Ιός – μυστήριο χτυπά παιδιά στις ΗΠΑ: 86 νοσηλεύονται στην εντατική
Ιός – μυστήριο χτυπά παιδιά στις ΗΠΑ: 86 νοσηλεύονται στην εντατική

Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Αυτή είναι η φράση που ακούν όλα και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα παιδιά τους. Ο λόγος; Ένας μυστηριώδης ιός με το όνομα enterovirus 68 που έχει χτυπήσει μέχρι τώρα περισσότερα από 1000 παιδιά σε σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο ιός έκανε την εμφάνισή του στα μέσα Αυγούστου κι από τότε εξαπλώνεται ραγδαία. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας προειδοποιούν τον πληθυσμό - κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους - ότι πρόκειται για μια νέα απειλή για την υγεία των παιδιών. Ο μικροοργανισμός είναι παρόμοιος με τον ιό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, αλλά σε αντίθεση με τον τελευταίο μπορεί να εξελιχθεί με πολύ πιο σοβαρές επιπλοκές όπως να προκαλέσει άσθμα και οξεία αναπνευστική δυσχέρεια.

Μόνο στο Ντένβερ στο Κολοράντο μεταφέρθηκαν από τον Αύγουστο περίπου 900 παιδιά με συμπτώματα χαρακτηριστικά του ιού. Από τους ασθενείς αυτούς, 86 εισήχθησαν στο νοσοκομείο και μερικοί από αυτούς κατέληξαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας με οξυγόνο.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) - τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει με απόλυτη βεβαιότητα τον ιό που είναι υπεύθυνος για το ξέσπασμα - πέραν του Κολοράντο, οι πολιτείες όπου ο ιός είναι επίφοβο να χτυπήσει είναι οι: Μισούρι, Κάνσας, Ιλινόις, Κεντάκι, Αϊόβα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Βόρεια Καρολίνα και Γεωργία. Προς το παρόν, οι ειδικοί καλούν τις οικογένειες να χρησιμοποιούν προληπτικά υγειονομικά μέτρα, όπως το καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications