Δείτε το βίντεο δοκιμής του νέου λέιζερ υπερόπλου των ΗΠΑ!
Δείτε το βίντεο δοκιμής του νέου λέιζερ υπερόπλου των ΗΠΑ!

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το νέο όπλο λέιζερ που ειχε δοκιμαστεί νωρίτερα φέτος ήταν επιτυχία, και έχει δώσει στη δημοσιότητα βίντεο της δοκιμής.

Ένα βίντεο από το οπλικό σύστημα λέιζερ (με την ονομασία LaWS), που κυκλοφόρησε από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, δείχνει το λέιζερ στο πλοίο USS Ponce τον Σεπτέμβριο στον Περσικό Κόλπο.

Στο βίντεο θα δειτε οτι κατα την διάρκεια της δοκιμής το όπλο χρησιμοποιήθηκε εναντίον δύο στόχων, συμπεριλαμβανομένου ενός ταχύπλοου σκάφους που τυλίγεται στις φλόγες μετα το χτύπημα απο το σουπερ όπλο. Άλλοι στόχοι που βρίσκονταν στη θάλασσα και στον αέρα, συμπεριλαμβάνουν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Ο Υποναύαρχος Ματθαίος Λ. Κλούντερ, επικεφαλής της ναυτικής έρευνας, ανέφερε σε δήλωσή του στην εφημερίδα Daily Caller ότι το ισχυρό οπλικό σύστημα LaWS θα "παίξει ζωτικό ρόλο στο μέλλον των επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού".

Το όπλο που θα δείτε στο βίντεο στοίχισε 40 εκατομμύρια δολάρια, μεχρι στιγμής κατα την διάρκεια των δοκιμών του εχει αποδεχθει ανθεκτικό σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες μεταξύ άλλων και μιας αμμοθύελλας. Εχει "καταστρέψει ακαριαία στόχους"

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το όπλο είναι ικανό να καταστρέψει στόχους του με ακρίβεια.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το LaWS βάλλει στόχους με την ταχύτητα του φωτός, στον αέρα και στην θάλασσα με ιδιαίτερες επιδόσεις σε ταχέως κινούμενους στόχους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σύστημα αφού δοκιμαστεί εκτενώς σε θαλάσσιες επιχειρήσεις θα μπει στην συνέχεια σε χερσαίες μονάδες όπου θα εξεταστεί η αποτελεσματικότητά του επί εδάφους. Ο Αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων Ναύαρχος Τζόναθαν Γκρήνερτ δήλωσε: "Έπρεπε να το βγάλω εκεί έξω να πάρει το βάπτισμα του πυρός και ο Αραβικός Κόλπος είναι ένα από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα".

Το πειραματικό οπλικό σύστημα LaWS συνδυάζει ακτίνες φωτός λέιζερ από έξι εμπορικά διαθέσιμα, στερεά Laser που χρησιμοποιούνται στην συγκόλληση μετάλλων. Κάθε ακτίνα έχει ισχύ 5.5 kW, επομένως σε συνδυασμό παράγουν 33 kW.
η εξέλιξη του τρελού οπως τον έλεγαν φυσικά είχαν πολλούς λογούς !

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ-ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΣ
Γεώργιος Γκιόλβας: Ευτυχώς... που δεν θα ζήσω αυτά που θα γίνουν το 2018!!!

Πηγή - Independent/Daily Mail/Bloomberg Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert(onalert)

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Αυτο ρε παιδια ..νομιζω οτι ειναι το ΑΡΤΕΜΗς....και μαλλον ελληνικο ειναι ,,,

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->