ΑΡΧΙΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ!!!ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ!!!!
ΑΡΧΙΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ!!!ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ!!!!

Οι αρμενικές και οι αζέρικες ένοπλες δυνάμεις , ξεκίνησαν σοβαρές συγκρούσεις σε 75 διαφορετικά σημεία στα σύνορα των δύο χωρών , σε μια αιφνιδιαστική κλιμάκωση τις τελευταίες ημέρες. Στις εχθροπραξίες στην πρώτη γραμμή του πυρός ,συμμετέχουν βαρέα πολυβόλα, όλμοι και εκτοξευτές χειροβομβίδων κατά την διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων en.apa.az.

Ο αρμενικός στρατός πραγματοποιεί συνεχείς βολές όλμων στις θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο χωριό Kohnegishlag της περιοχής Aghstafa, και κυρίως στα χωριά Gizilhajili, Jafarli, Kamarli, Farahli, Gushchuayrim, Ashaghi Eskipara στα υψίπεδα της περιοχής Gazakh, από αντίστοιχες θέσεις στα αρμενικά χωριά Paravakar, Berkaber, Vazashen και Azatamut της Αρμενίας.

Οι θέσεις των αζέρων σφυροκοπήθηκαν από πυρά βαρέων όλμων 4,2 χιλ, κοντά και στα χωριά Goyarkh,Chilaburt, Terter, Tapgaragoyunlu, Goranboy, Kengerli, Yusifjanli, Marzili, Shikhlar, Shuraabad, Javahirli της περιοχής Khojavand και στα ανώνυμα υψίπεδα του Khojavand. Η πληθώρα των χωριών και των περιοχών , καταδεικνύει με σαφή τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης.

Αξιωματούχοι του ΟΑΣΕ αναφέρουν ότι η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής των συνόρων, αξιολογείται ως εξαιρετικά ασταθή , με σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυροβολισμών και επιθέσεων στρατιωτών, και από τις δύο πλευρές . Επίσης, οι ένοπλες επιδρομές και διεισδύσεις από τον αρμενικό και αζέρικο στρατό , έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, κάτι που καταλήγει σχεδόν πάντα σε ένοπλες συγκρούσεις.

Επίσης υπάρχει και ένας οργασμός εξοπλισμού των δύο χωρών, ο οποίος το 2014 ανέρχονταν στο ποσό των 3,75 δισ. δολαρίων, με πολλές αμυντικές εταιρείες να «παρελαύνουν», πολύ συχνά, ειδικά στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο, μία «φωτιά» αυτήν την στιγμή στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας, θα πυροδοτούσε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση , σε όλη την κεντρική Ασία. Το Ναγκόρνο –Καραμπάχ, μοιάζει με ένα ηφαίστειο που «σιγοκαίει», και το οποίο όταν εκραγεί, η λάβα που θα εκσφενδονίσει θα φτάσει μέχρι την «Άγκυρα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications