ψεύτικες προφάσεις και ψέματα των ΗΠΑ για να κάνουν εισβολή σε άλλες χώρες !
ψεύτικες προφάσεις και ψέματα των ΗΠΑ για να κάνουν εισβολή σε άλλες χώρες !

Οι ΗΠΑ δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, όταν αποφάσισε να παρέμβει στις μεγάλες συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών. Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών ήταν ο πόλεμος του Βιετνάμ και οι δύο πόλεμοι του Κόλπου. μια ανασκόπηση των πιο σημαντικών περιπτώσεων που έκανε εισβολή.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Καρλ Λέβιν, η κυβέρνηση του προέδρου Τζορτζ Μπους παραπλάνησε τους Αμερικανούς στον πόλεμο στο Ιράκ περίοδο του 2003, καθώς η CIA δεν είχε καμία σαφή ένδειξη ότι η κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν συνδέονταν με τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου.

σχεδόν μισό αιώνα πριν,οι ΗΠΑ χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να παρέμβει στον εμφύλιο πόλεμο στο Βιετνάμ μια υποτιθέμενη επίθεση σε αμερικάνικα στρατιωτικά πλοία που πλέουν στην περιοχή. Λίγα χρόνια αργότερα, εν μέσω του πολέμου, ένας πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου αποκάλυψε την πλαστότητα των εν λόγω πληροφοριών. Ένα ψεύδος που επιβεβαιώθηκε επίσημα πολύ αργότερα, απο αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μια νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο του Κουβέιτ ισχυρίστηκε κλαίγοντας ότι ιρακινοί στρατιώτες είχαν πάρει 300 μωρά από τις θερμοκοιτίδες και αφέθηκαν να πεθάνουν από το κρύο. Η ιστορία χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να παρέμβει στη σύγκρουση μεταξύ του Ιράκ και του Κουβέιτ, στον Πόλεμο του Κόλπου (1990-1991). Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι η νοσοκόμα ήταν η κόρη του Πρέσβη του Κουβέιτ !!

Το 2013, οι δυτικές δυνάμεις κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία για χημικά όπλα κατά του λαού του. Αυτό το πρόσχημα περιγράφηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «κόκκινη γραμμή» και σχεδόν άνοιξε την πόρτα για την επέμβαση των ΗΠΑ στη συριακή σύγκρουση. Τέλος, το τοξικό οπλοστάσιο της Συρίας καταστράφηκε από μια συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Σχετικά με προσπάθειες των ΗΠΑ να αναμιχθούν σε ξένες συγκρούσεις,ο διεθνής αναλυτής Χουάν Λουίς González Pérez πιστεύει ότι είναι οι ίδιοι οι Αμερικανοί οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν: "Ο αμερικανικός λαός δεν θα πρέπει να αφήσει την ιστορία να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. οι ΗΠΑ Έχει χρησιμοποιησεί πάντα ψέματα για να παρέμβει σε άλλες χώρες!.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications