Πάπας Φραγκίσκος:Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος διεξάγεται ήδη!
Πάπας Φραγκίσκος:Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος διεξάγεται ήδη!

Την έντονη ανησυχία του για ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επίσκεψή του σε μνημείο του Α΄ΠΠ όπου εκτιμάται πως είναι θαμμένοι πάνω 100.000 στρατιώτες.

Πιο συγκεκριμένα ο Πάπας δήλωσε πως η έξαρση των επιμέρους συγκρούσεων που παρατηρείται σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι ουσιαστικά ένα τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ο οποίος διεξάγεται τμηματικά καταδικάζοντας ταυτόχρονα το εμπόριο όπλων και τα σχέδια τρομοκρατίας τα οποία διασπείρουν το θάνατο και την καταστροφή.

«Ο πόλεμος είναι τρέλα. Ακόμη και σήμερα ύστερα από την καταστροφή ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου, ενδεχομένως κάποιος μπορεί να μιλήσει για ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ένα πόλεμο ο οποίος πραγματοποιείται τώρα τμηματικά, με εγκλήματα, σφαγές και καταστροφή» είπε πιο συγκριμένα ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Η ανθρωπότητα χρειάζεται να θρηνήσει και τώρα είναι η ώρα αυτή», είπε ακόμη Πάπας.

Ο Πάπας επισκέπτεται τη Βόρεια Ιταλία όπου πριν την επίσκεψή του στο μνημείο είχε επισκεφτεί ένα άλλο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένοι 15.000 στρατιώτες από 5 διαφορετικές εθνότητες οι οποίες απάρτιζαν την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.

defencenet.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications