Ασυνήθιστοι κεραυνοί  σκοτώνουν  32 άτομα στην Ινδία,
Ασυνήθιστο κεραυνός  σκοτώνει 32 άτομα στην Ινδία,

περίεργοι κεραυνοί σκότωσε 32 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 9 παιδιά, κατά τη διάρκεια καταιγίδων του Σαββατοκύριακου στην Ινδία.

οι κεραυνοί είναι σύνηθες φαινόμενο στην εποχή των μουσώνων, αλλά ο αριθμός των νεκρών είναι εξαιρετικά σπάνιος!. Υπουργός του κράτους για τη διαχείριση καταστροφών, Renu Kumari Kushwaha είπε:
"Περίπου 24 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εννέα παιδιά σκοτώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή από κεραυνό στο Μπιχάρ" Στη γειτονική Τζαρκάντ, 8 άτομα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά, δήλωσε Puran Mahto.

ο αριθμός του Σαββατοκύριακου ήταν ασυνήθιστα υψηλός Καταρρακτώδεις βροχές που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους, ξεριζώθηκαν δέντρα, κατέστρεψαν σπίτια και καλώδια ρεύματος σε όλη την περιοχή το βράδυ της Κυριακής.
Ο υψηλός αριθμός των θανάτων είναι εξαιρετικά ασυνήθιστος - κατά μέσο όρο 3 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από κεραυνό, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, 30 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο.
Αν και οι κεραυνοί κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο είναι συνηθισμένο φαινόμενο , οι νεκροί του Σαββατοκύριακου ήταν «ασυνήθιστα πολλοί».
Οι κάτοικοι του χωριού που στεγάζονται σε καλύβες από μπαμπού και χόρτο έχουν γενικά υψηλότερο κίνδυνο.
Τον Ιούνιο, 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μπιχάρ μετά από κεραυνούς και πάνω από 20 κάηκαν άσχημα !.

Το 2009, τουλάχιστον 35 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από κεραυνό στη γειτονική ανατολική πολιτείες της Ινδίας του Μπιχάρ και Τζαρκάντ.
Οι πιθανότητες να κτυπηθεί κάποιος από κεραυνό μια φορά το χρόνο είναι μία στις 700.000.
Μόνο το 10% των ανθρώπων που έχουν πληγεί από κεραυνό πεθαίνουν, συνήθως επειδή η δέσμη φωτός και του ρεύματος προκαλεί το σταμάτημα της καρδιάς και της αναπνοής.

Αυτοί που επιβιώνουν έχουν την τάση να ξυπνούν από το σοκ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά έχουν μικρή ανάμνηση του τι συνέβη πριν από τον τραυματισμό. Μπορούν να υποφέρουν από εγκαύματα και εγκεφαλικό επεισόδιο, τα συμπτώματα όταν σε κτυπάει ρεύμα.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications