ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Το απόλυτο όνειρο μου, να επιστρέψω στην πατρίδα
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Το απόλυτο όνειρο μου, να επιστρέψω στην πατρίδα

Ρισκάρει και το αποτέλεσμα την δικαιώνει! Η Πατρινή στην καταγωγή Πηνελόπη Αθανασοπούλου ζει μόνιμα στο εξωτερικό, στην Καλιφόρνια, είναι φωτογράφος, οι συνεργασίες της με μεγάλα ονόματα από την τέχνη της αποτύπωσης την εξιτάρουν.

Πως είναι όμως η ζωή για μία νέα κοπέλα μακριά από την οικογένεια; Η όμορφη επαγγελματίας φωτογράφος ανοίγει την καρδιά της και μας λέει...«Embrace the moment!»

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την φωτογραφία;
Επαγγελματικά το 2011, ύστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας , με συνέπεια την παράλυση... Mην δέχοντας να μείνω καθηλωμένη, αναθεώρησα την ζωή με νέα πλέον δεδομένα και εγγράφηκα στο «NYIP online...» και έτσι ξεκινά το «μαγικό ταξίδι´»...

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσένα;
Η ίδια η ζωή! Γύρω μας υπάρχει τόση ομορφιά, ακόμα και σε ένα ξεχασμένο από όλους κτήριο , για παράδειγμα, είναι στο χέρι μας το πως αντιλαμβανόμαστε αυτά που αφήνει ο χρόνος στο πέρασμα του. H αντίθεση χρωμάτων, οι υφές, οι αισθήσεις και η διάθεση αν έμπαιναν σε ένα μίξερ, θα μας έδιναν ένα κοκτέιλ που θα ονόμαζα «έμπνευση»!

Μάθαμε ότι πρόσφατα συνεργάστηκες με άλλους 14 φωτογράφους σε gallery στο SanPedro... Πες μας γι αυτήν την εμπειρία;
Mοναδική! Είχε θέμα το αρτιστικό γυμνό. Όχι τύπου playboy, αλλά πιο καλαίσθητο, ευχάριστο και με στυλ, «παίζοντας´» με το ίδιο το φως και τις σκιές όπως αγκαλιάζουν το σώμα.

Γεννημένη στο LosAngeles όπου και ζεις μόνιμα. Πότε επέστρεψες Ελλάδα και πως πήρες την απόφαση να γυρίσεις Αμερική;
Έρχομαι απο 100% παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Στα 8 μου, επέστρεψα στην Πάτρα, για να ξεκινήσω σχολείο. Έμεινα έως και τα 21 μου. Επέστρεψα Αμερική το 2005 με σκοπό το international πτυχίο μου στην αισθητική και κομμωτική. Στη συνέχεια, γνώρισα τον σύντροφο μου, ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για τον οποίο βρίσκομαι ακόμη εδώ.

Πως είναι η ζωή μακριά από την οικογένεια σου;
Πολύ δύσκολα.Καθημερινή διαμάχη ανάμεσα σε μυαλό και καρδιά. Δυστυχώς όμως, όπως έχουν γίνει τα πράγματα από τούς κυβερνώντες, αναγκάζουν τους νέους να κοιτούν αλλού για μέλλον. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ευχή και κατάρα να γνωρίζει κάποιος δυο πατρίδες. Κερδίζεις κάποια πράγματα μεν, χάνεις αλλά σημαντικά πράγματα δε..

Ως φωτογράφος έρχεσαι σε επαφή με αρκετούς γνωστούς ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες... Ποιον/α θαυμάζεις;
Δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον μεμονωμένα. Μερικοί αγαπημένοι είναιο KimWeston, ο GlynnLavender και ο MarkComon . Σε συνεργασία με την «PMP production», φωτογραφίζω πληθώρα ελλήνων καλλιτεχνών . Στις 11/10/14 έχω το tour του Γιάννη Πλούταρχου στο LasVegas!

Μπορείς να μας πεις για την αγαπημένη σου φωτογράφιση;
Μέχρι στιγμής, η δουλειά της έκθεσης. Το συγκεκριμένο είδος, είναι για λίγους.Μόλις καταρριφθεί το ταμπού του γυμνού, αρχίζει η αναγνώριση της φυσικής ομορφιάς. Το παιχνίδι με το φως είναι το φόρτε μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που έμαθες μέσα απο την φωτογραφία;
Embrace the moment! Στιγμές παρόμοιες έρχονται αλλά ποτέ ίδιες. Τα πρόσωπα, ο χώρος, όλα αλλάζουν μια φωτογραφία, εκεί στην ίδια την στιγμή της δημιουργίας και σύλληψης της, απαθανατίζεις μια απόλυτη έκφραση, αγάπη, χαρά, ακόμα κ λύπη, την ίδια την αίσθηση της ζωής κ αυτό δεν αλλάζει ποτέ.

Που μπορεί κάποιος να δει έργα σου;
Σε συνεργασία με το PPA ( professionalphotographersAmerica), δουλεύω πάνω στο «χτίσιμο» της νέας μου ιστοσελίδας. Προσωρινά , μπορείτε να δείτε έργα μου στη σελίδα μου στο Facebook«PATHPHOTOGRAPHYGR» ,καθώς και στο «Instagram PATH Photography».

Στην Αμερική έχεις κι ένα δικό σου εστιατόριο το «Jim'sBurgers #2»...
Σωστά. Γιατί τι άλλο κάνει ο έλληνας στην Αμερική; Έχει εστιατόριο! Σοβαρά όμως , το μαγαζί είναι μια ιστορία 44 χρόνων,σε συνεργασία του θείου μoυ Γιώργου και του πατέρα μου Χρήστου. Το 2007, ο θείοs μου «έφυγε» από την ζωή και ως επόμενη «επιλαχούσα» με γνώσεις διαχείρισης επιχειρήσεων ήμουν εγώ, με την απέραντη βοήθεια του πατέρα μου, 7 χρόνια συνεχίζω την παράδοση αυτή. Mια δουλειά απαιτητική από μόνη της.

Μάλιστα στο εστιατόριο έχουν γίνει γυρίσματα από γνωστές ταινίες του Hollywood.
Βρισκόμαστε στην περιοχή Wilmington, που είναι η καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού του κόσμου, το LA Port. Γίνεται λοιπόν πόλος έλξης για πολλές ταινίες δράσης. Από τις πιο γνωστές ειναι το «Gonein 60 seconds» με τον NicolasCage, «Crank 2» , «Dexter» , «SonsofAnarchy» και «NavyStreet».

Πέρα όμως από την φωτογραφία που τοσο αγαπάς, έχεις γνώσεις αισθητικής και κομμωτικής. Στην Αμερική εργάστηκες πάνω σε αυτό το είδος;
Ναι. Στην Ελλάδα, εργάστηκα σε γνωστά μεγάλα κέντρα ως αισθητικός, υπεύθυνη τμήματος και marketing. Εδώ εργάστηκα εως το 2007 σε κομμωτήρια και υπεύθυνη καταστημάτων, σε ένα μεγάλο corporation με έδρα το Texas .

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα κι να συνεχίσεις εδώ την καριέρα σου;
Ασυζητητί!Aπόλυτο όνειρο μου είναι να επιστρέψω στη πατρίδα. Είχα την τύχη να ταξιδέψω ανά τον κόσμο, γνωρίζοντας νέες πατρίδες και πολιτισμούς. Πουθενά όμως δεν υπάρχει σαν την Ελλάδα. Αυτή την ομορφιά, την θάλασσα, το φιλότιμο, το κέφι, τον τρόπο ζωής γενικότερα και πολλά που μας δίνει η Ελλάδα , δεν συγκρίνονται ούτε βρίσκονται αλλού!

Ποια θα είναι η επόμενη έκθεση σου;
Άγνωστο ακόμη. Απ' το πρόσφατο μου ταξίδι στην Ελλάδα ήρθα με αρκετό υλικό. Θέλω η επόμενη μου έκθεση να έχει θέμα «H πραγματική Ελλάδα», γι' αυτό που είναι και όχι γι'αυτό που προβάλλεται. Κάποιος που δε το έχει δει με τα ματιά του, σχηματίζει λανθασμένη άποψη. Γι αυτό θεωρώ χρέος μου, να δείχνω αυτό που πραγματικά είμαστε σαν λαός.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications