Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ (κιβωτό – σκάφος) έσωσε τους γήινους!!
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν τον Γαλαξία «Γαλακτίτη Κύκλο» και «Ηριδανό Ποταμό» ή «Δρόμο του Διός». Πίστευαν ότι ο Γαλαξίας μας ήταν ο δρόμος που ακολούθησε ο ήρωας ΠΕΡΣΕΑΣ για να σώσει την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, πάνω στον ΠΗΓΑΣΟ, δημιουργώντας με τον «καλπασμό» του άφθονη αστρική σκόνη. Η Ελληνική Μυθολογία είναι γεμάτη από θεϊκά όντα, που κατέρχονται στην Γη, για να πάρουν συζύγους.

Όλες οι παραδόσεις των αρχαίων λαών ομιλούν για ουράνια φλεγόμενα άρματα που έφθασαν στην Γη από τα άστρα,
καθώς επίσης για ανώτερες εξωγήινες υπάρξεις που χάρισαν στους ανθρώπους νόμους και όργανα, για να οικοδομήσουν τον πολιτισμό τους. Οι αρχαίες Ελληνικές δοξασίες ομιλούν για τον Τιτάνα Προμηθέα, που έδωσε στους ανθρώπους την «Φωτιά» από τους ουρανούς και έγινε ως εκ τούτου ο θεμελιωτής του ανθρωπίνου πολιτισμού. Ο Διογένης ο Λαέρτιος αναφέρει ότι «ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ». Είναι οι «ΠΡΟΜΥΘΕΙΣ», που έφεραν το ΠΥΡ της Γνώσεως στα ανθρωποειδή της Γης, που μέχρι τότε ζούσαν σαν ζώα σε λαγούμια και βαθιές σπηλιές, όπως αναφέρει ο Αισχύλος στην τραγωδία του «Προμηθεύς Δεσμώτης»:

«Μα ακουστέ εδώ τις ταλαιπωρίες των ανθρώπων, που χωρίς μυαλό πρώτα, πλάσματα με νου και πνεύμα τους έκανα να είναι. Ψυχή είχαν, γιατί η Ψυχή των ανθρώπων προϋπάρχει. Μα και τα δώρα μου να δείτε τι καλόγνωμα που ήταν. Πρώτα, βλέποντας οι άνθρωποι, βλέπανε του κάκου και ακούοντας δεν άκουαν.

Και όμοιοι με των ονείρων τους ίσκιους ανακάτευαν τα πάντα δίχως τάξη και ούτε τα πλινθόκτιστα σπίτια που προστατεύουν γνώριζαν, ούτε την τέχνη του ξύλου. Μα σε σκαφτές σπηλιές αυτοί ζούσαν σαν τα πολυκίνητα μυρμήγκια που στον άνθρωπο σε πολλά μοιάζουν, μες στ’ ανήλια βάθη των άντρων.

Μα τα πάντα έπρατταν δίχως κρίση, ως την ώρα που των άστρων τους έδειξα τις ανατολές και τις δύσεις να ξεκρίνουν και την έξοχη τέχνη του αριθμού τους βρήκα και των γραμμάτων που ‘ναι η θύμηση όλων, η μνήμη, η εργατική μουσογεννήτρα. Και πρώτος στον ζυγό έζεψα τα ζώα, βοηθούς του ανθρώπου ιερούς, τους πιο βαριούς να πάρουν από τους μόχθους του, μα και αυτοί με αγάπη να τα βλέπουν. Τ

ο σπουδαιότερο είναι πως αν σ’ αρρώστια έπεφταν κανένα γιατρικό δεν είχαν να πιούν ή να αλείψουν, μα χωρίς γιατρειά αδυνάτιζαν, ώσπου τους έδειξα εγώ πάλι τα γιατρικά ν’ ανακατεύουν και όλες τις αρρώστιες να πολεμούν, τους διάφορους τρόπους της μαντικής τέχνης όρισα. Κοντολογίς, μ’ ένα λόγο μάθε το, όλες οι τέχνες από τον Προμηθέα στους θνητούς δόθηκαν».

ΣΤΗΝ ΑΧΛΥΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Κατά (την Ιερά μας Παράδοση) την Μυθολογία μας, οι άνθρωποι ευρίσκοντο σε μια ζωώδη κατάσταση, πριν ο Προμηθέας φέρει σ’ αυτούς το Πυρ εξ ουρανού. Η ΒΙΑ (Χάος) κυριαρχούσε στον προηγούμενο κόσμο. Οι πρωτόγονοι άνθρωποι που προέκυψαν από τ’ αποκοπέντα γεννητικά όργανα του Ουρανού, που τα έκοψε με το τσεκούρι του ο Κρόνος, γεννιόνταν από την Γη, χωρίς γονείς και ζούσαν σαν ζώα σε λαγούμια.

Ο Προμηθέας όμως, κατά κάποιον τρόπο πρόδωσε τους Τιτάνες και προσχώρησε στους ΘΕΟΥΣ (όπως ο θεός Ασσούρ, που αναφέρεται στα ασσυριακά κείμενα). Ξέκοψε από τους φυσικούς του συμμάχους και χρησιμοποίησε την πείρα του εναντίον τους. Ο Δίας εκμεταλλεύτηκε την προσχώρηση του Τιτάνα, για να εκθρονίσει τον Κρόνο και να τον ρίξει στα Τάρταρα. Ο Προμηθέας εν συνεχεία λυπήθηκε τους ανθρώπους που ήταν χωρίς λογική και τους χάρισε την ελπίδα της αιωνιότητας με την μεταφορά του ουρανίου Πυρός, που αντιστοιχεί με τον σπινθήρα της λογικής.

Η θυσία του δεν πήγε χαμένη. Με την χρήση του πυρός επήλθε η ανάπτυξη του πολιτισμού. Ο Ζεύς όμως «οργίστηκε». Στον «Φίληβο» όμως δίδεται μια άλλη εξήγηση του Μύθου, όταν μας λέει ο Σωκράτης ότι οι ίδιοι οι Θεοί έδωσαν δώρο στους ανθρώπους την γνώση της αλήθειας, μαζί με το φωτεινό πυρ. Πολλοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι πάνω στη Γη, υπάρχουν δυο φυλές ανθρώπων. Μία γήινη και μια ουράνια, η οποία μετέφερε το πυρ της γνώσης και μετάλλαξε τα ανθρωποειδή που υπήρχαν και τα μετέβαλε σε σώφρονας ανθρώπους. (HOMO SAPIENS).

Η ονομασία Έλληνες, απ’ ότι γνωρίζουμε από την Ιστορία, προέρχεται από τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνος, ο οποίος με την σειρά του, ήταν γιός του Προμηθέως! Πριν τα χρόνια του Έλληνος δεν υπήρχε η ονομασία ΕΛΛΑΣ και έδιναν στην χώρα κατά τόπους το όνομα τους τα διάφορα προγονικά φύλα, που κατοικούσαν την πατρίδα μας, ως επί το πλείστον Πελασγοί! «Δοκει δε μοι, αλλά τα μεν προ Έλληνος του Δευκαλίωνος και παν ουδέ είναι η επίκλησις αυτή, κατά έθνη δε άλλα τε και το Πελασγικόν επί πλείστον εφ’ εαυτών την επωνυμίαν παρέχεσθαι».

Σύμφωνα με την πινακίδα του Ιδαλίου της Κύπρου, που αποκρυπτογραφήθηκε πρόσφατα με την μέθοδο Chandwick, οι Μόες – Ελλοί (Έλληνες) ήρθαν στην Γη από τον Σείριο (που νοείται αποικία του η Γη), με αρχηγό τους τον Μίνωα και δίδαξαν τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στην αρχή είχαν αιθέρια μορφή (Χρυσούν Γένος), αλλά μετά που αναμείχτηκαν με τους κατοίκους της γης, απέκτησαν υλική υπόσταση (δερμάτινους χιτώνες).

Ο Μίνωας και ο Προμηθέας ταυτίζονται, μια και οι δυο είχαν γυιό τους τον Δευκαλίωνα, δηλαδή τους Ελλούς, που ήλθαν με την Λάρνακά τους (κιβωτό – σκάφος) στην Γη, μεταφέροντας το ουράνιο Πυρ στους γήινους. Έκτοτε έμειναν σταυρωμένοι στο γήινο περιβάλλον.

Ο σταυρός που βρέθηκε χαραγμένος μαζί με άλλα Ελληνικά σύμβολα (όπως ο μαίανδρος και το οκτάκτινο αστέρι), σε όλα τα αρχαία μνημεία της Γης, έγινε έμβλημα τους και δήλωνε το εκπολιτιστικό έργο τους. Είναι η φυλή των Ελλήνων, οι Προμηθείς, που δέθηκαν μεταξύ Ουρανού και Γής. Πολέμησαν με τους Άτλαντες και τους Κρόνιους δαίμονες, που είχαν έμβλημά τους την Σελήνη (μισοφέγγαρο) κατά την Τιτανομαχία.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΙΚΟΣ, αφορούσε την Γη και το Διάστημα!
Βιβλιογραφια: Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: «Η Λύτρωση του Προμηθέα», «οι Αργοναύτες επιστρέφουν», εκδόσεις «Ιδεοθέατρον» - Αισχύλου: «Προμηθεύς Δεσμώτης» - Πλάτωνος: «Άπαντα». Επιμέλεια Ελένης Ζωγραφίδου Δάγιου, Περιοδικό «Ιερά Ελλάς», τεύχος 25ο, σελ. 40.

Post A Comment:

10 comments

Unknownείπε...

ολα ειναι αληθεια πολλα μπραβο για το κειμενο....

Ανώνυμοςείπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΙ ΣΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ,ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ Η ΑΡΧΑΙΟΙ ! ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ !!!

Ανώνυμοςείπε...

οτι ναναι. παραμύθια της χαλιμάς.....

Ανώνυμοςείπε...

Γιατι φιλε μου εχεις ψαξει να δεις οντως τι υπαρχει η απλως εισαι απο τα ατομα που παντα ειρωνευονται και κοροιδευουν χωρις προφανη λογο...γιατι πολυ απλα δεν εχουν ενδιαφερθει να ψαξουν εστω και λιγο....την ιστορια τους γιατι φιλε μου ολα αυτα τα παραμυθια ειναι η ιστορια σου και ολοι αυτοι που κορουδευεις οι προγονοι σου....δεν βλεπεις με τι μισος πολεμανε την χωρα σου την χωρα που γεννησε τα παντα....ελεος ποια....

Unknownείπε...

ολα ειναι γραμενα στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΩΣ...ΟΙ ΘΕΟΙ ΥΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΙΚΑ ΟΝΤΑ ΙΣΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΩΝ...ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙΟ ΑΔΑΜ ΤΟ ΙΔΙΟ...ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ....ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΟΙ....ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...ΟΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ....Ο ΔΙΑΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ Κ3 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ

Ανώνυμοςείπε...

αυτα που αναφέρεις μονο απο την αγια γραφη μπορω να τα μαθω,υπαρχει κάποια σελιδα,αν και υπερβολικά μου φαίνονται και ολα λογικα

Ανώνυμοςείπε...

αυτα που αναφέρεις μονο απο την αγια γραφη μπορω να τα μαθω,υπαρχει κάποια σελιδα,αν και υπερβολικά μου φαίνονται και ολα λογικα

Ανώνυμοςείπε...

Μα γιατι τοσο μίσος για τους εβραιους; Αφου και αυτοι προερχονται απο το γενος Ελληνων. Ακομα και η γλωσσα τους κατα τον Yahuda ειναι κυριολεκτικα Ελληνικα, και οι ομοιοτητες συντακτικα ειναι απιστευτα ταυτοσημες

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ !!!!!

Unknownείπε...

Πες τα ρε μάγκα .όλα αυτα περι εξωγήινους θεούς και πυρηνικό πόλεμο της αρχαιότητας είναι γνωστά οκ δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τα έχει έστω ακούσει αλλά αυτό που δεν άκουσα από κανέναν μέχρι τώρα είναι αυτό που λες με τους εβραίους .ήρθε ο Χριστιανισμός και ένωσε όλα τα πρόβατα κάτω από έναν βασιλιά τον εβραίο ,το μεγαλύτερο όπλο του της ιστορίας του κόσμου είναι η θρησκεία .και δεν έχω καταλάβει πως ενώ όλα αυτά τα βλέπανε οι αρχαίοι καταντήσαμε να πιστεύουμε σε ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ !!! Γαμώ το στανιό μου είναι η μεγαλύτερη απάτη των αιώνων !!! Πως γίνεται κάποιος να σκέφτηκε τέτοιο σχέδιο ρε φίλε .Ο άνθρωπος ζει 80 χρόνια το σχέδιο καλά κρατεί εδώ και 2015 χρόνια !! Απίστευτο.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications