Μυστήρια της Γης: O Δρόμος του Bimini οδηγεί στην Ατλαντίδα;
Μυστήρια της Γης: O Δρόμος του Bimini οδηγεί στην Ατλαντίδα;

Στα ανοικτά των ακτών του νησιού Bimini βρίσκεται ένα αρχαίο πέτρινος σχηματισμός βυθισμένος κάτω από τα καταγάλανα νερά. Ο μυστηριώδης δρόμος έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν είναι απομεινάρια της μυθικής χαμένης ηπείρου, της Ατλαντίδας.

Ερευνητές, γεωλόγοι, αρχαιολόγοι, καθώς και επιστήμονες έχουν επισκεφθεί και μελετήσει τις τεράστιες, επίπεδες πέτρες στα ανοικτά των ακτών του Bimini, γνωστές ως ο Δρόμος του Bimini. Έχουν προσπαθήσει για χρόνια να διακρίνουν αν οι ασβεστολιθικοί ογκόλιθοι είναι ένα φυσικό φαινόμενο ή ενδείξεις ενός αρχαίου χαμένου πολιτισμού.

Το Bimini είναι ένα νησί στις Μπαχάμες, μέρος μιας αλυσίδας νησιών 50 μίλια ανατολικά του Μαϊάμι της Φλόριντα. Σε μικρό βάθος, 6 μέτρα κάτω στα καταγάλανα νερά από την ακτή, υπάρχει ένα πέτρινο μονοπάτι, μεγάλες, επίπεδες πέτρες κομμένες σε ορθές γωνίες, που φαίνονται να έχουν σκόπιμα τοποθετηθεί σε ευθείες γραμμές. Αυτός ο εντυπωσιακός σχηματισμός εκτείνεται μισό μίλι σε μήκος, με μια έντονη στροφή στο ένα άκρο. Οι πέτρες φτάνουν μέχρι και τα 4 μέτρα ολόκληρες.

Παράξενη Κατασκευή "Βρέθηκε από μια ερευνητική ομάδα στα ανοικτά των ακτών του Bimini" Φωτογραφία από Zig Zag Productions και Ross Goodlass - National Geographic

Σύμφωνα με το Unsolved Mysteries in the World (Ανεπίλυτα Μυστήρια του Κόσμου),
«Η καταγωγή και η έννοια του δρόμου του «Bimini» είναι άγνωστη. Ωστόσο, το όνομα εμφανίζεται στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα ως Baminini, πράγμα που σημαίνει, «Αφιέρωμα (ini) με την Ψυχή (ba) της Min». "O Min ήταν o θείος προστάτης των Αιγυπτίων, προστάτεεε τους ταξιδιώτες σε μακρινές διαδρομές, ένας ιδιαίτερα κατάλληλος θεός για λατρεία στο μακρινό Bimini, αν όντως είχαν επισκεφθεί το νησί ταξιδευτές από την κοιλάδα του Νείλου".

Ο Δρόμος του Bimini, ή Πέτρες της Ατλαντίδας - τα πετρωμάτων που έχουν χαρτογραφηθεί

Ο Δρόμος του Bimini, ή Πέτρες της Ατλαντίδας - τα πετρωμάτων που έχουν χαρτογραφηθεί
Το 1968, ο υποθαλάσσιος αρχαιολόγος Joseph Mason Valentine και ομάδα καταδύσεων του αντιμετώπισε το «στρωμένο» δρόμο, που τώρα ονομάζεται ο δρόμος του Bimini ή το Τείχος του Bimini. Μετά την αρχική ανακάλυψη τους, στη τοποθεσία πήγαιναν συχνά αναρίθμητοι δύτες, ερευνητές και επιστήμονες, αποκαλύπτοντας περαιτέρω την ύπαρξη των δύο επιπλέον γραμμικών χαρακτηριστικών, να βρίσκονται σχεδόν παράλληλα με την αινιγματική πορεία.

Το Unexplained Mysteries (Ανεξήγητα Μυστήρια) γράφει για τη σχέση μεταξύ της ανακάλυψης και του Αμερικανούς μυστικιστή Edgar Cayce, ο οποίος λέγεται ότι είχε προέβλεπε μελλοντικά γεγονότα κατά τη διάρκεια έκστασης. "Ένα άλλο περίεργο στοιχείο του μυστηρίου είναι μια πρόβλεψη που έγινε το 1938 από τον Edgar Cayce: «Ένα τμήμα των ναών μπορεί ακόμη να ανακαλυφθεί κάτω από τη λάσπη αιώνων και του θαλασσινού νερού κοντά στο Bimini... Εκτιμάτε ότι '68 ή '69- δεν είναι τόσο μακριά". Ο Δρόμος του Bimini βρέθηκε το 1968, ορισμένοι προτείνουν ως η εκπλήρωση της πρόβλεψης ότι η ιστορία της Ατλαντίδας θα αποκαλυφθεί στον κόσμο.

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και μαθηματικός Πλάτωνας ήταν ο πρώτος που έγραψε για την Ατλαντίδα. Η αναφορά του για ένα καταδικασμένο νησί από θέληση των θεών αναφέρεται ως μια παραβολή, προειδοποιώντας ότι η ύβρις και η κατάχρηση εξουσίας μπορεί να είναι η καταστροφή ενός πολιτισμού. Αλλά τι θα γινόταν αν η ιστορία αυτή είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο διδασκαλίας; Τι θα συμβεί αν υπήρχε πραγματικά ένας προηγμένος αρχαίος πολιτισμός που χάθηκε κάτω από τη θάλασσα και αφανίστηκε από την ιστορία μας; Από την ιστορία του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα και μετά, πολλοί έχουν ψάξει για ίχνη της καταδικασμένης πόλης.

μυθικής ηπείρου της Ατλαντίδας (National Geographic)

Εικονογράφηση από τον Sir Gerald Hargreaves δείχνει μια ουτοπική σκηνή της
μυθικής ηπείρου της Ατλαντίδας (National Geographic)
Η ύπαρξη μιας θαμμένης Ατλαντίδας είναι δυνατή και κάποιοι θα επιμένουν πιθανόν, ότι, όπως σε όλη την ιστορία, οι άνθρωποι και οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί τρομερούς κατακλυσμούς από τσουνάμι, ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμούς και άλλες καταστροφές και εξαφανίστηκαν από τις σελίδες της ιστορίας μέχρι που ανακαλύφθηκαν αιώνες αργότερα. Θα μπορούσε η Ατλαντίδα να έχει υποστεί μια παρόμοια μοίρα;

Οι σκεπτικιστές δεν το πιστεύουν και να απορρίπτουν τη σύνδεση μεταξύ του Δρόμου του Bimini και της Ατλαντίδας. Οι συμβατικοί γεωλόγοι που έκαναν γεωτρήσεις στον πυρήνα από δείγματα των πετρωμάτων του Bimini, υποστηρίζει ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Εξηγούν ότι ο παραλιακός βράχος έχει φαγωθεί από τη διάβρωση, οι παλίρροιες τρώνε και διαβρώνουν τις γραμμές και τις άκρες μέσα στον ασβεστόλιθο, μαζί φυσικά και τις αρθρώσεις, όπως το πράττουν και σε άλλες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Περαιτέρω, προτείνουν ότι όποια «σημάδια εργαλείων» βρέθηκαν στο χώρο ως αποδείξεις της αρχαίας πέτρινης ανθρώπινης κατασκευής, αποτελούν το αποτέλεσμα του ξυσίματος των βράχων από τους τουρίστες και τους ερευνητές που αναζητούν αρχαία ή σουβενίρ.

στα ανοικτά των ακτών του Bimini

Παράξενη Κατασκευή "Βρέθηκε από μια ερευνητική ομάδα στα ανοικτά των ακτών του Bimini" Φωτογραφία από Zig Zag Productions και Ross Goodlass -National GeographicΔεν έχουν ικανοποιηθεί όλοι με τις βασικές θεωρίες και διάφορες ερευνητικές αποστολές γίνονται με σκοπό να λύσουν το αίνιγμα του Δρόμου του Bimini.

Το κανάλι Sci Fi έκανε έρευνα και ένα ντοκιμαντέρ για τον υποθαλάσσιο σχηματισμό το 2006.
Η Wikipedia σημειώνει ότι: Quest for Atlantis: Startling New Secrets-Αναζήτηση για την Ατλαντίδα: Αναπάντητα Νέα Μυστικά επικεντρώνεται στο μύθο της Ατλαντίδας, τονίζοντας τον δρόμο του Bimini.
Μια ομάδα ερευνητών βούτηξε στον κόλπο του Bimini και ανέφερε ότι ανακάλυψε "ένα ολόκληρο δεύτερο στρώμα από τετράγωνα βράχια με παρόμοιες διαστάσεις κάτω από τις πέτρες". Το γεγονός αυτό πρότεινε στους ερευνητές ότι ο «δρόμος» μπορεί να ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου τείχους ή θαλάσσιας αποβάθρας.

Ήταν οι πέτρες προσεκτικά και σκόπιμα τοποθετημένες από ένα προηγμένο πολιτισμό που βυθίστηκε στην αφάνεια από κατακλυσμό, ή τα βράχια διαβρώθηκαν σε τέλεια σχήματα μέσω των δράσεων του χρόνου και της θάλασσας;

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications