Οι 10 μεγαλύτεροι hackers όλων των εποχών!
Οι 10 μεγαλύτεροι hackers όλων των εποχών!

Oι Hacker χωρίζονται σε δύο κατηγορίες στους "Black Hat" και "White Hat". Οι Black Hat είναι οι "κακοί " δηλαδή αυτοί που παραβιάζουν το διαδίκτυο ή δημιουργούν ιούς. Οι White Hat είναι οι "καλοί" δηλαδή αυτοί που δημιουργούν λογισμικό προστασίας και ασφάλειας.

Black Hat Hackers :

5. Jonathan James. O James έγινε γνωστός καθώς ήταν ο πρώτος έφηβος που μπήκε φυλακή λόγο Hacking ήταν μόλις 16 χρονών. Στόχοι του ήταν πάντα μεγάλοι οργανισμοί. Κατάφερε να μπει στο σύστημα της DTRA που είναι μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας που είναι επιφορτισμένοι για την μείωση της απειλής των ΗΠΑ και τους συμμάχους της από πυρηνικά, βιολογικά, χημικά, συμβατικών και ειδικών όπλων. Κατάφερε να διαβάσει απόρρητα e-mail και να κλέψει διάφορους κωδικούς. Κατάφερε να μπει στα αρχεία της NASA και να κλέψει λογισμικό αξίας 1.7 εκ δολαρίων. Η NASA αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το δίκτυο της με αποτέλεσμα να ζημιωθεί 47 χιλιάδες δολάρια. Ο James υποστήριξε ότι έκλεψε το λογισμικό για να ολοκληρώσει μια εργασία στην γλώσσα προγραμματισμού C αλλά είπε ότι δεν τον βοήθησε καθόλου γιατί ο κώδικας ήταν χάλια και ότι σίγουρα δεν άξιζε τα 1.7εκ.$.

4. Adrian Lamo. O Adrian έγινε γνωστός όταν κατάφερε να σπάσει το αμυντικό σύστημα των New York Times και της Microsoft. Toυ δώσανε το ψευδώνυμο ο άστεγος " Hacker " γιατί συνδεόταν στο διαδίκτυο από wi-fi δίκτυα από internet caffe και από βιβλιοθήκες. Όταν είχε μπει στο δίκτυο των New York Times κατάφερε να διαβάσει απόρρητα αρχεία. Οι Times έκαναν καταγγελία και βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Lamo τον Σεπτέμβρη του 2003 παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Η ποινή του ήταν 6 μήνες κατ" οίκον περιορισμό και 65.000$ πρόστιμο.

3. Kevin Mitnick. O Μitnick μόλις στα δώδεκα του χρησιμοποίησε την κοινωνική μηχανική (Ο στόχος της κοινωνικής μηχανικής (Social Engineering) είναι να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες από ανθρώπους, χωρίς τη βοήθεια τεχνικών μέσων, με απώτερο σκοπό την παραβίαση του συστήματος ασφάλειας αλλά και την ιδιοποίηση των πληροφοριών που βρίσκονται σε αυτό.) για να μπορεί να παρακάμπτει το σύστημα ελέγχου εισιτηρίων στα λεωφορεία του Los Angeles. Kκατάφερε στα στα 16 του να σπάσει την ασφάλεια και να μπει στο δίκτυο της DEC και να αντιγράψει το λογισμικό της. Η ποινή του ήταν 12 μήνες φυλακή και 3 χρόνια επιτήρηση. Λίγο πριν λήξει η επιτήρηση του hackare, από την Pacific Bell βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Kevin αλλά εξαφανίστηκε, και για δύο χρόνια ήταν φυγάς. Οι Αμερικανικές αρχές τον περιγράφουν σαν τον πιο καταζητούμενο εγκληματία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όσο ήταν φυγάς κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεκάδες δίκτυα και χρησιμοποιούσε "κλωνοποιημένα" κινητά τηλέφωνα για να μην μπορούν να τον εντοπίσουν. Τον συνέλαβαν το 1995 στην Βόρεια Καρολίνα. Μπήκε 5 χρόνια φυλακή οπού 8 μήνες ήταν στην απομόνωση.

2. Kevin Poulsen. Έγινε γνωστός όταν hackare τις τηλεφωνικές γραμμές σε ένα διαγωνισμό του ΚIIS-FM στο Los Angeles και κέρδισε μια Porsche 944 S2. Ο KIS-FM έδινε δώρο μια Porsche 944 S2 σε όποιον καλούσε 102ος στο σταθμό. Ο Kevin κατάφερε να απασχολήσει όλες της γραμμές του σταθμού εξασφαλίζοντας ότι θα είναι ο ο νικητής του διαγωνισμού. Αμέσως μετά το γεγονός βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Κevin. Η φωτογραφία του δημοσιεύτηκε από την εκπομπή Unsolved Mysteries αλλά μόλις έγινε αυτό όλες οι γραμμές που συνδεόταν με αυτή την εκπομπή "πέσανε" μυστηριωδώς. Τον συνέλαβαν σε ένα supermarket και μπήκε φυλακή για 5 χρόνια.

1. Robert Tappan Morris. Ο Morris έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν δημιούργησε το "worm". O morris το έφτιαξε αφού είχε πάρει το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο Cornell. Ο Robert είπε ότι έφτιαξε το worm για να μετρήσει το μέγεθος του internet! Ο Robert είχε προγραμματίσει το worm έτσι ώστε να πολλαπλασιάζετε συνέχεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει τους υπολογιστές πάρα πολύ αργούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η ποινή του ήταν 3 χρόνια φυλακή και 400 ώρες κοινωφελής εργασίας και πρόστιμο 10,000$. To 1999 πήρε Ph.D στο τμήμα εφαρμοσμένων επιστημών από το Ηarvard και αργότερα τον ίδιο χρόνο έγινε καθηγητής στο ΜΙΤ. White Hat hackers :

-5- Stephen Wozniak. Είναι διάσημος αφού είναι ένας από τους ιδρυτές της apple. Έχει βραβευθεί με το διεθνές μετάλλιο τεχνολογίας. Ο Wozniak άρχισε να hackάρει φτιάχνοντας "blue boxes " συσκευές για δωρεάν υπεραστικά τηλεφωνήματα. O Wozniak έφυγε από το κολέγιο και άρχισε να φτιάχνει τον υπολογιστή που τον έκανε διάσημο μαζί με έναν φίλο του, είχε την ιδέα να φτιάξει ένα πλήρως συναρμολογούμενο υπολογιστή. Πούλησαν τους πρώτους 100 υπολογιστές στη τιμή των 660 δολαρίων τον καθένα.

-4- Tim Berners-Lee. Έγινε γνωστός αφού είναι ο εφευρέτης του world wide web που χρησιμοποιούμε για να έχουμε πρόσβαση στις ιστοσελίδες. Όσο ήταν στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον πιάσανε να Hackαρει και του απαγόρευσαν την πρόσβαση στους υπολογιστές του πανεπιστημίου. Έφτιαξε τον πρώτο του υπολογιστή από πύλες TTL, με έναν επεξεργαστή Μ6800 και μια παλιά τηλεόραση. Καθώς εργαζότανε στο CERN έφτιαξε το "Ηypertext(υπερκείμενο)" ένα πρωτότυπο σύστημα που βοηθούσε τους επιστήμονες να μοιράζονται εύκολα και γρήγορα τα αρχεία τους. Αργότερα κατάλαβε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το υπερκείμενο στο internet και έτσι φτιάχτηκε το world wide web!

-3- Linus Torvalds. Είναι ο "πατέρας" του Linux. O Linus σπούδασε για 8 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι όπου πήρε master στο τμήμα της πληροφορικής. Το ενδιαφέρον του για τους υπολογιστές άρχισε με έναν Commodore VIC-20 οπού ήταν ένας 8bitος υπολογιστής και κατάφερε να διαμορφώσει το λειτουργικό του σύστημα.

-2- Richard Stallman. Είναι ο ιδρυτής της GNU μιας εταιρείας που φτιάχνει ελεύθερο λογισμικό και θεωρείται ο πατέρας του ελεύθερου λογισμικού. Το 1971 μπήκε στο Harvard. Στον πρώτο του χρόνο έγινε προγραμματιστής στην βιβλιοθήκη του τμήματος τεχνικής νοημοσύνης στο MIT. Εγγράφηκε για μεταπτυχιακό στη τμήμα φυσικής στο ΜΙΤ αλλά παράτησε τις σπουδές του και συνέχισε να είναι προγραμματιστής στο τμήμα τεχνικής νοημοσύνης. Έφτιαξε πάρα πολλά project όπως το ΤΕCO και το Emacs. Όταν η βιβλιοθήκη του ΜIT έβαλε στο σύστημα της κωδικούς ο Stallman βρήκε τρόπο να αποκρυπτογραφήσει τους κωδικούς και έστειλε τον τρόπο σε όλους τους σπουδαστές! -1- Tsutomu Shimomura. O Shinomura έγινε γνωστός όταν τον hackαρε ο Kevin Mitnick. O shinomura το πήρε προσωπικά και βοήθησε το FBI να συλλάβει τον Mitnick. Ο Shinomura εντόπισε τον Mitnick μέσω του κινητού του. Ο Shinomura είχε μια συσκευή από μια τηλεφωνική εταιρεία όπου χρησιμοποιούσε. Η συσκευή κυψελοειδές συχνότητες όπου συνδεόταν με ένα Laptop και έτσι κατάφεραν να περιορίσουν τα μέρη που έπρεπε να ψάξουν για να τον βρουν. Τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications