Η «ανεκτίμητη» σοφία των γεροντάδων (Παΐσιος)
Η «ανεκτίμητη» σοφία των γεροντάδων (Παΐσιος)

ιδεολογικό υπόβαθρο του μοναχισμού, η συσσωρευμένη σοφία των γεροντάδων που εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν σαν πρότυπο... Υπάρχουν πολλοί χριστιανοί, όπως ένας στενός φίλος μου, που ενώ κατηγορούν σφοδρά μητροπολίτες και ιερείς για διαφθορά, κακοδιαχείριση των οικονομικών και άσωτη ζωή, από την άλλη θεωρούν οτι το ευγενέστερο κομμάτι της ορθοδοξίας είναι οι καλόγεροι, που με την ασκητική τους ζωή και τη θεόπνευστη σοφία αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους πιστούς. Πάντοτε διαφωνούσα με αυτήν την άποψη, ακόμα και όταν ήμουν χριστιανός πριν το ψάξω λίγο τι με έκαναν να πιστεύω απο μικρο παιδί! οπως όλους κάποιοι δεν μένουν στο τι τους λένε χωρίς να το ψάξουν! .

Θα ξεκινήσω μια σειρά άρθρων, όπου θα παρουσιάζω λίγα αποσπάσματα από λόγους και γραπτά γεροντάδων. Η αρχή θα γίνει με τον πασίγνωστο γέροντα Παΐσιο, του οποίου η φήμη έχει εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που αρκετοί τον θεωρούν ήδη άγιο, αν και δεν έχει αγιοποιηθεί επίσημα. Στη νεανική του ηλικία ο παππούλης συνάντησε την αμφιβολία με τη μορφή της... θεωρίας του Δαρβίνου! Όμως, ο καλός Χριστούλης του παρουσιάστηκε σε όραμα και τον επανέφερε στο σωστό δρόμο:

Διηγήθηκε ο Γέροντας: «Από ένδεκα χρονών διάβαζα βίους Αγίων και έκανα νηστείες και αγρυπνίες. Ο αδελφός μου ο μεγαλύτερος έπαιρνε και έκρυβε τους βίους. Δεν κατάφερε τίποτε. Πήγαινα στο δάσος και συνέχιζα. Κάποιος φίλος του τότε, ο Κώστας, του είπε: «Θα σου τον κάνω να τα παρατήση όλα». Ήρθε και μου ανέπτυξε την θεωρία του Δαρβίνου. Κλονίστηκα τότε και είπα: «Θα πάω να προσευχηθώ, και, αν ο Χριστός είναι Θεός, θα μου παρουσιαστή να πιστέψω. Μια σκιά, μια φωνή, κάτι θα μου δείξει». Τόσο μούκοβε...

Ύστερα από αυτό παρουσιάσθηκε ο ίδιος ο Χριστός μέσα σε άφθονο φως. Φαινόταν από την μέση και πάνω. Μέ κοίταξε με πολλή αγάπη και μου είπε: «Εγώ ειμι η ανάστασις και η ζωή. Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται». Τα λόγια αυτά ήταν γραμμένα και στο Ευαγγέλιο που κρατούσε ανοικτό στο αριστερό χέρι Του». Το γεγονός αυτό διέλυσε στον δεκαπενταετή Αρσένιο τους λογισμούς αμφιβολίας, που τάραζαν την παιδική του ψυχή, και γνώρισε με την χάρι του Θεού τον Χριστό ως Θεό αληθινό και Σωτήρα του κόσμου. Βεβαιώθηκε για τον Θεάνθρωπο, όχι από άνθρωπο ή από βιβλία, αλλά από τον ίδιο τον Κύριο, που του αποκαλύφθηκε και μάλιστα σε τέτοια ηλικία.

Βλέποντας ένα τέτοιο θαύμα ακόμα και ο ίδιος ο Δαρβίνος θα είχε αποκηρύξει τη θεωρία της εξέλιξης, υποστηρίζοντας αμέσως την καταγωγή του ανθρώπου από τον Αδάμ και την Εύα! Με τα ιερά λείψανα έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν. Για κάποιους απλοϊκούς ανθρώπους, όπως ο Παΐσιος, τα άψυχα αυτά κόκαλα είναι σημαντικότερα από την ίδια τους τη ζωή...

Κάποτε μετέφερε τα άγια Λείψανα και είχε την λειψανοθήκη δεμένη με λουριά από τους ώμους του. Σε ένα σημείο του δρόμου, που λέγεται «Μεγάλη Σκάλα», κόπηκε το λουρί και έπεσε η λειψανοθήκη στον γκρεμό. Ο Γέροντας από τον πόθο και την ευλάβεια προς τα άγια Λείψανα, χωρίς να υπολογίση τον εαυτό του και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, πήδησε αμέσως στον γκρεμό για να τα προλάβη.

Κατρακυλούσε η λειψανοθήκη και χτυπούσε στα βράχια. Τελικά ο ίδιος διαφυλάχθηκε, χάριτι Θεού, σώος. Δεν έπαθε τίποτε, ούτε γρατσουνιά! Η λειψανοθήκη με τα άγια Λείψανα έμειναν επίσης άθικτα, ενώ ο μεταλλικός κορβανάς που ήταν προσαρμοσμένος στην λειψανοθήκη είχε κατατσαλακωθή από τα χτυπήματα.

Παράδειγμα προς μίμησιν για κάθε χριστιανό! Όμως, η βουτιά στο κενό δεν ενδείκνυται μόνο για τη διάσωση των πάνσεπτων οστών, αλλά και... για την αποφυγή του σ@@ξ!!

Μου είχε διηγηθή ο Γερο-Αυγουστίνος : Είχε πάει σαν αρχάριος σε ένα Μοναστήρι στην Ρωσία, στην πατρίδα του. Εκεί ήταν όλοι σχεδόν γεροντάκια και έστειλαν αυτόν ως διακονητή, για να βοηθάη έναν υπάλληλο της Μονής στο ψάρεμα, γιατί η Μονή συντηρείτο από την αλιεία. Μια μέρα λοιπόν ήρθε η κόρη του υπαλλήλου και είπε στον πατέρα της να πάη γρήγορα στο σπίτι για μια επείγουσα δουλειά και κάθησε εκείνη να βοηθήση.

Ο πειρασμός όμως την είχε κυριεύσει την ταλαίπωρη και, χωρίς να σκεφθή, όρμισε επάνω στον δόκιμο με αμαρτωλές διαθέσεις. Εκείνη την στιγμή τα έχασε ο Αντώνιος –αυτό ήταν το κατά κόσμον όνομά του-, γιατί ήταν ξαφνικό. Έκανε τον σταυρό του και είπε: «Χριστέ μου, καλύτερα να πνιγώ παρά να αμαρτήσω» και πετάχτηκε από την όχθη μέσα στο βαθύ ποτάμι!

Αλλά ο Καλός Θεός βλέποντας τον μεγάλο ηρωισμό του αγνού νέου, που ενήργησε σαν νέος Άγιος Μαρτινιανός, για να διατηρηθή αγνός, τον κράτησε επάνω στο νερό, χωρίς καν να βραχή! «Ενώ πετάχθηκα, μου έλεγε, με το κεφάλι κάτω, δεν κατάλαβα πώς βρέθηκα όρθιος επάνω στο νερό, χωρίς να βραχούν ούτε τα ρούχα μου!»

Σημαντικό είναι οτι το παρόν θαύμα είχε επαναληφθεί τουλάχιστον δύο φορές, μια με τα λείψανα που έπεσαν στον γκρεμό και μία με τον άγιο Μαρτινιανό. Συμβουλή προς τους συγγραφείς βίων αγίων και γερόντων: κόψτε την αντιγραφή, λίγη φαντασία δεν βλάπτει!! Υπάρχουν όμως και διασημότερα θαύματα που επαναλαμβάνονται (το παρακάτω είναι ευγενική προσφορά του γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη):

Στεναχωριόταν και δεν ήξερε τι να κάνει. Τον έπιασε απελπισία και σχεδόν έκλαιγε, που θ’ άφηνε τον κόσμο νηστικό. Ξαφνικά όμως του ήρθε μια ιδέα: κατεβάζει τη μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνει μέσα τη μανέστρα, βάζει και το ψωμί και όπως ήτανε πήγε στο ναό. Στάθηκε μπροστά στην εικόνα του οσίου Δαβίδ και του είπε:

–Άγιε μου, οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για το Μοναστήρι σου. Γυρνάνε κουρασμένοι και πεινασμένοι. Δεν έχω τίποτα άλλο να τους δώσω να φάνε, μόνο τις δυόμισι οκάδες μανέστρα με το λίγο λαδάκι, το μισό προσφοράκι και το μισό καρβελάκι (= και τα έδειχνε στον Άγιο). Σε παρακαλώ, εσύ να τα ευλογήσεις, να φάνε και να χορτάσουνε. Μαγείρεψε στην κατσαρόλα τούτη, έβγαζε συνέχεια φαγητό και δεν τελείωνε. Χόρτασαν όλοι και περίσσεψε! Το είδαν πολλοί και ο νυν ηγούμενος π. Κύριλλος. Πολλά χρόνια μετά, τονίζοντας τα θαύματα του οσίου Δαβίδ, έλεγε ο π. Ιάκωβος: –Αδελφέ μου, επανάληψη του θαύματος των πεντακισχιλίων

Βλέπουμε οτι τα ψάρια του θαύματος του Ιησού αντικαταστάθηκαν από... μανέστρα! Προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα! Πίσω στο σεβάσμιο γέροντα Παΐσιο, ο οποίος εξακολουθούσε να είναι θαυματουργός και μετά θάνατον. Όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και το... κασκόλ του!!

Μαρτυρία Φιλίτσας. . . από τον Βόλο: Βρέθηκα στην δύσκολη θέση να μην μπορώ να βοηθήσω και να ηρεμήσω, την απελπισμένη αδερφή μου, μετά από την ένδειξη όγκου στην μαστογραφία που έκανε. Με σεβασμό ζήτησα από αγαπητή μου φίλη την πολύτιμη κληρονομιά της, το κασκόλ του σεβαστού γέροντος Παϊσίου. Κρατώντας το σφιχτά στην αγκαλιά μου, με χέρια τρεμάμενα, με έντονο χτυποκάρδι, έτρεξα και το εναπόθεσα στην αγκαλιά της πασχούσης. Εκείνη με δάκρυα στα μάτια πήγε στο εικόνισμα και προσευχήθηκε. Της ευχήθηκα περαστικά, και το επέστρεψα αμέσως στην φίλη μου. Μετά από 45 μέρες η άρρωστη επανέλαβε την μαστογραφία. Το θαύμα είχε γίνει. Η μαστογραφία ήταν πεντακάθαρη. Ο όγκος είχε εξαφανιστή. Μεγάλη η χάρι του γέροντος Παϊσίου.

Πρέπει να ζητήσουμε από τον υπουργό υγείας να οργανώσει περιοδεία του ιερού κασκόλ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ιδίως τα ογκολογικά! Οι γιατροί θα χάσουν τη δουλειά τους από τις θαυματουργικές θεραπείες... Μερικές φορές βέβαια, ακόμα και αυτός ο άγιος άνθρωπος εξοργίζεται με αυτούς που ζητούν τη βοήθειά του. Πότε; Μα, όταν έχουν προγαμιαίες σχέσεις φυσικά!

Και βλέπεις άλλα παιδιά σε τι κατάσταση φθάνουν! Είχε έρθει μια φορά στο Καλύβι ένας νεαρός με τον θείο του που ήταν ηλικιωμένος και μου λέει: «Κάνε προσευχή για μια κοπέλα. Έσπασε την σπονδυλική της στήλη σε δυστύχημα. Οδηγούσε ο πατέρας της και τον πήρε ο ύπνος. Εκείνος σκοτώθηκε και η κοπέλα χτύπησε. Να σου δώσω και μια φωτογραφία της». «Δεν χρειάζεται», λέω. Αυτός εν τω μεταξύ επέμενε, οπότε παίρνω την φωτογραφία και τι να δω! Η κοπέλα ήταν ξαπλωμένη κάτω και την κρατούσαν δύο.

«Τι την έχει αυτός;» ρωτάω τον νεαρό. «Φίλη», μου λέει. «Αυτός τι είναι; Θα την πάρη;» «Όχι, λέει, είναι φίλοι». «Μην τα παρεξηγής τα παιδιά, μου λέει ο θείος του, έτσι είναι σήμερα οι νέοι». «Θα κάνω προσευχή, είπα από μέσα μου, να διορθωθή όχι η σπονδυλική της στήλη αλλά το μυαλό της και το δικό σου το μυαλό, χαμένε άνθρωπε». Πού είναι ο σεβασμός; Έπρεπε να τον βρίση ο θείος του. Πνευματικά παιδιά…, να έχει Πνευματικό και να φθάση σε τέτοια κατάσταση! Ακόμη και να την πάρη, δεν υπήρχε λόγος να είναι τεντωμένη έτσι και στους δύο και ο άλλος να μου δείχνη την φωτογραφία! Και δεν σκέφτεται ότι δεν είναι σωστό αυτό το πράγμα. Εμένα δεν με πειράζει, αλλά δεν είναι σωστό. Τι οικογένεια θα δημιουργήσουν αυτά τα παιδιά; Ο Θεός να φωτίση την νεολαία να συνέλθη.

Δεν τον πείραξε που η κοπέλα έσπασε τη σπονδυλική της στήλη, αλλά το οτι είχε φίλο!! Ας δούμε όμως και την άποψη του πάνσοφου γέροντα για τη νεολαία:

- Γέροντα, τα μικρά παιδιά που μεγαλώνουν τώρα χωρίς πειθαρχία, τι θα γίνουν;
- Έχουν λίγα ελαφρυντικά. Οι γονείς που δεν καταλάβαιναν την πειθαρχία αφήνουν τώρα τα παιδιά τους με μια ελευθερία και τα κάνουν τελείως αλητάκια. Μια κουβέντα λες, πέντε σου λένε, και με μια αναίδεια! Αυτά μπορεί να γίνουν εγκληματίες. Σήμερα τα ξεβιδώνουν τελείως τα παιδιά. Ελευθερία! «Μην τα εγγίζετε τα παιδιά!» Και τα παιδιά λένε: «Που θα βρούμε αλλού τέτοιο καθεστώς;» Επιδιώκουν δηλαδή να τα κάνουν ανταρτάκια, να μη θέλουν τους γονείς, να μη θέλουν τους δασκάλους, να μη θέλουν τίποτε, να μην ακούν κανέναν. Αυτό τους διευκολύνει στον σκοπό τους. Αν δεν τα κάνουν ανταρτάκια,πώς μετά τα παιδιά θα τα κάνουν όλα κομμάτια; Και βλέπεις, τα καημένα είναι σχεδόν δαιμονισμένα.

Δαιμονισμένα ε; Τι ακριβώς εννοεί;
Μεγάλη προπαγάνδα γίνεται από σκοτεινές δυνάμεις που κατευθύνουν όσα παιδιά δεν τους κόβει πολύ το μυαλό. Στα σχολεία μερικοί δάσκαλοι λένε: «Για να έχετε πρωτοβουλία, να μη σέβεστε, να μην υποτάσσεστε στους γονείς», και τα αχρηστεύουν. Μετά τα παιδιά δεν ακούνε ούτε γονείς ούτε δασκάλους. Και είναι δικαιολογημένα, γιατί νομίζουν πως έτσι πρέπει να κάνουν. Τα υποστηρίζει και το κράτος, τα κανοναρχούν, τα εκμεταλλεύονται και οι άλλοι που δεν νοιάζονται ούτε για Πατρίδα ούτε για οικογένεια ούτε για τίποτε, για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Ε, αυτό λίγο-πολύ έχει κάνει πολύ κακό στην νεολαία σήμερα, πάρα πολύ κακό, μέχρι που καταλήγουν τα παιδιά να έχουν αρχηγό τον διάβολο με τα κέρατα! Η σατανολατρία έχει εξαπλωθή πολύ. Ακούς σε μερικά κέντρα όλη την νύχτα να τραγουδούν: «Σατανά, σε λατρεύουμε, δεν θέλουμε τον Χριστό. Εσύ μας τα δίνεις όλα». Φοβερό! Τι σας δίνει και τι σας παίρνει, κακόμοιρα παιδιά!

Μπρρρ! Μάλλον αναφέρεται στη σατανική μουσική της χέβι μέταλ! Το κήρυγμα συνεχίζεται:
Η σημερινή νεολαία μοιάζει με το μοσχαράκι που είναι δεμένο στο λιβάδι και κλωτσάει, τραβάει συνέχεια το σχοινί, βγάζει τον πάσσαλο και αρχίζει να τρέχη, αλλά σκαλώνει κάπου και περδικλώνεται άσχημα και στο τέλος το κατασπαράζουν τα άγρια θηρία. Το φρένο βοηθάει, όταν είναι μικρό το παιδί. Το βλέπεις, ανεβαίνει πάνω στον τοίχο και υπάρχει φόβος να σκοτωθή. «Μη, μη», φωνάζεις, του δίνεις και κανένα σκαμπίλι. Μετά δεν σκέφτεται ότι θα σκοτωθή, σκέφτεται μη φάη το σκαμπίλι και προσέχει. Τώρα δεν υπάρχουν ούτε στα σχολεία τιμωρίες ούτε στον στρατό καψώνια. Γι΄ αυτό οι νέοι παιδεύουν τους γονείς και το έθνος. Στον στρατό παλιά, όσο πιο σκληροί ήταν οι αρχηγοί στην Εκπαίδευση, τόσο πιο πολλή παλληκαριά έδειχναν οι στρατιώτες στην μάχη.

Σπουδαίες και επιστημονικές εκπαιδευτικές μέθοδοι... Σκαμπίλι στα παιδιά, καψώνι στο στρατό! Για το φιλόχριστο ημών στρατό όμως, έχει κι άλλα να πει:

Μια φορά ήρθαν δυο νεαροί στο Καλύβι με κάτι μαλλιά μέχρι κάτω. Πήγα να τους κουρέψω, αντέδρασαν, βιαζόμουν και εγώ, και μόνον τους κέρασα. Είχα και ένα γατί εκεί πέρα. «Να το πάρω;» λέει ο ένας. «Πάρ΄ το», του λέω. Πήγαν από εκεί στην Ιβήρων, μια ώρα δρόμο, με το γατί ο ένας στην αγκαλιά –και να βρέχη. Ζήτησε εκεί να μείνη στο Αρχονταρίκι με το γατί. «Δεν γίνεται», του είπαν και έμεινε έξω στην βροχή όλη νύχτα. Αν του έλεγες να φυλάξη μια ώρα σκοπιά, θα σου έλεγε: «Όχι, δεν μπορώ», αλλά να καθήση μια νύχτα έξω με το γατί, μπορεί.

Σήμερα υπάρχει ένα πνεύμα χλιαρό, καθόλου ανδρισμός, καθόλου θυσία. Όλα τα μετέτρεψαν με την σημερινή βλαμμένη λογική. Και βλέπεις, ενώ παλιά πήγαιναν εθελοντές στον στρατό, τώρα παίρνουν τρελλάδικο χαρτί, για να μην υπηρετήσουν. Κοιτάζουν τι να κάνουν, για να μην πάνε στρατιώτες. Πού πρώτα;

Εκτός από καλόγερος ήταν και κουρέας! Πραγματικά πολυτάλαντος! Με το μαλλιά νεανία πάντως εκνευρίστηκα. Ακούς εκεί να μη θέλει να πεθάνει για την πατρίδα του, ο παλιογραικύλος, ο θολοκουλτουριαραίος...

Οι αμόρφωτοι, άξεστοι, φανατικοί και πολλές φορές παρανοϊκοί από τις πολλές στερήσεις και την αγ@@μία καλόγεροι δεν είναι σε καμία περίπτωση πρότυπα,

πηγή falsefaith.blogspot.gr/

Post A Comment:

4 comments

Ανώνυμοςείπε...

διαβασα προσεκτικα ολο το παραπανω κειμενο και δεν ειδα πουθενα να αναγραφετε καποιο αποδεικτικο στοιχειο που να τεκμηριωνει το γεγονος οτι ο γερον Παϊσιος και ολοι οι μοναχοι που αφιερωσαν την ζωη τους στην τηρηση των διδασκαλιων του Χριστου, να ειναι ανθρωποι πλανεμενοι ( κοινος τρελλοι ) ή διαννοητικα καθυστερημενοι...! Αντιθετως τα οσα γραφονται αφηνουν εντονη την αισθηση του χλευασμου προς αυτον τον τροπο ζωης, που γινετε και παραδειγμα προς μιμηση απο αρκετο κοσμο. Και μου γενναται η απορια...γιατι καποιους ( αρκετους στις μερες μας ) καθως και τον συνταξα του παροντος κειμενου τους ενοχλει η ζωη που απεχει απο παθη και εχει συνεση και εγκρατεια αλλα δεν τους ενοχλει διολου η ακολαστη ζωη που προωθουν τα μμε, και ολα τα συγχρονα μεσα κοινωνικων δικτυωσεων...; ! ! !...ΤΟ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ειναι το εξεις...εμενα δεν μου αρεσει ο Χριστιανικος τροπος ζωης γι αυτον τον λογο..! ...απλα και θαραλλεα....οχι λογια του αερα με χλευασμο και ειρωνια...αλλα δυστυχως οι πολεμιοι του Χριστιανισμου και των γνησιων Χριστιανων ( διοτι δεν ειναι ολοι Χριστιανοι, κι ας το διαφημηζουν εντονως μερικοι !!! ) ποτέ δεν ειχαν ισο πνευματικο επιπεδο για να ''πολεμησουν'' εντιμα και παντα επιδιδονταν σε βρομικο πολεμο, με λασπολογιες ανυποστατες και με εγκληματα....Η εντιμοτητα ομως και η αξια δεν ειναι σε πισοπλατα χτυπηματα αλλα στηθος με στηθος.....Ερευνηστε, κι αν βρειτε τις αποδειξεις τοτε πολεμηστε τον οπισθοδρομικο κατ εσας Χριστιανισμο, που θελει τους λαους προβατα στο μαντρι των ρασοφορων...!!!! ΟΠΩς ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...!.... καθηστε εσεις προβατα στα πολυεθνικα μαντρια ιδεων και προϊοντων προς καταναλωση των εβραιων σιωνιστων που διοικουν τον πλανητη και αντι να ξυπνησετε σας ενοχλει που οι Χριστιανοι κανουν λυτοδιαιτη ζωη σε παθη και ανομιες !...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ.

Ανώνυμοςείπε...

Μαλλον εσείς δεν έχετε καταλάβει τι γράφετε...! και είστε μπερδεμένος....!,,Ο Χριστιανισμός τόσα χρόνια λέτε οτι κρατά σε υποταγή τον λαό...ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ; ! Και ποιά υποταγή ; ! ! !...Την διδασκαλία του να άγαπά κανείς τον συνάνθρωπό του σαν τον εαυτό του την θεωρείται υποταγή ; !....Την διδασκαλία να κάνεις στους συνανθρώπους αυτό που θα επιθυμούσες κι εσύ νασου προσφέρουν και να μήν προκαλείς ποτέ αυτό που δεν θα επιθυμούσες να υποστείς , αυτό είναι υποταγή ; ! ...Την διδασκαλία να αγαπήσεις τον εχθρό σου και να ευχεσαι αυτόυς που σε καταριούνται την θεωρείται υποταγή ; ! Ολα αυτά είναι ανώτερες ανθρώπινες αξίες που δεν αφήνουν τον άνθρωπο να κυριευτει απο την οργή, τον θυμό, την εκδίκηση , το μίσος και να μπλέξει σε καταστάσεις μόνιμης καταστροφικής οργής αναμεταξύ του, είναι ανώτερες αξίες που γαληνευουν τον άνθρωπο πνευματικά κι τον κάνουν να ζεί εν ηρεμία και πληρότητα απαλλάσοντας τον απο τα πάθη που του κατατρώνε την σκέψη, την γαλήνη, την ζωή, την αξιοπρέπεια του, τα χρήματα του και τον έχουν συνέχεια στήν πρίζα του στρές. Μην συνεχίζετε να είστε μπερδεμένος και να θεωρείται ώς Χριστιανους και ως σώματα του Χριστιανισμού αντίχριστα μασωνικά στοιχεία που με την μάσκα του δήθεν χριστιανού κρύβονται μέσα στο πλήθος τον χριστιανών και στήν ουσία εργάζονται υπό την επίβλεψη του αντιχρίστου προωθώντας τα έργα του, μην σας ξεγελούν τα ρούχα τους ούτε μέρος τον έργων τους, διότι ο ιδιος ο Χριστός μας προειδοποιεί γι αυτούς στα Ευαγγέλια....Ας κάνει οτι θέλει η ιερα σύνοδος και το πατριαρχείο και οι ιερεις και οι αρχιερεις...η Θρησκεία η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΕΝ ονομάζεται ούτε πατριαρχισμός, ούτε δεσποτισμός, ούτε παπαδισμός για να βάλει ο σωστός Χριστιανός ώς πρότυπα όλους αυτούς...αλλά ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΧΡΙΑΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και όσοι πιστευουν στον Χριστό τους ενδιαφερει ταυτίσουν την ζωή τους εμπράκτος ( στομέτρο των δυνατοτήτων οτυ ο καθένας ) με την ζωή , το έργο και την διδασκαλία του Ιησού. Οι αρχιερείς και ιερείς αν κάνουν κακό και σκανδαλώδη έργο, κακό στους εαυτούς τους θα ''εισπράξουν'' στο τέλος...Αν κάνουν κακο, ομοίως καλό θα λάβουν...Αλίμονο άλλωστε αν ο κάθε άνθρωπος που εργάζετε στο καλό, αρχίσει να ενοχλείται απο τα κακώς κέιμενα...τότε θα έχανε το στόχο του...!...μόνο στο καλό προασανατολίζετε...όλα τα άλλα δεν τον αφορούν..τον ενοχλούν, τον λυπούν, αλλά τα παραβλέπει για να ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ.... Ο Ιησούς 2 πράγματα δίδαξε......να έχουμε αγάπη για τον συνάνθρωπο και δικαιοσύνη στά έργα μας....Αν θες να λύσεις τις απορίες σου για τον αν υπάρχει Θεός η είναι παραμύθια, υπάρχει τρόπος, απλός και απόλυτος....Απλά παρακάλεσε τον με σεβασμό να σου δώσει ο ίδιος την απάντηση. Με σεβασμό όμως διοτι ο Θεός δεν είναι ούτε φιλαράκι μας ούτε ίσος κι όμοιος με εμας ούτε υποδεέστερος εμών..αλλά ΘΕΟΣ...Παρακάλεσε τον με σεβασμό...κάνε ένα πείραμα που θα εμπεριέχει έντονο το στοιχείο του σεβασμού και την παράκλησης....αφιέρωσε 5 λεπτάκια απο τον χρόνο σου ημερησίος και παρακάλεσε τον Θεό και δεν θα ζημιωθείς....Ως τότε που θα αποφασίσεις να γίνεις δυνειδητός ερευνητής της ύπαρξης του΄Θεού ή οχι, μην πιστέυεις πολύ τα παραμύθια που άφησαν οι πονηροί Σιωνιστές να αιωρούνται ανα τους αιώνες στήν κοινωνία, ύστερα απο την κλοπή και πυρπόληση της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, διότι τότε αρνείσαι πεισματικά την προσωπική προσπάθεια στην ερευνα και ιυοθετείς τα παραμύθια άλλων πονηρών....όπωςείχα κι εγώ ιυοθετήσει πολλά χρόνια όπως και άλλοι πρώην άθεοι, γιγαντιέα μυαλά, επιστήμονες και οχι αγράμματα ανθρωπάκια με μυαλό καφετέριας και μπάρ, και τελικά ξύπλησαν ως εκ θαυματος οταν ΑΝΤΙΛΗΦΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...κι οχι την δηθεν αληθεια των μέσων πληροφόρησης..!!!...Η αληθεια είναι σαν το νερο....το νερο δεν πηγάζε ομως απο την πηγη αλλά πρίν τη πηγη προηγείται η βροχή και πρίν η εξάτμιση και η ανοδος στόν ουρανό στα σύννεφα....αρα που είναι η πηγ΄΄η του νερού, στήν πηγή ή στήν θάλλασα ; ! ! ! ..Ετσι και η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ....!

Ανώνυμοςείπε...

ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ....! ΚΟΙΝΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑ! ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΛΕΝΕ ΣΚΟΤΏΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Ανώνυμοςείπε...

Ας εξετάσουμε την πλέον διαφημισμένη από τις υποτιθέμενες ρήσεις αγάπης του Ιησού:Αγαπάτε αλλήλους («κατά Ιωάννη» ιγ΄34, ιε΄17). Διαβάστε όλο το απόσπασμα και θα διαπιστώσετε, ότι τόσον αυτό, όσο και κάποια άλλα παρόμοια αποσπάσματα υποτιθέμενης αγάπης δεν αφορούν όλους τους ανθρώπους. Όσο για τους εχθρούς μου, αυτούς πού δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου. Iησούς (Λουκ. ιθ΄ 27).

Όταν λέει αγαπάτε αλλήλους, αναφέρεται μόνον μεταξύ των μαθητών του:Εντολή νέα σας δίδω, να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας αγάπησα, έτσι να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλον. Από αυτό θα ξέρουν όλοι ότι είσθε μαθητές μου, εάν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας («κατά Ιωάννη» ιγ΄34-35). Για όλους τους άλλους, φωτιά και τσεκούρι: «Όσο για τους εχθρούς μου, αυτούς πού δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου» («κατά Λουκά» ιθ΄27). ουνα φατσα ουνα ρατσα με το το ισλαμ ΡΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !!!!!!! ΕΔΩ ΕΝΑ ΠΟΣΤ http://mhnpetaslefta.blogspot.gr/2014/03/evraiko-teras-misous.html

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications