Επιστήμονες (διαμορφωτές κοινής γνώμης): η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα!!
Επιστήμονες (διαμορφωτές κοινής γνώμης): η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα!!

Η κλιματική αλλαγή, θα επιδεινωθεί καθώς οδεύουμε προς το είδος της αλυσίδας της Ανδρομέδας που θα εξαφανίσει το ανθρώπινο γένος από τον πλανήτη. Θα υπάρξει «ένας αυξανόμενος αριθμός των εντοπισμένων εστιών που θα προσθέσει σοβαρές δυσκολίες» σε δομές, ιατρική και κτηνιατρική.

Αυτή η τρομακτική προφητεία έρχεται από τον Daniel Brooks, ζωολόγο του Εργαστηρίου Παρασιτολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα-Λίνκολν. Οι αλλαγές του κλίματος, Τονίζει, θα δημιουργήσουν ευρεία βλάβη: θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών, όπως ο ιός Έμπολα και ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Για τον επιστήμονα, η κατάσταση θα οφειλόταν, λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών και την πιθανή έκθεση του πληθυσμού στους παθογόνους παράγοντες που δεν έχουν ποτέ εκτεθεί πριν. Πράγματι, η άφιξη των νέων παθογόνων θα μπορούσε να έχει συνέπειες όχι μόνο για το περιβάλλον και τα ζώα, αλλά και στην υγεία του ανθρώπου.

Λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση της πέμπτης έκθεσης της IPCC (των επιστημόνων που παρακολουθούν την υπερθέρμανση του πλανήτη), δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την σοβαρότητα της κατάστασης: υπάρχει υπέρβαση του ορίου στα 400 μέρη ανά εκατομμύριο CO2 στην ατμόσφαιρα, η τάση αύξησης του μέσου επιπέδου της θάλασσας κατά το τέλος του αιώνα μπορεί να ποικίλει από ένα ελάχιστο των 62 cm έως το μέγιστο 98 cm.

Μελέτες από τους κορυφαίους κλιματολόγους τον (Jim Hansen, ο Bill Αλλά και ο KIBBEN) μας λένε ότι κατά τη διάρκεια του Πλειόκαινου, περίπου τρία εκατομμύρια χρόνια πριν, η θερμοκρασία ήταν τέσσερις παρα τρεις βαθμούς Κελσίου θερμότερη από ό, τι τώρα, αλλά η στάθμη της θάλασσας ήταν περίπου 15- 25 μέτρα ψηλότερα.

Η αποψίλωση των δασών
Η ανθρωπότητα, που προχωρά στην καύση ορυκτών καυσίμων, μολύνει τα ποσοστά πάνω από την ικανότητα απορρόφησης και την αναγέννηση των οικοσυστημάτων. Αποτυχημένες πολιτικές για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου μέσω των μηχανισμών της αγοράς εφευρέθηκε από το πρωτόκολλο του Κιότο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications