ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους μουσουλμάνους και στους εβραίους, και θα φέρει τον βιβλικό Αρμαγεδώνα

Για τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης έχουν γράψει επανειλημ­μένα πολλοί στρατηγικοί αναλυτές.

Πρωτοπόρος υπήρξε ο Αμερικανοεβραίος Σάμιουελ Χάντιγκτον, στο έργο του Η σύγκρουση των πολιτισμών και η αναδόμηση της Παγκόσμιας Τάξης, που κυκλοφόρησε το 1996. Σύμφω­να με τον Χάντιγκτον, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου,

λόγω της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ, διαμορφώνονται δύο διαφορετικοί πόλοι στον κόσμο, των οποίων τα αντιτιθέμενα χαρακτηριστικά είναι πολιτισμικά και θρησκευτικά - ο ίδιος θεωρεί ότι η θρησκεία είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του πολιτισμού που αναπτύσσεται σε μία χώρα.Τους δύο αυτούς πόλους αποτελούν, αφ' ενός,

η Δύση με κυρίαρ­χες θρησκείες τον Προτεσταντισμό, τον Καθολικισμό και τον Ιου­δαϊσμό και, αφ' ετέρου, η Ανατολή με κυρίαρχα δόγματα το Ισλάμ, . τον Κομφουκιανισμό και την... Ορθοδοξία. Μέσα στο ανατολικό μπλοκ τοποθετεί -εξαιτίας της Ορθοδοξίας- τη Ρωσία, μέρος των Βαλκανίων και την Ελλάδα! Μάλιστα, ο Χάντιγκτον κατασκευάζει και ένα «φανταστικό» σενάριο πιθανού μελλοντικού πολέμου, παρουσιάζοντας την Κίνα να συμμαχεί με ένα κομμάτι του Ισλάμ εναντίον της Δύσης

Σε άλλο σημείο υποστηρίζει πως, πέρα από την απειλή του Ισλάμ, επικίνδυνη πηγή παγκόσμιου διαπολιτισμικού πολέμου μπορεί να αποβεί η μεταβολή του συσχετισμού δυνάμεων μεταξύ πολιτισμών και των κρατών-πυρήνων τους. Επί λέξει: «Αν συνεχιστεί η άνοδος της Κίνας και η αυξανόμενη ενίσχυση του "μεγαλύτερου παίχτη στην Ιστορία του ανθρώπου", θα ασκηθεί τεράστια πίεση στη διεθνή στα­θερότητα στις αρχές του 21ου αιώνα».

Ο ίδιος, μάλιστα, θεωρεί ότι «ο ισπανικός εμφύλιος ήταν ένα πρελούδιο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο [παρόμοια] ο πόλεμος στη Βοσνία αποτελεί ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο στην αναπτυσσόμε­νη σύγκρουση των πολιτισμών».

Ωστόσο, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Χάντιγκτον υπήρ­ξε και ο εγκέφαλος της δημιουργίας της F.E.M.A. (Ομοσπονδιακός Οργανισμός Διαχείρισης Εκτάκτου Ανάγκης), την οποία αρκετοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ως την κρυφή υπερκυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας σε περίπτωση εγχώριας ή παγκόσμιας κρίσης, π.χ. ενός πυρηνικού πολέμου.

Στο περιοδικό Commentary -το οποίο αποτελεί έκδοση της Εβραιοαμερικανικής Επιτροπής, σημαντικού think tank της αμερι­κανικής πολιτικής- δημοσιεύτηκε ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η σύγκρουση δεν θα περιοριστεί στη Μέση Ανατολή, ενώ τα δύο μπλοκ δυνάμεων που θα αντιπαρατεθούν θα είναι τα εξής:

Για τη Δύση: ΗΠΑ, Αγγλία, Ισραήλ, Τουρκία, Χριστιανοί του Λιβάνου, Β. Κύπρος (!), Ιορδανία, Κουβέιτ και Εμιράτα, Αζερμπαϊ­τζάν, Γεωργία, Καζακστάν, Κιργισία, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκι­στάν. Αν οι συγκρούσεις γενικευθούν σε παγκόσμια σύρραξη, με το μπλοκ της Δύσης συντάσσεται ακόμη η Ε.Ε., η Ινδία και η Ιαπωνία.

Για την Ανατολή: Ιράν, Συρία, Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι Λιβάνου, Ρωσία, Αρμενία, Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Σκόπια, Τατζικιστάν. Αν οι συγκρούσεις γενικευθούν σε παγκόσμια σύρραξη, με το μπλοκ της Ανατολής συντάσσεται η Κίνα, το Πακιστάν και η Β. Κορέα.

Δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι οι συνασπισμοί κρα­τών που αναφέρει το Commentary ταυτίζονται ουσιαστικά με τα μπλοκ της πολιτισμικής σύγκρουσης του Χάντιγκτον. Ακόμα, είναι αξιοπρόσεκτο ότι και οι δύο πηγές θέλουν Ελλάδα και Κύπρο στο στρατόπεδο της Ανατολής!Τον Απρίλιο του 2000, η CIA οργάνωσε ευρεία σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στην Κεντρική Ασία. Το βασικό συμπέρασμα ήταν ευθυγραμμισμένο με τη θεμελιώδη γεωστρατηγική αντίληψη του Πολωνοεβραίου κορυφαί­ου αναλυτή Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι (εγκεφάλου της Τριμερούς Επιτροπής), σύμφωνα με την οποία η κυριαρχία στην Κεντρική Ασία αποτελεί το κλειδί για τον έλεγχο της Ευρασίας, ενώ το Αφγανι­στάν αντιπροσωπεύει τον βασικό κόμβο για την κυριαρχία στην Κεντρική Ασία.

ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΑΧΗΣ

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επικεφαλής των χωρών της Δύσης που κινούν τα νήματα στον πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας βρίσκονται «γεράκια», τα οποία επιβίωσαν κόντρα σε προγνωστικά σε δύο ή τρεις εκλογικές αναμετρήσεις: Μπους για τις ΗΠΑ, Μπλερ για την Αγγλία, Σαρόν για το Ισραήλ. Ακόμα και ο Ράτσινγκερ, ο νέος Πάπας, υπήρξε κατά γενική ομολογία ο πιο σκληροπυρηνικός από όλους τους υποψηφίους για τη θέση. Ειδικά η επανεκλογή Μπλερ εκτιμήθηκε δεόντως από τους παριστάμενους στη συνεδρία­ση της Λέσχης Μπίλντερμπερκ, που διεξήχθη στις 5-8 Μαΐου στη Βαυαρία, όπως μας πληροφορεί ο γνωστός δημοσιογράφος Ντανιέλ Εστουλίν, ειδικός στις συνεδριάσεις των Μπιλντερμπέργκερς.

Στις βομβιστικές επιθέσεις του Λονδίνου σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 700. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι το όλο τρομοκρατικό σκηνικό δημιουργήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τα γεράκια της Δύσης τη στιγμή, δηλαδή, που η Μ. Βρετανία αναλαμβάνει για έξι μήνες την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Μπλερ θα έχει ένα πολύ γερό χαρτί στα χέρια του προκειμένου να πείσει τους δύσπιστους Ευρω­παίους για τη συνέχιση του πολέμου και για τη συστράτευση της Ευρώπης. Πόσο μάλλον, εάν οι τρομοκρατικές ενέργειες συνεχι­στούν κατά τη διάρκεια της θητείας του...

Η επίθεση στο Λονδίνο αφήνει πολλά ερωτηματικά. Ο Πήτερ Πάουερ, διευθυντικό στέλεχος της Visor Consultants, δήλωσε σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC ότι η εταιρία του στις 7/7/2005, θα διε­ξήγαγε μια υποθετική άσκηση που θα απασχολούσε 1000 άνδρες. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε εικονικές βομβιστικές επιθέσεις που θα δεχόταν το μετρό του Λονδίνου, στα ίδια ακριβώς σημεία και κατά τις ίδιες ακριβώς ώρες που συνέβησαν οι πραγματικές οι επιθέ­σεις.

Τι συμβαίνει εδώ; Πού οδηγεί η μαρτυρία του τραυματία Μπρους Λέιτ ότι τα μέταλλα γύρω από την τρύπα που άνοιξε η βόμβα είχαν ανοίξει προς τα πάνω, σαν να είχε τοποθετηθεί η βόμβα κάτω από το τρένο; Πόσο ακραίοι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι μπορεί να είναι οι φερόμενοι ως ένοχοι, όταν ο ένας δεν πήγαινε καν σε τζαμί και ο άλλος κατανάλωνε αλκοόλ και χασίς; Γιατί προσπάθησαν να δράσουν με time bombs; Γιατί ο ένας είχε πάνω του εισιτήριο επι­στροφής; Γιατί, τέλος, οι κάμερες στα διάφορα σημεία του χτυπήμα­τος ήταν κλειστές; Σε μία συγκυρία, μάλιστα, κατά την οποία η Αγγλία είχε μόλις αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φιλοξενούσε την G-8 και είχε αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.;Πολλά όμως είναι και τα ερωτηματικά από το χτύπη­μα στη Μαδρίτη και ακόμη περισσότερα εκείνα που αφήνουν τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο...

Χτίζουν λοιπόν οι Ελίτ μία τεράστια συνωμοσία, χρησιμοποιώντας προβοκατόρικα χτυπήματα από τις Μυστικές Υπηρεσίες των κρατών που διακηρύττουν τον πόλεμο ενάντια στην Τρομοκρατία; Ή μήπως χρησιμοποιούν μια Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις, αφού προηγουμένως τις έχουν διαβρώσει με δικούς τους διπλούς πράκτορες και τις έχουν χρηματοδοτήσει αδρά;

Οι επίσημες εκδοχές σχετικά με τα χτυπήματα φαίνεται να είναι διάτρητες σε πολλά σημεία.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μισέλ Κολόν, στο άρθρο του Ο Οικουμενικός Πόλεμος ξεκίνησε, παρουσιάζει κάποιες πολύ περίεργες πτυχές της ιστορίας: «Το 1999 και, στη συνέχεια, το 2001, οι Ταλιμπάν έκριναν ότι η παρουσία του Μπιν Λάντεν στο έδαφος τους εμπόδιζε τη διεθνή αναγνώριση τους και πρότειναν στις ΗΠΑ να τον εξοντώσουν ή να τον εξουδετερώσουν. Κάθε φορά, οι ΗΠΑ αρνούνταν. Αυτό αποκαλύφθηκε από τον Λάιλι Χελμς, που εκπρο­σωπούσε επισήμως τους Ταλιμπάν στην Ουάσιγκτον, η οποία δεν τον διέψευσε... Λίγο πριν τις επιθέσεις, ο Μπιν Λάντεν, ο άνθρωπος που θεωρείται δημόσιος κίνδυνος και καταζητείται μετά μανίας, απ' ό,τι φαίνεται εδώ και τρία χρόνια, είχε πάει ανενόχλητος για θεραπεία στο Ντουμπάι και είχε συναντήσει εκεί τον τοπικό υπεύθυνο της CIA... Μετά πς επιθέσεις, οι Ταλιμπάν πρότειναν εκ νέου να παραδώσουν τον Μπιν Λάντεν για να δικαστεί σε μια ουδέτερη χώρα. Ο Μπους αρνήθηκε αμέσως...»

Μία από τις πρώτες κινήσεις του προέδρου Μπους μετά την επα­νεκλογή του το 2004 ήταν να περιοδεύσει σε χώρες της Ε.Ε. και στη Ρωσία, με σκοπό να βρει σύμμαχους για τον «πόλεμο κατά της Τρο­μοκρατίας». Παρόλο που ανάλογο διπλωματικό ταξίδι πραγματο­ποίησε και η Κοντολίζα Ράις, οι καρποί των δύο ταξιδιών ήταν απο­γοητευτικοί. Ωστόσο, ο Τόνυ Μπλερ έχει τώρα τη δυνατότητα να διευρύνει το μέτωπο των συμμάχων.Ήδη έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θα προωθήσει μια διεθνή διάσκεψη για την καταστολή του ισλα­μικού εξτρεμισμού.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΔΩ ---ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΔΩ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications