Φρίκη στην Ουκρανία! Οι στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε νοσοκομείο και σκότωσαν ρωσόφωνους τραυματίες των μαχών! video -
 Οι στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε νοσοκομείο

Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν και σκότωσαν περισσότερους από 25 ρωσόφωνους τραυματίες των... μαχών σε νοσοκομείο στο Krasny Liman στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ. Την ίδια ώρα η εθνοφρουρά καταλάμβανε την πόλη από την τοπική φρουρά των αυτονομιστών μετά από σφοδρότατο βομβαρδισμό.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περισσότερα από 25 άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον του νοσοκομείου» δήλωσε ο Denis Pushilin πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Itar-Tass.

Μια και δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για τα θύματα της επίθεσης, ο Pushilin εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος ενώ δεν είναι γνωστό πόσοι είναι οι τραυματίες.

Η πόλη Krasny Liman κατοικείται από 30.000 άτομα και βρίσκεται 18km του Σλαβιάνσκ στην επαρχία Ντόνετσκ.

Το κέντρο του Σλαβιάνσκ, και ιδιαίτερα η περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, δέχθηκε σφοδρή επίθεση κυρίως με όλμους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο RIA Novosti ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού έριξε προκηρύξεις στην πόλη, καλώντας τις ομάδες των αυτονομιστών να παραδοθούν, «ώστε να εξασφαλιστεί η ζωή τους και να έχουν δίκαιη δίκη».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications