Φακοί επαφής... γιατροί από την Google
Φακοί επαφής... γιατροί από την Google

Μια σημαντική ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ Google και Novartis επιβεβαιώνει το απαραίτητο συμβάδισμα τεχνολογίας και υγείας με σκοπό την αντιμετώπιση ανθρώπινων παθήσεων.

Η γνωστή ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis ανακοίνωσε στις 15 Ιουλίου πως η Alcon, εταιρεία του ομίλου που ασχολείται με προϊόντα οφθαλμολογίας, ήρθε σε συμφωνία με την Google για την κατασκευή και εκμετάλλευση των έξυπνων φακών επαφής τεχνολογίας smart lens.

Η συμφωνία αυτή θεωρείται αρκετή σημαντική καθώς αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην αξιοποίηση της καινοτομίας για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση γνωστών παθήσεων.

Η συνεργασία αποσκοπεί στην εκμετάλλευση της δυνατότητας της Google στον τομέα των μικροκατασκευών και των ηλεκτρονικών συστημάτων χαμηλής ισχύος με τη δεδομένη εμπειρία της Alcon στο τομέα της φυσιολογίας και της παρακολούθησης, αξιολόγησης και ανάπτυξης προϊόντων υγείας των ματιών.

Με τη δημιουργία των νέων φακών [smart lens technology] δίνεται η δυνατότητα για την παρακολούθηση των επιπέδων του σακχάρου σε διαβητικούς ασθενείς.

Η παρακολούθηση γίνεται μέσω των δακρύων και της μέτρησης των επιπέδων γλυκόζης σε αυτά από τον φακό, ο οποίος στη συνέχεια στέλνει ασύρματα τις τιμές σε μια απομακρυσμένη συσκευή.

Ο φακός της Alcon χρησιμοποιεί την τεχνολογία smart lens της Google
Ο φακός της Alcon χρησιμοποιεί την τεχνολογία smart lens της Google

Επιπλέον, σε άτομα με πρεσβυωπία δίνεται η δυνατότητα για αυτόματη διόρθωση της όρασης έτσι ώστε να μπορούν να εστιάζουν καλύτερα σε κοντινά αντικείμενα. Τέλος, οι φακοί θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέρος της θεραπείας του καταρράκτη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications