Ποιο είναι το τέλειο γυναικείο στήθος;
Ποιο είναι το τέλειο γυναικείο στήθος;

Υπάρχει, όμως, το τέλειο στήθος και ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Plastic and Reconstructive Surgery είναι το στήθος, το οποίο η θηλή χωρίζει σε αναλογία 45:55, αφού η αναλογία αυτή έχει παγκόσμια απήχηση στον καθορισμό του αισθητικά ιδανικού στήθους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση φωτογραφιών γυναικών, με μαστούς διαφορετικών μεγεθών. Ένας πληθυσμός 1.315 ερωτηθέντων (μεταξύ των οποίων και 53 πλαστικοί χειρουργοί) κλήθηκε να βαθμολογήσει την ελκυστικότητα αυτών των εικόνων, με την πλειοψηφία των ερευνώμενων να αξιολογεί την αναλογία 45:55 ως την πιο ελκυστική.

Ο πλαστικός χειρουργός Αρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, σχολιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας και εξηγεί τη σημασία της: «Το επίπεδο της θηλής σηματοδοτεί τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του άνω και του κάτω πόλου.

Συνεπώς, σε ένα στήθος με αναλογία 45:55, το 45% του στήθους βρίσκεται πάνω από τη θηλή και το 55% κάτω από αυτήν. Η αναλογία 45:55 προτιμήθηκε από το 87% των γυναικών που διανύουν τη δεκαετία των 30, το 90% των ανδρών, το 94% των πλαστικών χειρουργών αλλά και από όλες τις φυλετικές/εθνοτικές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η επιθυμία για πιο «παραγεμισμένους» και υπερμεγέθεις μαστούς είχε διεισδύσει στην πρακτική της αισθητικής χειρουργικής χωρίς αμφισβήτηση τις τελευταίες δεκαετίες.

Το γεγονός ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες επέλεξαν την πιο φυσική αναλογία 45:55 έρχεται σε αντίθεση με παρελθοντικές άστοχες υποθέσεις ότι οι άνδρες προτιμούν τους υπερμεγέθεις ή «ψεύτικους» μαστούς-μια οπτική που είχε από καιρό επικρατήσει ως «κλισέ» ερμηνεία των αρσενικών προτιμήσεων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν την αξία του φυσικού αποτελέσματος και της εξατομίκευσης: οι δύο αυτοί παράγοντες είναι που κρίνουν το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, τόσο στην περίπτωση της αυξητικής στήθους, όσο και ευρύτερα στην αισθητική χειρουργική».

Πώς επιτυγχάνεται, όμως, το ιδανικό στήθος;

protothema.gr Σε συνεργασία με την apela.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications