Το παράξενο απολίθωμα που ενέπνευσε τους δημιουργούς του Alien
Το παράξενο απολίθωμα που ενέπνευσε τους δημιουργούς του Alien

Οι περισσότεροι δεν πιστεύουμε στην ύπαρξη εξωγήινων, αλλά αυτό το παράξενο εύρημα μπορεί να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Πρόκειται για ένα πραγματικό απολιθωμένο ζωικό εύρημα, μιας μορφής ζωής που υπήρξε στον πλανήτη Γη, πριν από 300 εκ χρόνια.

εξωγήινη μορφή ζωής
Αυτό το αποκρουστικό δείγμα, στάθηκε ως αφορμή για την δημιουργία μιας από της πιο δημοφιλής σειράς ταινιών με θέμα την συνάντηση ανθρώπων με μια πραγματικά ζόρικη εξωγήινη μορφή ζωής, που στην καλύτερη περίπτωση αντιμετώπιζε τους ανθρώπους σαν μια πηγή τροφής, και στην χειρότερη σαν εκκολαπτήρια για τα εξίσου επικίνδυνα νεογνά της.

 ένα πραγματικό απολιθωμένο ζωικό εύρημα, μιας μορφής ζωής που υπήρξε στον πλανήτη Γη

Το Ρίντλει Σκότ, ήταν ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης ταινίας με τον τίτλο alien, που μεταφράζεται ως εξωγήινος, ή ξένος, ενώ τα σχέδια καθώς και το μοντέλο του εξωγήινου τέρατος κατασκεύασε ο διάσημος Ελβετός σουρεαλιστής καλλιτέχνης Hans Rudolf Giger, βασιζόμενος στο απολίθωμα.

Το παράξενο εύρημα είχε προκαλέσει τόσο θόρυβο όταν ανακαλύφθηκε, που η έκθεση του σε μουσείο της Ελβετίας, προσέλκυσε εκτός από εκατοντάδες επισκέπτες, και κάποιους κλέφτες, που το απέσπασαν κρυφά από το μουσείο Aathal.

Αργότερα όμως το επέστρεψαν ξανά στο μουσείο, με τις αρχές να στρέφουν τις υποψίες τους κατά τοπικού συλλέκτη απολιθωμάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications