πολικός παγετώνας  και χιονοπτώσεις ,στις   ΗΠΑ υποψία για όπλα αλλαγής κλίματος,
πολικός παγετώνας  και χιονοπτώσεις

η ζωή σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχει παραλύσει, σε πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Κονέκτικατ, τη Μασαχουσέτη και την Μινεσότα σταμάτησαν να λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία έκλεισαν. ζητήθηκε από τους κάτοικους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το BBC .Ο πιο σοβαρός παγετώνας κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών,

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Τρίτη η χώρα θα φιλοξενήσει ένα απίστευτα ισχυρό ρεύμα από αρκτικό αέρα. που θα φτάσει και στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου γνώρισε πρόσφατα ισχυρές χιονοθύελλες. σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ κατέγραψαν την χαμηλότερη θερμοκρασία τα τελευταία είκοσι χρόνια. "Η τελευταία φορά που είχε αρκτικό ψύχος ήταν το 1994, αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα,." - Δήλωσε ο Bob Oravek από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

πολικός παγετώνας

Αναμένεται ότι στις βόρειες και κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ οι θερμοκρασίες θα γίνουν αισθητές ως μείον 51 βαθμούς Κελσίου. Σε Duluth (Μινεσότα)η θερμοκρασία του αέρα με ισχυρούς ανέμους έπεσε σε 48 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Σε άλλες πόλεις στο Ιλινόις και της Μινεσότα, το θερμόμετρο έπεσε στο -25 ... -35 στο Σικάγο - 37 βαθμούς κάτω από το μηδέν, έκλεισαν τα τοπικά σχολεία.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ως αποτέλεσμα των χιονοθύελλες που έπληξαν το Midwest και της Βόρειο-ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, πέθαναν 16 άτομα. Η κάλυψη του χιονιού σε ορισμένες περιοχές έφτασε σε 60 cm από το Σάββατο 4 Ιανουαρίου , έχουν ακυρωθεί 3 χιλιάδες πτήσεις, στο αεροδρόμιο. John F. Kennedy της Νέας Υόρκης αεροσκάφος ξέφυγε από τον διάδρομο, από την ολισθηρότητα.στο περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.

χιονοθύελλες που έπληξαν το Midwest

Στο Σικάγο, λόγω της σοβαρής χιονοθύελλας ακυρώθηκαν πτήσεις, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Indianapolis και το St Louis. Συνολικά από το βράδυ της Δευτέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της χιονόπτωσης και του πάγου στους διαδρόμους ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις πάνω από 3,5. Στις πολιτείες της Ιντιάνα, το Ιλινόις και Μισούρι σημειώνονται διακοπές ρεύματος. στην Indianapolis (Indiana), έγινε απαγόρευση για την κυκλοφορία οχημάτων εκτός από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

όπλο κλιματικής αλλαγής

υπάρχει μια υποψία για την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, την λεγόμενη «πολική δίνη» ότι είναι ως αποτέλεσμα από όπλα αλλαγής του κλίματος που κάνουν δοκιμή οι Αμερικανοί.ο λόγος είναι διότι η δίνη ψυχρού αέρα και τα πυκνά στρώματα, κινούνται αριστερόστροφα. οι Ρώσοι αμέσως άρχισαν να μιλάνε για όπλο κλιματικής αλλαγής που δοκιμάζουν οι Αμερικάνοι.

ΑΠΟΔΟΣΗ ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ (απαγορεύεται η αντιγραφή από blog με λινκ σε www!!)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications