Δείτε ποια χώρα ήταν αυτή.... Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος.  Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.!!!
Δείτε ποια χώρα ήταν αυτή.... Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.!

Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.

Η κατοικία θεωρείτο...ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους. 5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.

Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους. 7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).

Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων. 9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο. 10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν "παγώσει" παγκοσμίως).

Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.

Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών. 13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ. 14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια. 15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο. 16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.

Την βρηκατε;!
Όχι δεν είναι καμιά από τις "πολιτισμένες" και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου. Μιλάμε για την Λιβύη του "κακού" "δικτακτάρα" Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι' αυτό στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP,Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips. Κάλως ορίσατε στον φαρισαϊκό- δολοφονικό κόσμο της πλουτοκρατία!!!

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

γι'αυτο τους λενε δικτατορες ..... επειδη μαλον οι δικτατορες οπως τους αποκαλουν χτιζουν μια ισοροπημενη κοινωνια και βαζουν τα λαμογια τους κλεφτες και τους αλητες στην φυλακη . ολα τα οιπολοιπα τα αφηνω να τα σκεφτειτε ... ποσο καλοστημενα εγιναν ολα εδω και χρονια εις βαρος στις πλατες του λαου . φατε τραπεζικη δημοκρατια τωρα .. και οχι μονο..

Ανώνυμοςείπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ . ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ .

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications