ΘΑΥΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΟΣ!
ΘΑΥΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;

Αν επιχειρήσει κάποιος να δώσει τον ορισμό του θαύματος, μια λογική ερμηνεία θα ήταν «θαύμα είναι, ένα γεγονός το οποίο δεν μπορεί μέχρι στιγμής να εξηγήσει η επιστήμη». Η λέξη λογική μπαίνει σε εισαγωγικά, γιατί η Εκκλησία ή οι άνθρωποί της, έχουν συνήθως την δική τους ερμηνεία γι’ αυτά τα συμβάντα που αποκαλούνται «θαύματα» και τα οποία δεν είναι απαραίτητο να εξηγούνται είτε με την κοινή, είτε με την επιστημονική λογική.

Τα θαύματα ανέκαθεν αποτελούσαν την απόδειξη ύπαρξης του Θείου, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν και το ανάλογο δέος σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι τα βιώνουν. Ήταν και είναι το λουρί που κρατά σφιχτά δεμένο τον λαιμό των πιστών του χριστεπώνυμου πλήθους της Εκκλησίας.

Από τη άλλη ήταν και εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρα πηγή εσόδων για τα ταμεία της Εκκλησίας, γιατί όπως και να το κάνουμε, «μπρος στο θαύμα, τί είν’ το χρήμα;». Το «νόημα» του θαύματος, κατά καιρούς, φαίνεται ότι συνέλαβαν άριστα αρκετοί επιτήδειοι της θρησκείας και «ιεροί» απατεώνες. Έτσι στο πρόσφορο έδαφος της τυφλής πίστης και υπακοής στον «Λόγο του Θεού» από το οποίο διακατέχεται ένα σημαντικό τμήμα του «ποιμνίου», αναπτύχθηκαν διάφορες «εταιρείες θαυμάτων». Βέβαια, η ύπαρξη απατεώνων και επιτήδειων που εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών,

οφείλεται πολλές φορές και στην θέληση των ίδιων των πιστών να βιώσουν το «θαύμα», που γι’ αυτούς αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι δεν ζουν σ’ ένα ψέμα και μια πλάνη, αντιθέτως επιβεβαιώνεται ότι πρεσβεύουν και ακολουθούν το «αληθές» και το «θείο». Φαίνεται ότι το «θαύμα» της «ανάστασης» του Ιησού, δεν ήταν αρκετό. Η αυθυποβολή δηλαδή, σε όλο της το μεγαλείο.

Η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», κατά κόσμον Αθανασία Κρικέτου Σάμαρη, έγινε πασίγνωστη στο πανελλήνιο από την δεκαετία του ’40 για τα ανορθόγραφα μηνύματα που χάραζε στο στήθος της η…Παναγία. Η Κρικέτου, μια αγράμματη γυναίκα, από την Μανωλάδα Ηλείας, εκμεταλλεύτηκε μια σπάνια δερματική αλλεργία που είχε, τον δερματογραφισμό. Το δέρμα σ’ αυτή την περίπτωση, ερεθίζεται ακόμα και με το τρίψιμο και μετά από λίγη ώρα μένουν εμφανή σημάδια, τα οποία στην συνέχεια εξαφανίζονται. Η Κρικέτου, ανακαλύπτοντας αυτή την ιδιότητα που είχε το δέρμα της, από την νεαρή ακόμη ηλικία των 14 ετών, άρχισε να χαράζει στο στήθος της τα ανορθόγραφα μηνύματα της…Παναγίας και στην συνέχεια τα επιδείκνυε «ως θέλημα της Μεγαλόχαρης», σε πιστούς και άπιστους. Δεν δίστασε, ακόμη και να σκηνοθετήσει τον θάνατο και την…ανάστασή της και διηγούμενη την επιστροφή της από τον «άλλο κόσμο» εξιστόρισε την συνάντησή της με την Παναγία, η οποία την οδήγησε στα Καλάβρυτα που ήταν τόπος εκτέλεσης κομμουνιστών. Η Παναγία, σύμφωνα με την Κρικέτου, της διεμήνυσε, πως την ίδια τύχη (των κομμουνιστών) θα έχουν και όσοι εξακολουθούν να είναι άπιστοι!

Με τέτοια «πειστήρια», η Κρικέτου, δεν δυσκολεύτηκε και πολύ να δημιουργήσει μια στρατιά θρησκόληπτων, απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δημιούργησε τεράστια περιουσία, με ύποπτους τρόπους (οι καταγγελίες για αρπαγές και οικειοποιήσεις περιουσιών, «σαγηνευμένων» πιστών της, είναι αρκετές), με προπύργιο το ίδρυμα «Παναγία Φανερωμένη» στη θέση Παλαιοκούντουρα Αττικής. Όσες φορές κι αν οδηγήθηκε στα δικαστήρια, αθωώθηκε πανηγυρικά, σαφέστατο δείγμα πως είχε «γερές πλάτες». Ο ιερομόναχος Βησσαρίωνας Κορκολιάκος, της Μονής Αγάθωνος στην Υπάτη Φθιώτιδος, με τον θάνατό του στις 22 Ιανουαρίου 1991, μάλλον δεν περίμενε ότι 15 χρόνια αργότερα, θα γινόταν αντικείμενο πτωματολαγνείας. Κατά την διάρκεια εργασιών που γίνονταν στο μοναστήρι, στις 3 Μαρτίου 2006, οι μοναχοί διαπίστωσαν πως το σώμα του Βησσαρίωνα δεν είχε αποσυντεθεί, το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ευωδίαζε κιόλας. Η είδηση όπως ήταν φυσικό διαδόθηκε αστραπιαία και οι πιστοί άρχισαν να συρρέουν. Το μοναστήρι γέμισε από παντός είδους μικροπωλητές που έσπευσαν κι αυτοί να δώσουν το παρόν στο τόπο του «θαύματος» και να τιμήσουν τον υποψήφιο άγιο, με τον δικό τους τρόπο. Ο γνωστός ιατροδικαστής Πάνος Γιαμαρέλος, μίλησε για γεγονός ανεξήγητο επιστημονικά. Δεν ήταν όμως το ίδιο ανεξήγητο και για άλλους επιστήμονες, παρ’ οτι οι νεκροψίες στο σώμα του Βησσαρίωνα, έγιναν χωρίς να του αφαιρεθούν τα άμφια, που κάλυπταν σχεδόν το 90% του σκηνώματός του.

Κατ’ αρχάς, το σώμα του Βησσαρίωνα δεν ήταν αναλλοίωτο, όπως είχε διαδοθεί. Βρισκόταν σε διαδικασία αποσύνθεσης, η οποία όμως προχωρούσε με πολύ αργό ρυθμό. Οι λόγοι που συνέβαλαν στην επιβράδυνση της σήψεως, ήταν το περιβάλλον όπου ήταν ενταφιασμένος ο ιερομόναχος, και κατά κύριον λόγον η υγρασία που επικρατούσε στον χώρο. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι ο Βησσαρίων δεν ήταν θαμμένος στο χώμα, αλλά το πολύ καλής ποιότητας και καλά σφραγισμένο φέρετρό του, βρισκόταν σε κενοτάφιο, εντός δωματίου, όπου η οξυγόνωση ήταν ελλειπής. Υπήρχαν δηλαδή ιδανικές συνθήκες για μουμιοποίηση του σώματος (επιστημονικός όρος: ξηρά μουμιοποίηση), φαινόμενου, όχι πρωτόγνωρου (έχουν αναφερθεί περιπτώσεις για «αναλλοίωτα» σώματα ακόμα και 100 χρόνων). Όσο για την περίφημη ευωδία που ανέδυε ο χώρος, απ’ ότι έγινε αργότερα γνωστό, ο χώρος αρωματίζονταν δυο φορές την εβδομάδα, με αντισηπτικό αρωματικό σπρέι, αρωματικά βότανα και αιθέρια έλαια. Έκτοτε, μετά την εκταφή, το σώμα του Βησσαρίωνα, άρχισε να ακολουθεί την φυσιολογική πορεία αποσύνθεσης (αναγκάστηκαν να καλύψουν το «άφθαρτο» πρόσωπό του), όπως όλων των «κοινών θνητών», κάνοντας το «θαύμα», «τζίφο».

Η ιστορία βέβαια με τα θαυματουργά σκηνώματα, δεν είναι πρωτοφανής στην Ελλάδα. Τα «ιερά» σκηνώματα των Αγίων Σπυρίδωνος, Διονυσίου, Γεράσιμου κ.ά. είναι μια απόδειξη ότι η τεχνική του βαλσαμώματος δεν έμεινε μόνο στην Αίγυπτο… Ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης, Άγιος Δημήτριος, είναι γνωστός ως «Μυροβλήτης». Ο λόγος είναι πως το μνήμα του ευωδιάζει και αναδύεται μύρο. Το αποκαλούμενο αυτό θαύμα από τους πιστούς, είναι βεβαίως κοινό μυστικό για αρκετούς, ότι μόνο θαύμα δεν είναι. Οι αρωματικές ουσίες, ρέουν τεχνηέντως στον τάφου του «αγίου», μέσω κρυφών αγωγών, που είναι κατασκευασμένοι από την εποχή του Βυζαντίου. Με λίγα λόγια, «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια». Στον Μοχό Ηρακλείου Κρήτης, τα τελευταία χρόνια, το «μιράκολο» συμβαίνει στα άνθη του Επιταφίου, τα οποία λίγες μέρες αργότερα φέρονται να ξαναγεννιούνται από την τέφρα τους, δηλαδή ξανανθίζουν. Βεβαίως το γεγονός αυτό, από…γεωπονικής απόψεως δεν είναι ανεξήγητο, καθώς τα κομμένα άνθη δύνανται να ξανανθίσουν, αν βρίσκονται σε περιβάλλον με υγρασία ή ραντίζονται συστηματικά με νερό.

Αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» για τους πιστούς. Κι επειδή τα θαύματα μεταδίδονται σαν επιδημία, το ίδιο θαύμα άρχισε να συμβαίνει -ως εκ του θαύματος!- λίγο αργότερα και σε άλλο χωριό της Κρήτης, στο Μαρμακέτο Λασιθίου. Το «βαρύ πυροβολικό» της Εκκλησίας στην βιομηχανία θαυμάτων -τα οποία παρεμπιμπτόντως γεμίζουν και τα παγκάρια της-, ήταν ανέκαθεν οι εικόνες που δακρύζουν ή ματώνουν. Ανάμεσα όμως σε όλες τις περιπτώσεις, ξεχωρίζει περισσότερο η ματωμένη εικόνα της Παναγίας στον Άγιο Φανούριο Αργυρούπολης. Το 2001 ήταν μια χρονιά ορόσημο, καθώς η επιστήμη αποφάσισε ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, ότι είχε στην διάθεσή της, λίγο από το αίμα της Θεοτόκου και αποφάσισε να κάνει μια τυπική χημική ανάλυση. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Στις «φλέβες» της Παναγίας δεν έρεε ανθρώπινο αίμα -λογικό θα σκεφτεί κάποιος «ευσεβής»- αλλά…βυσσινάδα του Θεού! Το λυπηρό με τα παραπάνω «θαύματα» (τα οποία αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα), δεν είναι μόνο οι πρωτότυποι και μη τρόποι που εφευρίσκει η Εκκλησία και οι πιστοί της για να κρατήσουν το «ποίμνιο» στο μαντρί και ταυτόχρονα να «παχύνει» τα παγκάρια της, αλλά το ότι η Δικαιοσύνη σε τέτοιες εξώφθαλμες περιπτώσεις απάτης,αποδεικνύεται τόσο…«τυφλή».

Post A Comment:

6 comments

Ανώνυμοςείπε...

Πρεπει να εχεις καταπιει πολυ χολη για να μιλας τοσο αρνητικα για την Ορθοδοξη Εκκλησια και παραδοση. Φυσικα αλλο η απατη που συνηθως ξεθυμαινει μεσα σε λιγα χρονια με τη βοηθεια του Θεου και αλλο τα πραγματικα θαυματα. Ειδικα στο θεμα του Αγ, Δημητριου εκτος απο αμυαλος εισαι και ανιστορητος, αφου οταν πεθανε μαρτυρικα ο Αγιος Δημητριος, και πρωτοανεβλυσε μυρο δεν υπηρχε Βυζαντιο. Ολα δε τα επομενα 1800 χρονια, που ανεβλυζε μυρο -κολωνια κατα εσενα,- θα επρεπε να ειχαν ξεκληριστει οικονομικα ολο το Βυζαντιο και η οθωμανικη αυτοκρατορια, και η η ελλαδα μετεπειτα για να ταιζουν με κολωνια τους αγωγους για να συντηρειται το θαυμα να μαζευουν τοσο χρημα που δεν το χωραει ουτε το κεντρικο θησαυροφυλακιο της Ελβετιας.. Αντε απο δω ρε πλανεμενε κακομοιρη, το θαυμα που ζεις χωρις σοβαρο εγκεφαλο δεν το αντιλαμβανεσαι?

Ανώνυμοςείπε...

κλασικός κολλημένος ! ο θεός βοηθάει τους αλήτες βλέπω σημερα όμως...οποτε βγαλτε το σκασμο εβραιοπροσκυνημεμοι και να κανετε δεκα μετανιες καθε μηνα! οτι κανουν ειναι θελημα θεου! χαλια που εχει ο κοσμος! μετα απο 2000 χρονια ιδιος μαλακας εχει μεινει!

Ανώνυμοςείπε...

Οι αρωματικές ουσίες, ρέουν τεχνηέντως στον τάφου του «αγίου», μέσω κρυφών αγωγών, που είναι κατασκευασμένοι από την εποχή του Βυζαντίου.!! ο Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2014 -, αφου οταν πεθανε μαρτυρικα ο Αγιος Δημητριος, και πρωτοανεβλυσε μυρο δεν υπηρχε Βυζαντιο.!!! είναι κατασκευασμένοι από την εποχή του Βυζαντίου.!! άντε να βγάλεις άκρη αλλα το υφος του απο την πρωτη γραμμη δειχνει ποσο στενομυαλος ειναι

TEODORείπε...

Μπέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!1

Unknownείπε...

Εχει σκεφθει σοβαρα καποιος απο οσους κατηγορουν και γελοιοποιουν το ανεξηγητο ακομη και απο σοβαρους επιστημονες φαινομενο "θαυμα" πως τα γεγονοτα αυτα δεν βασιζονται ολα στην απατη και την κονομα ;

Φυσικα δεν ομιλω περι των αγιοποιησεων που κατα κορον κανει το βατικανο η ακομη και μερικες σημερινες μηχανορραφιες εκ μερους της κρατουσας εκλησιας.

Νομιζετε πως θα αλλαξει κατι στην καθημερινοτητα του ορθοδοξου χριστιανου εαν αποταξει τον οποιονδηποτε αγιο απο τη συνειδηση του ;
Θεωρειτε οτι ολοι οι συνειδητα - και οχι προπαρασκευαστικα - ορθοδοξοι το μονο που βασιζονται στην εν Χριστω ζωη τους ειναι το αν μυροβλυσε η οχι οποιοσδηποτε αγιος ;

Αν το πιστευετε αυτο ειστε εντελως λαθος.
Το δοκιμαζομενο ποιμνιο δεν εξαρτα την προσωπικη βιωματικη πορεια του απο αυτα - υπαρχουν βεβαιως και οι κολλημενοι - αλλα επειδη ακριβως προκειται για βιωματικη πορεια αρκετα δυσκολη ως προς την τηρηση και εφαρμογη της, απαιτει ισχυρη εγρηγορση , κατι που δυστυχως δεν διαθετει το μεγαλυτερο ποσοστο χριστιανων παγκοσμιως.

Αυτο σημαινει πως, σημαντικοτερη ειναι η εσωτερικη καθαρση , ο καλος αγων , η αυτοκριτικη και μετανοια για τα ανθρωπινα μας λαθη , η προσπαθεια για βελτιωση του εαυτου, και η βοηθεια φωτισης και καυσης των παθων μεσω της θεικης φλογας που λαβαινει ο πιστος απο το Αγιο δισκοποτηρο.

Το αν τα εχουν /εχετε κανει αχταρμα ολ`αυτα μεσα στο μυαλο σας, ειναι δικο σας θεμα.Προφανως εχετε μεινει μετεξεταστεοι πολλακις σ`ετουτο το σχολειο, αυτης της ενσαρκωσης σας αλλα ποτε δεν ειναι αργα..

Ειναι λαθος να εμπλεκετε την προσωπικη εσωτερικη πορεια και πιστη του καθε αγωνιζομενου ορθοδοξου χριστιανου με οσα κανουν οι ρασοφοροι , το κρατος, και γενικα να μπερδευετε το ανθρωπινο με το υπερβατικο.Οι σκεπτομενοι ορθοδοξοι εχουν χεσμενο το οιοδηποτε λαμογιο, ειτε ειναι ρσοφορος ειτε οχι.

Στο να μπερδευτει και ο πιο καλοπροαιρετος ερευνητης σχετικα με τα της ορθοδοξιας και την αρρηκτη συνδεση των εθιμοτυπικων της με την αρχαια ελλαδα βοηθα - υπογειως- το παγανιστικο/δωδεκαθειστικο λομπυ πλουσιων τεκτονων εξωτερικου αλλα και εσωτερικου με πληθος παραπληροφορητικων βιβλιων , εκπομπων , σεμιναριων και λοιπων χρηματοδοτουμενων προπαγανδιστικων εργαλειων.

Δυσκολο να βγαλεις ευκολα ακρη απο αυτο το κουβαρι που εχουν φτιαξει ως εμποδιο , γι`αυτο και ειναι πολυ ολιγοι εκεινοι που ερευνουν σωστα και εξαγουν αληθη συμπερασματα.

Παγια λοιπον τακτικη η πλανη των τεκτονων αρχαιολατρων οι οποιοι ειναι τσιρακια του εβραιο-σιωνισμου.(αυτο δεν αφορα εσας προσωπικα, ειναι γεγονος ομως, και υπαρχει πολυ υλικο αποδειξεων)

Για τον ερευνωντα ορθοδοξο ολα εχουν και ακολουθουν μια συμπαντικη ροη, ολα ειναι αλληλενδετα απο την αρχαιοτητα εως σημερα, και ας επιθυμουν καποιοι να διαχωριζουν αρχαια με μ.χ.ελλαδα επειδη αυτο περιεχει πολλα διχαστικα ωφελη που εκμεταλλευονται αιωνες τωρα γνωστα κεντρα.

συνεχιζεται

Unknownείπε...

Συνεχεια

Τα 7 Αχραντα μυστηρια της Ανατολικης Ορθοδοξου πιστης δεν διαφερουν παρα ελαχιστα απο εκεινα της αρχαιας ελλαδος.

Η διδασκαλια του Ιησου Χριστου ηλθε για να συμπληρωσει στα ηδη γεγραμμενα απο αρχαιοτητας την αδολη δωρεα αγαπης προς τον πλησιον, της μετανοιας και της συγχωρεσης μεταξυ ανθρωπων ενωπιον του Θεου η οποια εμπεριεχεται σε οποιαδηποτε αρχαια διδασκαλια που αφορα το μονοπατι του θειου Λογου.

Σε ποια ανεπτυγμενη αρχαια κοινωνια υπηρξε αθεισμος ;
Θα ηθελα πολυ να μου πει καποιος.
Περι θεολογιας ειχαν ειπωθει και γραφει υπεροχα πραγματα απο τους προγονους μας.

Για τον ορθα σκεπτομενο ορθοδοξο δεν εχει τοση σημασια αν υπηρχαν 12 , 50 η 1000 θεοι παλαιοτερα.
Σημαια εχει οτι οπως τοτε ετσι και σημερα μπορει να κανει παρακληση σε 50 200 η 1000 αγιους και να δωσει το ταμα του - οπως εκαναν οι αρχαιοι - ζητωντας ταπεινα την οποια βοηθεια εξ ανωθεν.

Σημασια εχει λοιπον οτι υπηρχαν ανωτερες λατρευτικες οντοτητες και μαζι τους ολοκληρη μυσταγωγικη διαδικασια , πραγμα που συντελειται και σημερα πανομοιοτυπα με τοτε.
(αν δεν εχετε διακρινει τις καταπληκτικες ομοιοτητες των μυστηριων και εθιμων μαςμε την αρχαια μυσταγωγια και τα δρωμενα της ειναι δικο σας θεμα - αν δεν αρεσκοταν σε αυτα η επικρατουσα εκκλησια ανετα εδω και 1800 ετη θα τα εχει εξαφανισει)

Αυτο παλι δεν σημαινει οτι ηρθε ο Χριστος και εκλεψαν οι μαθητες του τα αρχαια μυστηρια.
Οποιος κατανοει πως προκειται για ουρανια τελετουργια η οποια καθως διαιωνιζεται εμπεριεχει ολα τα αρρητα απο αρχης συμπαντος μεχρι και τελους αυτου, καλο θα κανει στον εγκεφαλο του.

Αυτη η συμπαντικη γνωση ενυπαρχει εντος μας και εκδηλωνεται μεσω των αρχαιων/νεωτερων μυστηριων προς εξευγενισμο και ανελιξη της ψυχης.
Οποιος προσπαθει ν`ακολουθει το δυσκολο μονοπατι της βιωματικης ζωης καταλαβαινει ολ`αυτα διοτι αφυπνιζεται εντος του ο ιχωρ , και τον μεταμορφωνει σε ανικητο ανωτερο ον.Αυτο συμβαινει και μεσω θειας κοινωνιας.

Οποιος καταλαβε λοιπον, καταλαβε, και να αφησετε τις παπαριες περι πτωματολαγνειας και αλλες κοτσανολογιες που ουτε μικρα παιδακια δεν καταπινουν.

Οποιος νομιζει πως αυτη ειναι η ορθοδοξια κανει μεγα λάθος.

Απο τ`αρχαια κειμενα του Θιβετ εως τις Ανδεις οι οδηγιες περι καθαρσης και τελειωσης της ψυχης παντα ειχαν τα ιδια νοηματα και τα ιδια αποτελεσματα για οσους ειχαν τα κοτσια και την τολμη να τις ακολουθουν.

Αυτη ειναι και η βαση της ορθοδοξου πιστεως.
Ερευνατε τας γραφας - οχι πιστευε, και μη ερευνα , αλλα πιστευε η μη , ερευνα - δλδ ειτε πιστευεις ειτε εισαι απιστος, να ερευνας μη μενεις κουτσουρο.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications