23 Απρ 2017

Μία περίεργη ανακάλυψη που δεν έπρεπε να υπάρχει

Μία περίεργη ανακάλυψη που δεν έπρεπε να υπάρχει

Μία παράξενη ανακάλυψη έγινε το 1928 απο τον άτλας άλμον μάθις και αναφέρθηκε απο τον εγγονό του γ.μακόρμικ λίγα χρόνια αργότερα, ό άτλας άλμον μάθις εργαζόταν το 1928 σε ένα λιγνιτωρυχείο κοντά στο χέβενερ της οκλαχόμας.

τη συγκεκριμένη περίοδο δούλευε στο λαγούμι Νο.5 που έφτανε σε βάθος 2 μιλίων κάτω απο την επιφάνεια του εδάφους.το βάθος του ορυχείου ήταν τόσο μεγάλο ώστε οι εργάτες κατέβαιναν με ανελκυστήρα και τους διοχετευόταν τεχνητός αέρας. κάποιο απόγευμα, ο μάθις χρησιμοποίησε εκρηκτικά για να αποσπάσει λιγνίτη απο τον θάλαμο Νο.24.το επόμενο πρωί που επέστρεψε στήν δουλεία ανακάλυψε πως ανάμεσα στα μπάζα που είχαν συσσωρευτεί απο την έκρηξη υπήρχαν και πολλές ομοιόμορφες πλίθες.οι πλίθες αυτές ήταν κανονικοί κύβοι με πλευρές 30 εκατοστών και ήταν τόσο λιασμένοι ώστε οι επιφάνειες τους έμοιαζαν με καφρέφτες.όταν ο μάθις έσπασε με την αξίνα του μια τέτοια πλίθα, διαπίστωσε πως ήταν φτιαγμένη απο κοινό τσιμέντο.

σύμφωνα με την μαρτυρία του, ενώ προσπαθούσε να στηρίξει με ξύλινα δοκάρια την οροφή του θαλάμου, αυτή κατέρρευσε και παράλίγο να τον σκοτώσει.όταν τα μπάζα κατακάθισαν, ο μάθις είδε έκπληκτος ότι πίσω τους υπήρχε ένας συμπαγής τοίχος, φτιαγμένος με τσιμεντένιες πλίθες ιδιες με αυτές που είχε βρεί μετά την έκρηξη.ο τοίχος αυτός θα πρέπει να συνεχιζόταν για αρκετή απόσταση ή να μην ήταν ο μοναδικός, αφού και άλλος εργάτης ανακάλυψε ένα δεύτερο τμήμα του ή κάποιον άλλον παρόμοιο τοίχο σε απόσταση περίπου 50 μέτρων απο αυτόν που είχε βρεί ο μάθις.

όταν οι αργάτες ενημέρωσαν τους υπέυθυνους της εταιρίας για την ανακάλυψη τους, εκείνοι έβγαλαν όλους τους ανθρακωρύχους απο τις στοές και τους απαγόρευσαν να μιλήσουν για όσα είχαν δει.την ίδια χρονιά, η στοά Νο 5 του ορυχείου έκλεισε εσπευσμένα και οι εργάτες έπιασαν δουλειά στήν στοά Νο 24, κοντά στο γουίλμπουρτον της οκλαχόμας.ο μάθις όπως ισχυριζότανε ότι και εκεί οι εργάτες μιλούσαν για την ανακάλυψή κάποιου παράξενου κυλινδρικού αντικειμένου, φτιαγμένου απο ασήμι.

ότι και αν ήταν τα ευρήματα που ανέφερε ο μάθις, είναι σίγουρο πως ήταν πανάρχαια.ο λιγνίτης του ορυχείου χέβερν είχε σχηματιστεί κατά την λιθανθρακοφόρο περίοδο και είχε ηλικία τουλάχιστον 285 εκατομμυρίων ετών, ενώ αυτός του γουίλμπουρτον υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πρίν απο 280 με 320 εκετομμύρια χρόνια.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μία περίεργη ανακάλυψη που δεν έπρεπε να υπάρχει
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: