O Νοστράδαμος προέβλεψε το τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

O Νοστράδαμος δεν είναι γνωστός για τις χαρούμενες προφητείες του . Οι περισσότεροι διερμηνείς του 16ου αιώνα, οι γιατροί, οι αστρολόγοι λένε ότι προέβλεψε με ακρίβεια τους δύο παγκόσμιους πολέμους, και ακόμη και η δολοφονία του John F. Κένεντι.

Ενώ οι σκεπτικιστές λένε ότι τα τετράστιχα (στίχοι τέσσερις γραμμές στις οποίες έγραψε προφητείες του) είναι τόσο αινιγματικά που μπορεί να ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους, επιστήμονες που έχουν μελετήσει το έργο του σε βάθος καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Νοστράδαμος έχει στις προβλέψεις του, μερικά από τα πιο δραματικά γεγονότα του 20ου αιώνα και νωρίτερα.

Αλλά τι γίνεται με το 21ο αιώνα; Αν μη τι άλλο, ο Νοστράδαμος έχει να πει για τα γεγονότα αυτού του αιώνα, αυτή την νέα χιλιετία; Πολλοί φοβούνται ότι οι προφητείες του επισημαίνουν την περίπτωση που το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου φοβάται ότι θα έχει χρήση πυρηνικών όπλων: στο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μερικοί λένε τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου εντάσεις στη Μέση Ανατολή, κτλ ένας νέος πόλεμος με παγκόσμια συμμετοχή δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς.

Η έναρξη του τρίτου, ο συγγραφέας David S. Montaigne προέβλεψε ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα αρχίσει το 2002 στο βιβλίο του : World War III 2002 ( Νοστράδαμος: World War III 2002 ). Παρά το γεγονός ότι ο Νοστράδαμος δεν κατονομάζει την χρονιά του Γ 'Παγκόσμιου Πόλεμου πότε θα αρχίσει, (εδώ τα περνούν διάφοροι και βάζουν ημερομηνίες , και γράφουν βιβλία για κέρδος, η τα αλλάζουν οπως θέλουν τα τετράστιχα είναι αυτά ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του:

Από το τούβλο στο μάρμαρο, οι τοίχοι θα γίνουν,
πενήντα Επτά χρονιά
Χαρά για την ανθρωπότητα, η ανανεωμένη υδραγωγείο,
Υγεία άφθονα φρούτα, οι χρόνοι των αποφάσεων χαράς και γλυκά.

Αν και μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα 57 χρόνια έως το 2002 ήταν ειρηνικά και μια χαρά για την ανθρωπότητα,ο Montaigne το ερμηνεύει αυτό να σημαίνει «η πρόοδος για πενήντα εφτά χρόνια μεταξύ Παγκόσμιου Πόλεμου και τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο." Και δεδομένου ότι ο Παγκοσμίως Πόλεμος που έληξε το 1945, είχε 57 χρόνια έως το 2002.

Ποιος θα ξεκινήσει τον πόλεμο και πώς; ο Montaigne επεσήμανε Οσάμα Μπιν Λάντεν, λέει, έχει προκαλέσει αντιαμερικανικά αισθήματα σε ισλαμικά έθνη και θα είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία (Βυζάντιο):
Montaigne ήταν λάθος μου! Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και o «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" θα μπορούσε να αποτελέσει μια σύγκρουση που θα μπορούσε τελικά να εξελιχθεί σε Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο.Από εκεί, τα πράγματα χειροτερεύουν, φυσικά. ο Montaigne υποδηλώνει ότι οι μουσουλμανικές στρατιές θα έχουν την πρώτη μεγάλη νίκη τους επί της Ισπανίας. Λίγο μετά, η Ρώμη θα καταστραφεί με πυρηνικά όπλα, αναγκάζοντας τον Πάπα να φύγει:

Για επτά ημέρες, το αστέρι θα καεί,
Τα σύννεφα θα κάνουν δύο ήλιους να εμφανίζονται:
Τα μεγάλα μαντρόσκυλα θα ουρλιάζουν όλη τη νύχτα
Όταν η μεγάλη χώρα κάνει αλλαγές.

Μια ιστοσελίδα που ονομάζεται (προφητείες του Νοστράδαμου και πέρα), προφανώς γραμμένο από κάποιον που ονομάζεται Santanu Acharya, συγγραφέας του (Nostradamus: The Complete Προφητείες) και θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο για τον Νοστράδαμο , συμφωνεί ότι τα γραπτά του προφήτη δείχνουν ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη δεκαετία.

ο James Randi, για παράδειγμα, δεν πιστεύει ότι ο Νοστράδαμος εχει προβλέψει . Στο βιβλίο του (Η Μάσκα του Νοστράδαμου), ο μάγος και σκεπτικιστής της ψευδοεπιστήμη Randi ισχυρίζεται ότι ο Νοστράδαμος δεν ήταν ένας προφήτης, αλλά μάλλον ένας έξυπνος συγγραφέας που χρησιμοποιεί εσκεμμένα ασαφής και ακατανόητη γλώσσα, έτσι ώστε τα τετράστιχα του μπορεί να ερμηνεύεται ως αναφερόμενα σε γεγονότα, αφού έχουν συμβεί.

Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου είναι ένα καλό παράδειγμα. Κανείς πριν από τον Σεπτέμβριο 11 δεν κατέδειξε ότι η προφητεία είχε δώσει προειδοποίηση για τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο, όμως, μετά το γεγονός, μερικά τετράστιχα που περιγράφονται με ακρίβεια την τραγωδία.

Ωστόσο, εκείνοι που λένε ότι ο Νοστράδαμος έχει προβλέψει Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ίσως στο εγγύς μέλλον. Αν είναι λάθος, ο χρόνος θα δείξει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications