Παράνομα σκευάσματα από Ελληνική εταιρεία με έδρα τα Σκόπια διακινούνταν στην αγορά της Ελλάδος
Παράνομα σκευάσματα από Ελληνική εταιρεία με έδρα τα Σκόπια διακινούνταν στην αγορά της Ελλάδος

Διοχετεύονταν επίσης στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και στην Ιταλία με πλήθος φορολογικών παραβάσεων και χωρίς άδεια του ΕΟΦ

Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας βρήκε και κατέσχεσε σε εταιρείες στην Βάρη και τον Ασπρόπυργο πλήθος παραστατικών, από τα οποία προέκυψε ότι, φαρμακευτικά προϊόντα εισάγονταν παράνομα στην Ελλάδα, από φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα στην πρωτεύουσα των Σκοπίων.

Στη συνέχεια μεμονωμένα και σε μικρές ποσότητες αποστέλλονταν, μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών, σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα.

Tα σκευάσματα αφορούν τη θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου και η αξία τους είναι ιδιαίτερα υψηλή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Από τη διακίνηση των φαρμάκων προέκυψαν φορολογικές παραβάσεις αλλά και διοικητικές παραβάσεις καθώς δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ.

Οι πρώτοι υπολογισμοί έδειξαν ότι η αξία των σκευασμάτων και οι διαφυγόντες φόροι ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications