29 Μαρ 2017

Το ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής ανήκει στα απόκρυφα ευαγγέλια!!

Το ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής ανήκει στα απόκρυφα ευαγγέλια

Το ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής ανήκει στα απόκρυφα ευαγγέλια, που ανήκουν στα πρώτα χριστιανικά κείμενα και παρουσιάζουν μια άλλη πλευρά του χριστιανισμού από αυτή που έχουμε διδαχτεί, μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων και αρκετά πιο πνευματική.

Το ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής ανακαλύφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 40 στην Αίγυπτο και παρουσιάζει μια ιστορία διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε, μάλλον να το θέσω καλύτερα από αυτή που μας έδωσαν να μάθουμε.

Το ευαγγέλιο δεν βρέθηκε σε ολοκληρωμένη μορφή και ξεκινάει από την ανάσταση του Χριστού και μετά ο οποίος παρουσιάστηκε στη Μαρία Μαγδαληνή και αποκαλύφθηκε ενώπιον της και η Μαγδαληνή παρουσιάζεται ως εκείνη που είχε ενωθεί πνευματικά με τον Χριστό. Επίσης φαίνεται καθαρά ότι οι μαθητές του Χριστού αναγνωρίζουν την ιδιαίτερη σχέση της Μαρίας Μαγδαληνής με τον Ιησού, αναγνωρίζουν δηλαδή ότι ο Ιησούς είχε διαφορετικά αισθήματα για εκείνη από ότι με τις άλλες γυναίκες, μια άποψη που η εκκλησία για δικούς της λόγους δογματικούς την απορρίπτει.

Επίσης γράφει ότι ο Ιησούς της αποκαλύπτει ότι η αληθινή βασιλεία των ουρανών βρίσκεται μέσα μας και όχι κάπου ψηλά,καθώς δεν είναι υπαρκτό μέρος και ο καθένας μας πρέπει να την αναζητήσει μέσα του..

Ενώ αρχικά όλοι οι μαθητές την έχουν δεχτεί, βλέπουμε αργότερα έναν Πέτρο μέσα από τα κείμενα του να της επιτίθεται και να την ειρωνεύεται αμφισβητώντας μάλιστα και την επιλογή της από τον Χριστό! Λέει ότι δεν πρέπει να πάνε κόντρα στο δόγμα τους και να πάρουν στα σοβαρά τη Μαρία τη Μαγδαληνή, πως είναι δυνατόν ο Χριστός να της αποκαλύπτει κάτι τέτοιο, μια θέση που ασπάστηκε και η εκκλησία καθώς την συμφέρει στη προσπάθεια της να ελέγξει τον κόσμο και με μιας βγάζει το ευαγγέλιο της Μαγδαληνής αιρετικό.

Σε επόμενα κείμενα θα δούμε και άλλα πράγματα μέσα από το ευαγγέλιο της Μαρίας της Μαγδαληνής αλλά και άλλα απόκρυφα κείμενα όπως του Ιούδα,κείμενα που η εκκλησία τα χαρακτηρίζει απόκρυφα και αιρετικά και που παρουσιάζουν μια διαφορετική άποψη από αυτή που ξέρουμε για το χριστιανισμό και την θρησκεία, επαναλαμβάνω, μια άποψη που μας έδωσαν να μάθουμε κρύβοντας μας πολλά γεγονότα,το ερώτημα είναι όμως γιατί το κάνουν αυτό;

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

2σχόλια:

Το ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής ανήκει στα απόκρυφα ευαγγέλια!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Καλο ειναι να μαθενουμε πράγματα απο όλες της άποψης καλο ειναι παντα να ακούς και να κρήνης


γιατι πιστευετε οτι πρεπει ολα να δημοσιοποιουνται ?Ποσο σας ενοχλει ο υιος που καλεσε ο θεος ?Ανθρωπος ηταν και βαπτιστηκε και ευλογηθηκε . δεν εκρυψε κατι απο την ανθρωπινη του φυση οπως την φιλια του με τον λαζαρο και την αγαπη του για την θηλυκη φυση . Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΖΗΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΙΘΗΚΕ . δΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΕς ΑΛΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙς ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗς ΕΡΜΗΝΕΙΑς . οΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΣ .

+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: