Το μυστήριο με το αρχαίο  νόμισμα  των 300.000 ετών!!
Το μυστήριο με το αρχαίο  νόμισμα  των 300.000 ετών!!

Κατά το μήνα Αύγουστο του 1870, οι γεωργικές ανάγκες ανάγκασε ορισμένους αγρότες στην Lawn Ridge,(Ιλινόις, ΗΠΑ) να φτιάξουν σωλήνες για πότισμα.Κατά τη διάρκεια μιας γεώτρησης ένας από τους εργάτες με το όνομα Jacob W Moffitt (1841-1922) ανακάλυψε ένα παράξενο αντικείμενο σε σχήμα μετάλλου ήταν στα 35 μέτρα βάθος.

Το αντικείμενο ήταν κατασκευασμένο από κράμα χαλκού σαν ένα 2Ευρώ στο μέγεθος του, σε ένα άγνωστο νόμισμα, και δείχνει η μια πλευρά ένα πρόσωπο σε αυτό που έμοιαζε με δύο μεγάλες ανθρώπινες μορφές, και άλλα μικρά?,το σχέδιο ήταν τόσο δυσανάγνωστο που δεν μπορούσαν να δουν τι ακριβώς απεικονίζει. Η άλλη πλευρά απεικονίζει προφανώς ένα ζώο, βρίσκονται στο κέντρο με μακριά μυτερά αυτιά, τα μάτια και το στόμα του ειναι μεγάλα, τα χέρια με νύχια και στην άκρη κατι σαν ουρά. Γύρω από τις άκρες του κέρματος είχε ιερογλυφικά σε ένα σκούρο χρώμα. Ήταν ομοιόμορφο στο πάχος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλέξανδρο Γουίντσελ (1824-1891, Γεωλόγος του Μίτσιγκαν) στο βιβλίο του Οι σπινθήρες από σφυρί, γράφει την δήλωση του άλλου αυτόπτη μάρτυρα,που ήταν ο Δρ William H Wilmot, 4 Δεκέμβριο του 1871, μέσα σ 'αυτό προσδιορίζεται η θέση και το βάθος των υφιστάμενων υπόγειων υδάτων στην περιοχή της διάτρησης που βρέθηκε.

Ο νομισματολόγος William Ewing Dubois (1810-1881) εξέδωσε έκθεση για την αμερικανική Φιλοσοφική Εταιρεία, με την οποία πρότεινε ότι το νόμισμα είχε περάσει μέσα από μια τεχνητή διαδικασία έλασης, τα άκρα παρουσίασαν στοιχεία της κατεργασίας. Τα ιερογλυφικά φαίνεται να έχουν φτιαχτεί με οξύ.

Ο Καθηγητής Γουίντσελ παρουσιάζει το θέμα σε μια συνεδρίαση της Γεωλογικής, Τμήμα της Αμερικανικής Ένωσης σε ένα συνέδριο στο Buffalo (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) το 1876. Ένας από τους συμμετέχοντες, ο JR Lesley πρότεινε ότι το τεχνούργημα ήταν ένα αστείο και θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιο παλιό τρυπάνι από Γαλλία ή Ισπανία αιώνες πριν.

Ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία σε κάθε πλευρά του αντικειμένου τα ιερογλυφικά ήταν παρόμοια με τα ζώδια των Ιχθύων και ΛΕΩΝ, και το επιβεβαιώνουν αυτό αυτοί που το βρήκαν το 1572. Ο Γουίντσελ επιβεβαίωσε τα δυσανάγνωστα σύμβολα, επίσης δεν ήταν σε καμία γνωστή γραπτή γλώσσα, και ότι η υπόθεση οτι ήταν γαλλικό ή ισπανικό ήταν λάθος και δεν έχει καμιά βάση. Ήταν πεπεισμένος ότι το νόμισμα ήταν σε βάθος 35 μέτρων, και δεν είχε πέσει σε μια τρύπα που έγινε εκ προμελέτης αιώνες πριν από κάποιον.

Το μυστηριώδης νόμισμα είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια,(μάλλον όχι τυχαία) και είναι δύσκολο να αξιολογηθεί αυτό το περίεργο αντικείμενο, όταν έχεις μόνο μια περιγραφή και ένα πρόχειρο σκίτσο. Είναι σαφές ότι δεν ήταν ένα σύγχρονο νόμισμα.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Ιλλινόις fecho λόγω του βάθους που βρέθηκε το νόμισμα,υπολόγισε οτι κυμαίνεται μεταξύ 200.000 και 400.000 χρόνια παλιό.Γεγονός; ... μυθιστοριογραφία; ... αστείο; ... ποιος ξέρει, φυσικά πολλοί τείνουν να απορρίπτουν τα πράγματα ... παρά την πιθανή πραγματικότητα τους.©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications