Γιατί Δεν Γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; η χριστιανική αίρεση!
Γιατί Δεν Γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Συνηθισμένες παρανοήσεις.Μύθος: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα επειδή δεν πιστεύουν στον Χριστό.

Αλήθεια: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι Χριστιανοί. Πιστεύουν ότι η σωτηρία έρχεται μόνο μέσω του Ιησού Χριστού.—Πράξεις 4:12.

Μύθος: Διδάσκοντας τους ανθρώπους να μη γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, τους χωρίζετε από τις οικογένειές τους.

Αλήθεια: Ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός για εμάς και, μέσω της Αγίας Γραφής, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες να είναι πιο δεμένες.

Μύθος: Δεν ζείτε το «πνεύμα των Χριστουγέννων» που προωθεί τη γενναιοδωρία, την ειρήνη στη γη και την καλή θέληση μεταξύ των ανθρώπων.

Αλήθεια: Κάνουμε ιδιαίτερες προσπάθειες να είμαστε κάθε μέρα γενναιόδωροι και ειρηνικοί. (Παροιμίες 11:25· Ρωμαίους 12:18) Για παράδειγμα, διεξάγουμε τις συναθροίσεις μας και το έργο κηρύγματος ακολουθώντας πιστά την εντολή του Ιησού: «Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώστε». (Ματθαίος 10:8) Επιπλέον, εξηγούμε στους ανθρώπους ότι η μόνη πραγματική ελπίδα για ειρήνη στη γη είναι η Βασιλεία του Θεού.—Ματθαίος 10:7.

Γιατί δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;
Ο Ιησούς έδωσε εντολή να τηρούμε την επέτειο του θανάτου του, όχι της γέννησής του.—Λουκάς 22:19, 20.
Οι απόστολοι του Ιησού και οι πρώτοι Χριστιανοί δεν γιόρταζαν τα Χριστούγεννα. «Το ενδιαφέρον για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της Γεννήσεως του Χριστού αναπτύχθηκε σταδιακά μετά τον τρίτο αιώνα, αν και ακόμη μετά το 410 βλέπουμε τον άγιο Ιερώνυμο να αντιτίθεται σε μια τέτοια προσπάθεια».—Ν. Ιωαννίδη, «Η Εορτή των Χριστουγέννων – Θεοφανείων», σ. 170, στο Χριστιανικόν Εορτολόγιον, Πρακτικά Η΄ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, εκδ. «Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος», Σειρά Ποιμαντική Βιβλιοθήκη – 15, Αθήνα 2007.

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου. Η ημερομηνία της γέννησής του δεν αναφέρεται στην Αγία Γραφή.
Πιστεύουμε ότι ο Θεός δεν επιδοκιμάζει τη γιορτή των Χριστουγέννων επειδή έχει τις ρίζες της σε ειδωλολατρικά έθιμα και τελετουργίες.—2 Κορινθίους 6:17.

επιτελούς και μια αλήθεια της θρησκείας! μιας και βάλαμε στο μάτι τους Ιεχωβάδες τελικά διαπιστώθηκε οτι ειναι ένα και το αυτό με τον χριστιανισμό! με μικρο διάφορες οπως και οι καθολικοί!
πράγματι κακός γιορτάζουν την γέννηση του Ιησού τα Χριστούγεννα! και ναι ειναι ειδωλολατρική εορτή που τη έφεραν στα μετρά τους!

Είναι τόσο σημαντικό το ζήτημα της προέλευσης των Χριστουγέννων;
Πολλοί εξακολουθούν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα παρότι γνωρίζουν ότι αυτή η γιορτή έχει ειδωλολατρικές ρίζες και δεν βασίζεται στην Αγία Γραφή. Αυτά τα άτομα ίσως αναρωτιούνται: Είναι τόσο σημαντικό ζήτημα η προέλευση των Χριστουγέννων ώστε να μην τα γιορτάζουν οι Χριστιανοί, και να γίνονται αντιδημοφιλείς;

Η Αγία Γραφή μάς παροτρύνει να διαμορφώνουμε μόνοι μας άποψη για τα ζητήματα χρησιμοποιώντας «τη δύναμη της λογικής» μας. (Ρωμαίους 12:1, 2) Μας διδάσκει ότι πρέπει να θεωρούμε την αλήθεια πολύ σημαντική και να μην τη μικροποιούμε. (Ιωάννης 4:23, 24) Γι’ αυτό και εμείς, παρότι μας ενδιαφέρει το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, μένουμε προσκολλημένοι στις αρχές της Αγίας Γραφής ακόμη και αν αυτό μας κάνει αντιδημοφιλείς.

Ωστόσο, αν και εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε να μη γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, σεβόμαστε το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει εκείνος τι θα κάνει σε αυτό το ζήτημα και δεν εμποδίζουμε τους άλλους να τα γιορτάζουν.

το παραπάνω κείμενο ειναι απο την σελίδα τους!

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αποτελούν επίσημη χριστιανική θρησκεία με περίπου οκτώ εκατομμύρια μέλη σε 239 χώρες. Βάση της πίστης τους είναι η Αγία Γραφή, αλλά σε αρκετά θέματα διαφέρουν από τις παραδοσιακές Εκκλησίες του χριστιανικού κόσμου. Το ξεκίνημα των Μαρτύρων του Ιεχωβά έγινε πριν από 140 και πλέον χρόνια στις ΗΠΑ και οι ίδιοι αξιώνουν ότι αποτελούν αναβίωση της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας.

Ίσως το πιο γνώριμο χαρακτηριστικό τους είναι το δημόσιο κήρυγμά τους, συνήθως από σπίτι σε σπίτι, αλλά είναι επίσης γνωστοί για την άρνηση στράτευσης και την άρνηση των μεταγγίσεων αίματος. Η βασική θεματολογία του κηρύγματός τους είναι ότι σήμερα η άδικη τάξη πραγμάτων βρίσκεται στις «έσχατες ημέρες» της, καθώς σύντομα ο Θεός θα αναλάβει δράση για να τιμωρήσει τους άδικους ανθρώπους και να δώσει αιώνια ζωή στους δίκαιους σε μια παραδεισένια γη.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρούν ότι έχουν παλαιότερες ρίζες από τις παραδοσιακές Εκκλησίες, υποστηρίζοντας ότι οι διδασκαλίες των Μαρτύρων βασίζονται στην Αγία Γραφή ενώ τα βασικά δόγματα του υπόλοιπου Χριστιανικού κόσμου έλαβαν την τελική τους μορφή αρκετά μετά την ολοκλήρωση της Αγίας Γραφής. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ήταν προφητευμένη στη Βίβλο τόσο η απόκλιση από τη γνήσια Αποστολική παράδοση όσο και η αναβίωση της γνήσιας Χριστιανικής Εκκλησίας κατά τις «έσχατες ημέρες».!!!

οπως καταλαβαίνει ο καθένας (καλά όσοι έχουν ελεύθερο μυαλό) καθολικοί χριστιανοί ιεχωβάδες ειναι το ίδιο πράγμα! και δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους!,αν και μεγάλωσα σε χριστιανικό περιβάλλον έψαξα να βρω τι πιστεύουν όλοι αυτοί με τοσο πάθος! διότι λόγο της φύσης μου ΥΔΡΟΧΟΟΣ δεν ακολουθώ την μάζα!και βρήκα! (βλέπε ετικέτα )

και τι περίεργο οι ιεχωβάδες έχουν πολύ χρήμα άσε που κάνουν φαντάροι σε Ταχυδρομεία κτλ. δύστυχος ετσι οπως έχει γίνει ο κόσμος μόνο μια νέα αρχή μπορεί να σώσει την κατάσταση!

ειναι τοσο μολυσμένα μυαλά και έχει περάσει στο DNA τους και μπορούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον για ένα ψέμα! το βλέπει ο καθένας στο Ισλάμ!που και αυτοί τον ίδιο θεό έχουν!!!Tragic που έλεγε και η διαφήμιση!

κατέβα κάτω θεέ να δεις πως τα έχουν κάνει μάνταρα εδώ με θρησκείες για χάρη σου!! άσχετα που δεν έδωσες εντολή να φτιάξουν θρησκεία παύλα αίρεση!!(και σιγά μην κατεβεί αφου ο εβραϊκός θεός δεν υπήρχε καν Ας ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ! έχω πει σε αλλα ποστ με τρανταχτότατες αποδείξεις !)τι να πει κάνεις όταν
ακομα και ο Άγιος Βασίλης είναι εφεύρεση της... coca cola!! ειναι ψέμα δεν υπήρχε πότε αυτό το πρόσωπο! θα πέσουν να σε φάνε! απο εκεί και πέρα τι να λέμε!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications