρόβλεψη Α.Ε.», η οποία σας δίνει σε εσάς και μόνο σε εσάς - με απόλυτη εχεμύθεια - το αποτέλεσμα ενός κρίσιμου και αμφιβόλου ποδοσφαιρικού αγώνα της επόμενης Κυριακής. Φτάνει η Κυριακή και η πρόβλεψη επαληθεύεται! Σιγά θα πείτε ήταν τυχαίο...

Την επόμενη εβδομάδα λαμβάνετε μια πανομοιότυπη επιστολή με το αποτέλεσμα ενός αλλού ποδοσφαιρικού αγώνα. Φτάνει η Κυριακή και ω του θαύματος πάλι η πρόβλεψη επαληθεύεται. Θορυβείστε λίγο αλλά εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες.

Για να μην τα πολυλογώ τις επόμενες δυο Κυριακές η ιστορία επαναλαμβάνεται. Έχετε πειστεί πλέον ότι για κάποιο λόγο οι προβλέψεις είναι σωστές. Η επόμενη επιστολή όμως σας παρακαλεί, για να συνεχίσετε να λαμβάνετε τις προβλέψεις της εταιρείας, να καταθέσετε 200 ευρώ στην τράπεζα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνετε. Την πατήσατε!

Δείτε πως δουλεύει η άπατη. Ο αποστολέας των επιστολών εντοπίζει μέσω του διαδικτύου 3.000 άτομα τα οποία έχουν πάθος με το στοίχημα. Επιλέγει έναν δύσκολο, ως προς την πρόβλεψη, αγώνα και συντάσσει 3.000 επιστολές. Στις 1.000 από αυτές βάζει νίκη της πρώτης ομάδας σαν αποτέλεσμα, στις 1.000 από αυτές βάζει ήττα της πρώτης ομάδας και στις υπόλοιπες 1.000 βάζει ισοπαλία.

Αποστέλλει τις επιστολές και περιμένει την Κυριακή. Όποιο αποτέλεσμα και να έρθει, επιλεγεί τα 1.000 άτομα στα οποία έχει στείλει τα σωστά αποτελέσματα και αφού τα χωρίσει ξανά σε τρεις ομάδες των 333 ατόμων, αποστέλλει σε κάθε ομάδα αντίστοιχα νίκη, ήττα, ισοπαλία για κάποιον αγώνα της επόμενης Κυριακής.

Φτάνει η επόμενη Κυριακή, βλέπει το αποτέλεσμα και επιλέγει την ομάδα των 333 ατόμων με την σωστή πρόβλεψη. Ξαναχωρίζει σε τρεις ομάδες των 111 ατόμων και επαναλαμβάνει τα ίδια, τώρα όμως απαιτεί και χρήματα. Τα 111 άτομα θα του στείλουν από 200 ευρώ και θα μαζέψει 22.200 ευρώ χωρίς να μπορούν να τον κατηγορήσουν για τίποτα!

Φυσικά όλα αυτά είναι υποθετικά (?). Απλά την επόμενη φορά που θα ισχυριστεί κάποιος ότι μπορεί να προβλέπει το μέλλον να είστε αρκετά δύσπιστοι...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications