23 Απρ 2017

Το μυστικό για τον θάνατο του Γκαγκάριν

Το μυστικό για τον θάνατο του Γκαγκάριν

Την παραμονή της πρεμιέρας της κινηματογραφικής ταινίας για τον Γκαγκάριν, ο Αλεξέι Λεόνοφ είπε ότι κατάφερε να αποκτήσει αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η αιτία θανάτου του πρώτου κοσμοναύτη διαφέρουν από την επίσημη εκδοχή για το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή στον πρώτο άνθρωπο που πέταξε σε γήϊνη τροχιά.

Ενώ στην επίσημη έκθεση αναφέρεται ότι το αεροπλάνο του Γκαγκάριν, μετά από έναν απότομο ελιγμό έπεσε σε κατάσταση ανεξέλεγκτης περιδίνησης με αποτέλεσμα να συντριβεί στο έδαφος, ο Λεόνοφ λέει, ότι στη μοιραία πτήση υπήρχε και ένα άλλο αεροσκάφος. Να σημειωθεί ότι ο Γκαγκάριν εκτελούσε πτήση δοκιμής σε υπό επεξεργασία νέο τύπου αεροσκάφος.

Κοντινή επαφή Mig-15 με Su-15. Σύμφωνα με την εκδοχή, που όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λεόνοφ τη θεωρεί ως τη μόνη ορθή, η αιτία της καταστροφής ήταν η αναπάντεχη εμφάνιση ενός άλλου αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης των Σεριόγκιν – Γκαγκάριν.

Βγαίνοντας απ’ τα σύννεφα σε απόσταση 10-15 μέτρα από το αεροσκάφος του Γκαγκάριν, με χρήση μετάκαυσης προκάλεσε την ανατροπή του αεροπλάνου που πιλοτάριζε ο σοβιετικός κοσμοναύτης. Το υψόμετρο ήταν χαμηλό και οι Γκαγκάριν – Σεριόγκιν δεν είχαν αρκετό χρόνο για να επαναφέρουν το αεροσκάφος και να ξεφύγουν από το θανατηφόρο κλοιό της περιδίνησης.

Η αλήθεια για το θάνατο του Γκαγκάριν, από το θεωρούμενο απόρρητο - αποχαρακτηρισμένο από την κυβέρνηση έγγραφο, είναι μια ακόμα εκδοχή στις πολλές που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί για να εξηγήσουν τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Για το τραγικό συμβάν του 1968, σχολιάζει το αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Κοσμοναυτικής «Τσιολκόβσκι», Γιούρι Καράς: «Είναι μια θεωρία, που ο Λεόνοφ και ο Μπελοτσερκόσβκι,

ένας εμπειρογνώμονας στην αεροδυναμική, είχαν προβάλλει πριν από 20 χρόνια.

Ο σχεδιαστής Μικογιάν πίστευε ότι το πιο πιθανό σενάριο ήταν να έχει συγκρουστεί με κάποια ιπτάμενη συσκευή. Κάποιος άλλος σκέφτηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην μπαταρία του αεροσκάφους. Κάποιος τρίτος υπέθεσε ότι ήταν πρόβλημα υγείας: Στη διάρκεια της πτήσης ο Σεριόγκιν λιποθύμησε, μπλοκάροντας το σύστημα πλοήγησης και μετά, ένας Θεός ξέρει τι έγινε...

Ο παππούς μου, που ήταν πιλότος μαχητικού, πρώτης κλάσης ιπτάμενος, όταν άκουγε για αυτή τη θεωρία, έλεγε πάντα:«Έπεσαν σε δύσκολη κατάσταση, παγιδεύτηκαν σε μια περιδίνηση και δεν μπόρεσαν να βγουν απ’ αυτήν». Αν δεν ήταν ο Σεριόγκιν με τον Γκαγκάριν, δεν θα υπήρχε κανένα μυστήριο σε αυτό».

Οι δημιουργοί του φιλμ για τον πρώτο κοσμοναύτη είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι η ταινία τους, ήταν η πρώτη που πήρε την έγκριση των συγγενών του Γιούρι Γκαγκάριν. Είναι επίσης σημαντικό, το γεγονός ότι σύμβουλος στην ταινία ήταν ο κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ.

Η τελευταία πτήση του σμήναρχου Γκαγκάριν..Πολλοί παρατηρητές της υπόθεσης δεν αποκλείουν ότι δεν είναι τυχαίο που συνέπεσε η κυκλοφορία της ταινίας με τη νέα εκδοχή του θανάτου του Γκαγκάριν. Όπως είπε ο αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού «Real Cinema», Αλεξάντρ Γκολούμπνικοφ «ίσως σχετίζονται τα δύο γεγονότα. Μπορεί ο κινηματογραφικός παραγωγός να συνέδεσε την υπόθεση με τη νέα εκδοχή των γεγονότων. Αλλά αμφιβάλλω αν αυτό θα βοηθήσει την προώθηση της ταινίας για τον «Γκαγκάριν».

Δεν γίνεται ακριβή διαφήμιση για την ταινία και οι κινηματογραφικές αίθουσες την έχουν βάλει σε μη εμπορικές ώρες προβολής. Ίσως τελικά, η ταινία για τον «Γκαγκάριν» να έδωσε την ευκαιρία στον Λεόνοφ να μιλήσει για τη θεωρία του και με κάποιο τρόπο να έστρεψε τα φώτα της προσοχής σε αυτήν».

Μετά την παραλαβή των αποχαρακτηρισμένων απόρρητων εγγράφων, ο Αλεξέι Λεόνοφ, δεν προέβη σε λεπτομέρειες για τις ανακαλύψεις που έκανε. Συγκεκριμένα, είπε ότι θα κρατήσει μυστικό το όνομα του πιλότου, ο οποίος ήταν το δεύτερο αεροπλάνο. Μόνο για την ηλικία του ξέρουμε: Σήμερα είναι πάνω από 80 ετών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το μυστικό για τον θάνατο του Γκαγκάριν
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: